Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

REKRUTACJA

http://www.rekrutacja.upwr.edu.pl/

tel. 71 320 10 75

e-mail: rekrutacja@upwr.edu.pl 

facebook.com/UPrekrutacja

STRONA WYDZIAŁU

http://wnoz.up.wroc.pl/wnoz/index.php

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

REKRUTACJA

http://www.rekrutacja.upwr.edu.pl/

tel. 71 320 10 75

e-mail: rekrutacja@upwr.edu.pl 

facebook.com/UPrekrutacja

STRONA WYDZIAŁU

http://wnoz.up.wroc.pl/wnoz/index.php

  • BIOTECHNOLOGIA

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 1,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne
    poziom studiów: I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 1,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier magister inżynier

    Studia we Wrocławiu - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - kierunek studiów biotechnologia

    Wiesz jak odpowiednio uzbroić się w cierpliwość? Od sportu i Miedwiediewa wolisz tablicę Mendelejewa? Zamiast filmu na kanapie, wolisz oglądać przebieg reakcji chemicznej? Wiele pytań, jedna odpowiedź: na UPWr wszystkiego Cię nauczymy! Nasi doświadczeni wykładowcy wykwalifikują Cię we wszystkich niezbędnych zagadnieniach związanych z BIOTECHNOLOGIĄ.

    W toku studiów nasi specjaliści zapewnią Ci wiedzę z zakresu biochemii, enzymologii, mikrobiologii, biotransformacji, biologii molekularnej czy inżynierii genetycznej. Dzięki temu żadne wiązanie nie będzie miało przed Tobą tajemnic, a Ty zyskasz dodatkowo umiejętności izolacji i doboru materiału biologicznego do otrzymywania bioproduktów. Chciałbyś fantastycznie modyfikować genetycznie? Wybierz kierunek BIOTECHNOLOGIA i poczuj chemię! 

    WYŚWIETL WIĘCEJZwiń

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku biotechnologia brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka, język obcy nowożytny, język polski, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    STUDIA II STOPNIA

    Kwalifikacja odbywa się na podstawie listy rankingowej kandydatów sporządzonej na podstawie: średniej arytmetycznej wszystkich ocen ze studiów pierwszego stopnia, a w dalszej kolejności z oceny końcowej ze studiów pierwszego stopnia oraz ostatniej oceny z języka obcego.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • FOOD TECHNOLOGY

    Rekrutacja

    stopień: (II) czas trwania: 1,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne
    poziom studiów: II stopnia
    czas trwania: 1,5 roku
    tytuł zawodowy: magister inżynier

    Studia we Wrocławiu - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - kierunek studiów food technology

    Food Technology - studia wspólne, prowadzone w języku angielskim

    Jest to nowy kierunek studiów realizowany wspólnie z Miguel Hernández University of Elche (UMH) w Hiszpanii. Studia trwają 3 semestry, drugi semestr realizowany jest w Hiszpanii. Studia kończą się uzyskaniem dwóch dyplomów - UPWr i UMH. 

    Kierunek Food Technology realizowany jest w ramach projektu „B-Innova – Master in Food Technology – wspólne studia magisterskie Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu i University Miguel Hernandez de Elche w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka”, finansowanego przez NAWA, nr umowy PI/KAT/2019/1/00024/U/00001, w ramach programu „KATAMARAN - Przygotowanie i realizacja wspólnych studiów II stopnia”,  który jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój, projekt pozakonkursowy pt. Wsparcie zdolności instytucjonalnej polskich uczelni poprzez tworzenie i realizację międzynarodowych programów studiów, realizowany w ramach Działania 3.3 Umiędzynarodowienie polskiego szkolnictwa wyższego, określony we wniosku o dofinansowanie projektu nr POWR.03.03.00-00-PN 16 /18.

    WYŚWIETL WIĘCEJZwiń

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA II STOPNIA

    Kwalifikacja odbywa się na podstawie listy rankingowej kandydatów sporządzonej na podstawie: średniej arytmetycznej wszystkich ocen ze studiów pierwszego stopnia, a w dalszej kolejności z oceny końcowej ze studiów pierwszego stopnia oraz ostatniej oceny z języka obcego.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • TECHNOLOGIA I ORGANIZACJA GASTRONOMII

    Rekrutacja

    stopień: (I) czas trwania: 3,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne
    poziom studiów: I stopnia
    czas trwania: 3,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier

    Studia we Wrocławiu - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - kierunek studiów technologia i organizacja gastronomii

    Studia dualne o praktycznym profilu studiów - (7 semestrów - 4 na uczelni, 3 staże u pracodawców)

    Zjadłeś zęby na Kuchennych Rewolucjach? Kiedy trzeba, potrafisz być alfą i omegą? Wiesz, że diabeł tkwi w szczegółach? Wiele pytań, jedna odpowiedź: na UPWr wszystkiego Cię nauczymy! Nasi doświadczeni wykładowcy wykwalifikują Cię we wszystkich niezbędnych zagadnieniach związanych z TECHNOLOGIĄ I ORGANIZACJĄ GASTRONOMII. Podczas studiów skupiamy się na wykształceniu ekspertów w dziedzinie usług gastronomicznych.

