• PROGRAMOWANIE TRENINGOWE I STRATEGIE ŻYWIENIOWE W SPORCIE - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Nowość!

    Absolwent studiów na kierunku PROGRAMOWANIE TRENINGOWE I STRATEGIE ŻYWIENIOWE W SPORCIE:

    • zna etapy planowania i wdrażania planów żywieniowych i treningowych;
    • zna i charakteryzuje metody oceny stanu żywienia i stanu odżywiania oraz aktywności fizycznej;
    • rozumie istotę prawidłowej suplementacji, w tym jej dostosowanie do poziomu codziennej aktywności fizycznej oraz celów treningowych;
    • potrafi wykorzystać wskaźniki antropometryczne i ogólnozdrowotne przy ocenie stanu odżywiania klienta i wydolności jego organizmu;
    • potrafi samodzielnie wdrożyć postępowanie dietetyczne w zależności od poziomu aktywności fizycznej klienta oraz postawionych celów treningowych;
    • potrafi dobrać rodzaj aktywności fizycznej do zastosowanego planu żywieniowego i wskazać korzyści z dostosowania do nowych wytycznych;
    • potrafi dokonać oceny postępów wdrożenia zaleconego postępowania dietetycznego i treningu oraz wprowadzić w razie konieczności modyfikację;
    • jest zorientowany na zdobycie wiedzy i jej praktyczne zastosowanie w poradnictwie dietetycznym;
    • dokonuje krytycznej oceny nowych i niestandardowych strategii żywieniowych i treningowych, dedykowanych dla osób aktywnych fizycznie.

    Dowiedz się więcej

     

    Wyświetl więcejZwiń

  • CHEMIA I RECEPTURA KOSMETYKÓW - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU CHEMIA I RECEPTURA KOSMETYKÓW:

    • zna i rozumie klasyfikację produktów kosmetycznych oraz surowców wykorzystywanych do ich produkcji, w tym również metody ich pozyskiwania, transportu i przechowywania
    • zna formy kosmetyczne oraz rozumie zasady tworzenia i optymalizacji receptur kosmetycznych
    • zna etapy projektowania produktu kosmetycznego oraz certyfikację kosmetyków naturalnych i organicznych
    • potrafi pozyskiwać surowce kosmetyczne z ogólnodostępnych produktów, jak i stanu naturalnego
    • samodzielnie uzyskuje wybraną formę kosmetyku, umie zaprojektować i stworzyć środek zapachowy, produkt do pielęgnacji wybranej części ciała, kosmetyk kolorowy, w tym również opakowanie i etykietę
    • prawidłowo ocenia bezpieczeństwo i skuteczność stosowania kosmetyku przy wykorzystaniu odpowiednich metod i narzędzi
    • rozpoznaje, analizuje i poszukuje rozwiązań problemów z zakresu chemii kosmetycznej, w oparciu o zdobytą wiedzę z dyscyplin naukowych
    • potrafi zastosować zdobytą wiedzę i umiejętności do wzmocnienia swojej pozycji na rynku pracy
    • kreatywnie realizuje powierzone obowiązki, mając na celu udoskonalenie istniejących bądź stworzenie nowych rozwiązań, wykorzystując interdyscyplinarność nabytej wiedzy

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • COACHING ZDROWIA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU COACHING ZDROWIA:

    • zna i prawidłowo definiuje pojęcia dotyczące zdrowia oraz założenia edukacji zdrowotnej i promocji zdrowia
    • >ma wiedzę z zakresu metodologii i praktycznych technik wykorzystywanych w czasie sesji coachingowych
    • zna i opisuje obszary pracy coachingowej w aspekcie zdrowotnym
    • posiada praktyczne umiejętności prowadzenia indywidulanych, zespołowych i grupowych sesji coachingowych
    • potrafi samodzielnie zaprojektować i wdrożyć procedurę coachingową w obszarze zdrowia
    • potrafi trafnie dostosować język przekazu do możliwości odbiorcy (indywidualnego lub zbiorowego)
    • potrafi trafnie nawiązać i prowadzić relację coachingową
    • krytycznie ocenia swoje możliwości i efektywność podejmowanych działań
    • przestrzega zasad etycznych w rozwiązywaniu złożonych dylematów moralnych

