Inżynieria precyzyjna w produkcji rolno-spożywczej

Inżynieria precyzyjna w produkcji rolno-spożywczej

Dodaj do ulubionych

Inżynieria precyzyjna w produkcji rolno-spożywczej studia - kierunek studiów

 

Dla kogo ten kierunek

W dobie nowoczesnych technologii sektor rolnictwa i produkcji żywności potrzebuje specjalistów w dziedzinie zaawansowanych technik projektowania w produkcji rolniczej i przetwórstwie rolno-spożywczym. Jeżeli zatem interesujesz się procesami produkcji i chciałbyś mieć w przyszłości wpływ na ich przebieg to Inżynieria precyzyjna w produkcji rolno-spożywczej może być świetnym kierunkiem dla Ciebie!

 

Program studiów i przedmioty

Czego nauczysz się w ramach studiów na kierunku Inżynieria precyzyjna w produkcji rolno-spożywczej? Przede wszystkim zdobędziesz interdyscyplinarną wiedzę z zakresu branży rolnej oraz spożywczej. Poznasz techniki projektowania, symulacji i optymalizacji operacji w technologiach oraz systemach w produkcji rolniczej i przetwórstwie rolno-spożywczym.

 

Praca po studiach

Gdzie znajdziesz zatrudnienie jako absolwent kierunku Inżynieria precyzyjna w produkcji rolno-spożywczej? Po ukończeniu studiów będzie mógł pracować w jednostkach projektowych, jednostkach obsługi rolnictwa, a także w średnich i małych przedsiębiorstwach. Jeżeli zatem chciałbyś podjąć pracę w tej branży i stać się specjalistą w zakresie produkcji rolno-spożywczej to prawdopodobnie ten kierunek będzie świetnym początkiem Twojej przyszłej kariery zawodowej w tej dziedzinie.

Jakie przedmioty zdawać na maturze?

Żeby dostać się na inżynierię precyzyjną w produkcji rolno-spożywczej, na większości uczelni przy rekrutacji brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne: Studia II stopnia.

GDZIE STUDIOWAĆ KIERUNEK INŻYNIERIA PRECYZYJNA W PRODUKCJI ROLNO-SPOŻYWCZEJ

Województwo
Miejscowość
Typ studiów
Tryb studiów

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
    typ studiów
    tryb studiów

    Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

    grupa kierunku

      Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

      Nie znaleziono żadnej uczelni

      Inżynieria precyzyjna w produkcji rolno-spożywczej - zasady rekrutacji

      • Terminy rekrutacji

      • Czas trwania

      • Przedmioty maturalne

      • Limity

      • Progi

      Poziom i tryb studiów

      Specjalności / ścieżki kształcenia na kierunku inżynieria precyzyjna w produkcji rolno-spożywczej

      Tryb studiów
      Typ studiów
      Miasto
      Województwo
      SORTOWANIE:

      Nic nie znaleziono

      Wiedza, którą zdobędziesz, studiując inżynierię precyzyjną w produkcji rolno-spożywczej

      Absolwent powinien posiadać wiedzę i umiejętności w zakresie:
      • projektowania, symulacji i optymalizacji operacji w technologiach oraz systemach w produkcji rolniczej i przetwórstwie rolno-spożywczym,
      • systemów satelitarnych technik w sterowaniu produkcją,
      • eksploatacją maszyn i urządzeń w branży rolno-spożywczej,
      • zarządzania i kierowania produkcją i usługami w systemie produkcji,
      • języka obcego na poziomie biegłości B2 Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego Rady Europy oraz posiada umiejętności posługiwania się specjalistycznym językiem angielskim z zakresu kierunku kształcenia.

      Jaka praca, czyli gdzie będziesz pracował po kierunku inżynieria precyzyjna w produkcji rolno-spożywczej

      Absolwent kierunku inżynieria precyzyjna w produkcji rolno-spożywczej znajdzie zatrudnienie w/jako:
      • pracownik w jednostkach projektowych,
      • pracownik w jednostkach obsługi rolnictwa,
      • pracownik średnich oraz małych przedsiębiorstw.

      Zobacz inne kierunki Inżynierskie i techniczne

      Typ studiów
      Województwo
      SORTOWANIE:

      MIASTA, KTÓRE OFERUJĄ STUDIA NA KIERUNKU INŻYNIERIA PRECYZYJNA W PRODUKCJI ROLNO-SPOŻYWCZEJ

      Komentarze (0)