    Oprócz podstaw wiedzy teoretycznej wykładowcy kładą silny nacisk na umiejętności praktyczne, zdobywane podczas staży w sektorze HoReCa (hotelarstwo-gastronomia-catering), które są podstawą w dalszej pracy zawodowej. Nauka w zakresie towaroznawstwa, technologii i bezpieczeństwa żywności oraz żywienia człowieka i dietetyki, pozwalają nam na wykształcenie przyszłych technologów i managerów gastronomii. Masz dosyć restauratorów, którzy nie zaspokajają Twojego głodu? Wybierz kierunek TECHNOLOGIA I ORGANIZACJA GASTRONOMII i pokaż im, gdzie pieprz rośnie!

    WYŚWIETL WIĘCEJZwiń

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku technologia i organizacja gastronomii brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka, język obcy nowożytny, język polski, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 1,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne
    poziom studiów: I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 1,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier magister inżynier

    Studia we Wrocławiu - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - kierunek studiów technologia żywności i żywienie człowieka

    Interesują Cię nowinki technologiczne? Wierzysz, że dieta bogata w roślinność to przyszłość naszej planety? Masz żyłkę do interesów i często ni z gruszki, ni z pietruszki przychodzą Ci do głowy innowacyjne rozwiązania? Wiele pytań, jedna odpowiedź: na UPWr wszystkiego Cię nauczymy! Nasi doświadczeni wykładowcy wykwalifikują Cię we wszystkich niezbędnych zagadnieniach związanych z TECHNOLOGIĄ ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIEM CZŁOWIEKA.

    Kierunek ten łączy specjalistyczną wiedzę z zakresu przetwarzania żywności i technologii produkcji, z nowoczesnym i innowacyjnym podejściem biznesowym do prowadzenia przedsiębiorstw. Żywność nie ma dla nas tajemnic! W toku kształcenia uzyskasz niezbędną wiedzę z zakresu żywienia człowieka, zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, a także zarządzaniem przedsiębiorstwami z  uwzględnieniem aspektów ekonomicznych i prawnych, ochrony własności przemysłowej oraz prawa autorskiego.

    Dzięki temu dowiesz się, jak odpowiednio modyfikować skład, wzbogacać żywność w dodatkowe substancje funkcjonalne, a także nabędziesz niezbędną wiedzę dotyczącą przygotowania, przetwarzania, pakowania, magazynowania, transportu i wprowadzania do obrotu żywności. Wybierz kierunek TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA, stwórz własny biznes i karm innych swoją wiedzą!

    WYŚWIETL WIĘCEJZwiń

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka, język obcy nowożytny, język polski, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    STUDIA II STOPNIA

    Kwalifikacja odbywa się na podstawie listy rankingowej kandydatów sporządzonej na podstawie: średniej arytmetycznej wszystkich ocen ze studiów pierwszego stopnia, a w dalszej kolejności z oceny końcowej ze studiów pierwszego stopnia oraz ostatniej oceny z języka obcego.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ I ANALIZA ŻYWNOŚCI

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 1,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne
    poziom studiów: I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 1,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier magister inżynier

    Studia we Wrocławiu - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - kierunek studiów zarządzanie jakością i analiza żywności

    Twoje czujne oko potrafi wychwycić każdy szczegół? Wyznajesz zasadę: nie ilość, tylko jakość? W życiu bywasz niezależny, a w pracy szukasz zależności? Wiele pytań, jedna odpowiedź: na UPWr wszystkiego Cię nauczymy! Nasi doświadczeni wykładowcy wykwalifikują Cię we wszystkich niezbędnych zagadnieniach związanych z ZARZĄDZANIEM JAKOŚCIĄ I ANALIZĄ ŻYWNOŚCI. Podczas procesu edukacji będziesz kształtował swoją wiedzę w zakresie jakości surowców, produktów roślinnych i zwierzęcych, wytwarzania żywności, jej przetwarzania i utrwalania.