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • COSMETIC DESIGN - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Absolwent studiów podyplomowych na kierunku cosmetic design:

    • posiada wiedzę o surowcach kosmetycznych, procesach ich pozyskiwania oraz cechach fizykochemicznych, jak również substancjach czynnych, pomocniczych i konserwujących stosowanych w produktach kosmetycznych
    • ma interdyscyplinarną wiedzę, pozwalającą mu na samodzielne tworzenie autorskich receptur i koncepcji marek kosmetycznych                              
    • ma wiedzę z zakresu usługowej optymalizacji posiadanych receptur preparatów kosmetycznych                                                                       
    • posiada umiejętność właściwego doboru surowców kosmetycznych na etapie tworzenia receptury kosmetyków, jak i przy optymalizacji już posiadanych receptur                                                
    • posiada umiejętność projektowania pojedynczych produktów o zadanych właściwościach użytkowych, jak również rozbudowanych linii kosmetycznych dla docelowej grupy konsumentów           
    • posiada umiejętność posługiwania się aparaturą laboratoryjną, a także maszynami i narzędziami wykorzystywanymi w procesie produkcji, a także badania i oceny jakości produktów kosmetycznych     
    • posiada umiejętność pracy z przepisami i normami polskimi oraz międzynarodowymi, odnoszącymi się do produkcji i dystrybucji produktów kosmetycznych, w celu zapewnienia najwyższej jakości projektowanych i/lub oferowanych preparatów
    • potrafi wykorzystać nabytą w czasie procesu kształcenia wiedzę dla wzmocnienia i ugruntowania swojej pozycji w branży kosmetycznej                
    • dzięki umiejętności myślenia i działania w sposób przedsiębiorczy potrafi samodzielnie rozwijać różne formy działalności w obszarze technologii, produkcji, dystrybucji oraz badań produktów kosmetycznych

    Dowiedz się więcej

     

    Wyświetl więcejZwiń

  • DIABETOLOGIA I GASTROENTEROLOGIA DLA DIETETYKÓW - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Absolwent studiów podyplomowych na kierunku diabetologii i gastroenterologii dla dietetyków:

    • Ma pogłębioną wiedzę o czynnikach warunkujących wystąpienie chorób przewodu pokarmowego oraz chorób metabolicznych 
    • Zna i opisuje objawy, metody diagnostyczne i sposoby leczenia najczęściej występujących chorób układu pokarmowego i chorób metabolicznych.
    • Ma rozszerzoną wiedzę w zakresie konstruowania planów żywieniowych dla osób ze zdiagnozowanymi chorobami układu pokarmowego oraz chorobami metabolicznymi, również przy wykorzystaniu specjalistycznego oprogramowania informatycznego.
    • Ma umiejętność wykorzystania aparatury niezbędnej do przeprowadzenia profesjonalnej diagnostyki dietetycznej oraz oprogramowania komputerowego wspomagającego proces układania planów żywieniowych.
    • Potrafi analizować wyniki badań laboratoryjnych i na ich podstawie ocenić ryzyko wdrożenia konkretnego postępowania żywieniowego.
    • Ma umiejętność konstruowania planów żywieniowych dla osób ze zdiagnozowanymi chorobami układu pokarmowego i chorobami metabolicznymi.
    • Wykazuje się zdolnościami organizacyjnymi pracy własnej oraz zespołu.
    • Dokonuje krytycznej oceny posiadanej wiedzy oraz jej znaczenia dla rozwiązywania problemów poznawczych i praktycznych, a w przypadku pojawiających się trudności potrafi się zwrócić o opinię do ekspertów.
    • Ma świadomość wystąpienia ewentualnych negatywnych skutków błędnie dobranego planu żywieniowego na zdrowie i bezpieczeństwo osoby ze zdiagnozowanymi chorobami układu pokarmowego i chorobami metabolicznymi.

