Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

REKRUTACJA

http://www.rekrutacja.upwr.edu.pl/

tel. 71 320 10 75

e-mail: rekrutacja@upwr.edu.pl 

facebook.com/UPrekrutacja

STRONA WYDZIAŁU

http://wnoz.up.wroc.pl/wnoz/index.php

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

REKRUTACJA

http://www.rekrutacja.upwr.edu.pl/

tel. 71 320 10 75

e-mail: rekrutacja@upwr.edu.pl 

facebook.com/UPrekrutacja

STRONA WYDZIAŁU

http://wnoz.up.wroc.pl/wnoz/index.php

  • AGRO-UNIA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Studia skierowane są do absolwentów posiadających dyplom ukończenia studiów wyższych: studia I stopnia, studia II stopnia, studia magisterskie jednolite, licencjat. W myśl rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 17 stycznia 2012r. w sprawie kwalifikacji rolniczych posiadanych przez osoby wykonujące działalność rolniczą ukończenie studiów daje możliwość uzyskania kwalifikacji do prowadzenia działalności rolniczej osobom, które mają wykształcenie wyższe inne niż rolnicze.

    Dowiedz się więcej

    WYŚWIETL WIĘCEJZwiń

  • PSYCHODIETETYKA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    tudia podyplomowe „Psychodietetyka” organizowane są przez Katedrę Żywienia Człowieka Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Studia skierowane są do absolwentów szkół wyższych (ze stopniem inż., mgr) oraz licencjackich (trzyletnich), zainteresowanych żywieniem człowieka w ujęciu psychologiczno-dietetycznym.

    Dowiedz się więcej

    WYŚWIETL WIĘCEJZwiń

  • TECHNOLOGIA PIWOWARSTWA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Studia podyplomowe ,,Technologia piwowarstwa”:

    • organizowane są przez Katedrę Technologii Fermentacji i Zbóż Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Kierownikiem studiów jest dr hab. inż. Joanna Kawa-Rygielska, prof. nadzw.
    • kierowane są do absolwentów szkół wyższych (ze stopniem lic., inż., mgr, mgr inż.), szczególnie kierunków związanych z technologią żywności i pokrewnych, pasjonatów, potencjalnych właścicieli i pracowników minibrowarów i browarów.
    • realizowane są przez pracowników naukowo-dydaktycznych oraz praktyków – specjalistów w zakresie technologii produkcji piwa, analizy instrumentalnej i sensorycznej, projektowania, ekonomii, prawa.

    Dowiedz się więcej

    WYŚWIETL WIĘCEJZwiń

  • TECHNOLOGIA WINIARSTWA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Studia skierowane są do absolwentów posiadających dyplom ukończenia studiów wyższych: (ze stopniem lic., inż., mgr, mgr inż.).  Zajęcia realizowane w soboty i niedziele. O zakwalifikowaniu na studia decyduje kolejność zgłoszeń. Możliwość wniesienia opłaty w ratach (opłata rejestrowa 100,00 zł w momencie zapisu na studia, opłata za I semestr: 2 800,00 zł, opłata za II semestr: 2 900,00 zł).

    Dowiedz się więcej

    WYŚWIETL WIĘCEJZwiń

  • ZIOŁA I NUTRACEUTYKI - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Celem studiów jest zapoznanie słuchaczy z zagadnieniami dotyczącymi uprawy i badań surowców roślinnych, ich przetwarzaniem i przechowywaniem oraz praktycznym zastosowaniem.

    Absolwent studiów:

    • ma wiedzę o roślinach zielarskich w zakresie podstawowego składu związków bioaktywnych, wymagań środowiskowych, sposobu uprawy i przechowywania
    • zna zasady identyfikacji, klasyfikacji, oceny i standaryzacji surowców zielarskich oraz sposoby ich przetwarzania i analizowania
    • ma wiedzę technologiczną i techniczną z zakresu produkcji zielarskiej
    • jest świadomy możliwości wykorzystania surowców zielarskich i nutraceutyków żywności i ochronie zdrowia
    • potrafi sklasyfikować i ocenić surowce zielarskie oraz określić warunki ich przetwarzania, utrwalania i przechowywania
    • umie wskazać zastosowanie preparatów ziołowych i nutraceutyków w profilaktyce zdrowia i w żywności
    • zna metody oceny składu i jakości surowców zielarskich, preparatów ziołowych i nutraceutyków.

    Dowiedz się więcej

    WYŚWIETL WIĘCEJZwiń

  • ŻYWIENIE, DIETETYKA I SZTUKA KULINARNA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Studia skierowane są do absolwentów szkół wyższych (ze stopniem inż., mgr) oraz licencjackich (trzyletnich) zainteresowanych żywieniem różnych grup ludności, poradnictwem żywieniowym, dietetyką, gastronomią, żywieniem zbiorowym i naukami pokrewnymi oraz nauczaniem przedmiotów o tej tematyce. 

    Zajęcia w formie wykładów, warsztatów, ćwiczeń i seminariów w wymiarze 350 godzin odbywać się będą w systemie dwudniowych zjazdów (soboty, niedziele). Podstawą uzyskania dyplomu ukończenia studiów jest pozytywne zaliczenie wszystkich zajęć (test kompetencyjny po semestrze 1 i 2) oraz przygotowanie i obrona projektu dyplomowego. 

    Po zakończeniu studiów absolwenci otrzymują państwowe świadectwo ukończenia studiów podyplomowych w zakresie Żywienia, dietetyki i sztuki kulinarnej oraz dyplom uznaniowy upoważniający do prowadzenia szeroko rozumianego poradnictwa żywieniowego oraz nauczania przedmiotów z zakresu żywienia człowieka i nauk pokrewnych (pod warunkiem posiadania przez absolwenta wykształcenia pedagogicznego). Po ukończonych studiach podyplomowych nie nadajemy tytułu "Dietetyk".

    Dowiedz się więcej

    WYŚWIETL WIĘCEJZwiń

Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Opinie (9)

Student Ocena odpowiedz

Świadomość jak ważne jest to co jemy jaką zdobyłem studiując żywienie człowieka i dietetyka bardzo wpłynęły na mój dotychczasowy niezdrowy styl życia, polecam

Adrian Ocena odpowiedz

biotechnologia - duże wymagania, ale ułatwia to później znalezienie pracy

Weronika Ocena odpowiedz

dzięki studiowaniu tutaj robię to co lubię i jestem mega zadowolona

Kacper Ocena odpowiedz

Duża ilość zajęć praktycznych bardzo pomogła w dalszym rozwoju mojej kariery. Polecam

Emil Ocena odpowiedz

Bardzo uprzejmi ludzie i chcący pomagać, nawet Panie w dziekanacie są miłe

Lena Ocena odpowiedz

Studiuje tutaj już drugi kierunek, ponieważ Wydział ten cechuje profesjonalne podejście i daje duże możliwości rozwoju

Kamila Ocena odpowiedz

Miła i przyjemna atmosfera, która panuje na tym Wydziale umila godziny spędzone tutaj

Krzysiu Ocena odpowiedz

Od zawsze moją pasją był sport, a w połączeniu z dietetyką mogę się lepiej rozwijać, więc wybór żywienia człowieka i dietetyka był wprost idealny

Łukasz Ocena odpowiedz

Profesjonalna kadra wykładowców, która współpracuje ze studentami. Polecam