    Absolwent tego kierunku potrafi identyfikować problemy i zagrożenia w procesach produkcyjnych i szybko na nie reagować. Innowacyjność kierunku polega na łączeniu specjalistycznej wiedzy z technologicznym podejściem do jakości i bezpieczeństwa żywności. Po ukończeniu studiów będziesz mógł prowadzić audyty produktów spożywczych, certyfikować żywność oraz wykazać się umiejętnościami projektowymi, przeprowadzając eksperymenty badawcze, wykorzystując przy tym nowoczesne metody. Wybierz kierunek ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ I ANALIZA ŻYWNOŚCI i częstuj się wiedzą podaną na talerzu!

    WYŚWIETL WIĘCEJZwiń

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku zarządzanie jakością i analiza żywności brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka, język obcy nowożytny, język polski, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    STUDIA II STOPNIA

    Kwalifikacja odbywa się na podstawie listy rankingowej kandydatów sporządzonej na podstawie: średniej arytmetycznej wszystkich ocen ze studiów pierwszego stopnia, a w dalszej kolejności z oceny końcowej ze studiów pierwszego stopnia oraz ostatniej oceny z języka obcego.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETETYKA

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3 lata • 2 lata
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne
    poziom studiów: I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3 lata 2 lata
    tytuł zawodowy: licencjat magister

    Studia we Wrocławiu - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - kierunek studiów żywienie człowieka i dietetyka

    Potrafisz odpowiednio trzymać michę? Wiesz, co z czym się je? Pragniesz edukować łaknących wiedzy? Wiele pytań, jedna odpowiedź: na UPWr wszystkiego Cię nauczymy! Nasi specjaliści wykwalifikują Cię we wszystkich niezbędnych zagadnieniach związanych z ŻYWIENIEM CZŁOWIEKA I DIETETYKĄ. Na tym kierunku studiów zyskasz wiedzę z zakresu odpowiedniego i racjonalnego żywienia człowieka, dostosowanego do jego kondycji fizycznej i zdrowotnej – doskonale wiemy, jak dobrać odpowiednią dietę dla diabetyków, bezglutenowców czy osób po różnego rodzaju zabiegach.

    Przedmioty technologiczne umożliwią Ci zdobycie podstawowej wiedzy dotyczącej produkcji, przetwarzania, a także wykorzystania żywności w żywieniu indywidualnym i zbiorowym. Po ukończeniu studiów zyskasz możliwość pracy w placówkach zajmujących się edukacją z zakresu zdrowego żywienia, jednostkach doradztwa żywieniowego, a także ośrodkach wypoczynkowych, sportowych i rekreacyjnych. Wybierz kierunek ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETETYKA i wgryź się w temat zdrowego odżywiania. I pamiętaj – apetyt rośnie w miarę studiowania!

    WYŚWIETL WIĘCEJZwiń

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku żywienie człowieka i dietetyka brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka, język obcy nowożytny, język polski, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    STUDIA II STOPNIA

    Kwalifikacja odbywa się na podstawie listy rankingowej kandydatów sporządzonej na podstawie: średniej arytmetycznej wszystkich ocen ze studiów pierwszego stopnia, a w dalszej kolejności z oceny końcowej ze studiów pierwszego stopnia oraz ostatniej oceny z języka obcego.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Opinie (9)

Student Ocena odpowiedz

Świadomość jak ważne jest to co jemy jaką zdobyłem studiując żywienie człowieka i dietetyka bardzo wpłynęły na mój dotychczasowy niezdrowy styl życia, polecam

Adrian Ocena odpowiedz

biotechnologia - duże wymagania, ale ułatwia to później znalezienie pracy

Weronika Ocena odpowiedz

dzięki studiowaniu tutaj robię to co lubię i jestem mega zadowolona

Kacper Ocena odpowiedz

Duża ilość zajęć praktycznych bardzo pomogła w dalszym rozwoju mojej kariery. Polecam

Emil Ocena odpowiedz

Bardzo uprzejmi ludzie i chcący pomagać, nawet Panie w dziekanacie są miłe

Lena Ocena odpowiedz

Studiuje tutaj już drugi kierunek, ponieważ Wydział ten cechuje profesjonalne podejście i daje duże możliwości rozwoju

Kamila Ocena odpowiedz

Miła i przyjemna atmosfera, która panuje na tym Wydziale umila godziny spędzone tutaj

Krzysiu Ocena odpowiedz

Od zawsze moją pasją był sport, a w połączeniu z dietetyką mogę się lepiej rozwijać, więc wybór żywienia człowieka i dietetyka był wprost idealny

Łukasz Ocena odpowiedz

Profesjonalna kadra wykładowców, która współpracuje ze studentami. Polecam