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • DIAGNOSTYKA W KOSMETOLOGII - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Absolwent studiów podyplomowych na kierunku Diagnostyka w kosmetologii:

    • posiada wiedzę w zakresie zmian organicznych, czynnościowych i metabolicznych zachodzących w ustroju pod wpływem choroby i towarzyszących im zaburzeń w funkcjonowaniu skóry;
    • zna i wskazuje czynniki mające negatywny wpływ na stan i kondycję skóry;
    • rozumie znaczenie diagnostyki kosmetologicznej w planowaniu strategii terapeutycznych i właściwego wyboru stosowanych procedur z obszaru kosmetologii;
    • potrafi przeprowadzić kosmetologiczne badanie przedmiotowe i podmiotowe w przypadku skóry, włosów i paznokci zdrowych, zmienionych chorobowo oraz w szczególnych stanach organizmu;
    • potrafi przeprowadzić diagnostykę kosmetologiczną skóry, włosów i paznokci zdrowych, zmienionych chorobowo oraz w szczególnych stanach organizmu, przy użyciu właściwej aparatury i sprzętu;
    • potrafi rozróżnić defekty skóry od stanów chorobowych, które wymagają konsultacji lekarza specjalisty;
    • potrafi dokumentować proces diagnostyczny w kosmetologii;
    • rozumie konieczność podejmowania działań zmierzających do ciągłego podnoszenia kwalifikacji zawodowych w zakresie metod diagnostycznych, terapeutycznych i pedagogiczno – psychologicznych w zakresie diagnostyki i poradnictwa kosmetologicznego;
    • rozumie konieczność współpracy z przedstawicielami innych zawodów podczas procesu diagnostycznego w kosmetologii.

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • DIETETYKA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU DIETETYKA:

    • posiada wiedzę w zakresie norm żywieniowych, klasyfikacji diet, zasad ich sporządzania
    • zna metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia u dzieci, młodzieży, osób dorosłych i seniorów
    • zna i rozumie znaczenie zdrowego stylu życia, promocji zdrowia i właściwego odżywiania w profilaktyce chorób społecznych i dietozależnych oraz zna mechanizm działania i wpływ aktywności ruchowej na organizm
    • potrafi przeprowadzić wywiad żywieniowy i udzielać porady dietetycznej
    • potrafi określić wartość odżywczą i energetyczną pożywienia i typowych potraw
    • potrafi w sposób komunikatywny wyjaśnić klientowi, jego rodzinie lub grupie istotę problemu i zaproponować właściwe rozwiązania żywieniowe
    • potrafi prowadzić dokumentację opisującą podejmowane decyzje z wykorzystaniem programów komputerowych
    • potrafi krytycznie oceniać działania własne i cudze oraz akceptować opinie zespołu lub innych specjalistów
    • jest świadomy własnych ograniczeń, potrafi zwrócić się o pomoc do innych specjalistów w trosce o dobro klienta oraz potrafi skutecznie zasugerować klientowi potrzebę konsultacji medycznej

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • DIETETYKA I SUPLEMENTACJA W SPORCIE - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU DIETETYKA I SUPLEMENTACJA W SPORCIE:

    • ma zaawansowaną wiedzę o zasadach dietetyki sportowej
    • zna i charakteryzuje rodzaje diet oraz rozumie konieczność ich różnicowania w zależności od założonych celów żywieniowych oraz sportowych
    • rozumie potrzebę aktywnego stylu życia w korelacji z różnym wiekiem klienta i/ lub stanem jego zdrowia, a ponadto zna mechanizmy funkcjonowania układów fizjologicznych człowieka w kontekście wysiłku fizycznego o różnym stopniu natężenia
    • potrafi dokonać wyboru prawidłowej diety ze względu na postawione do osiągnięcia przez klienta cele żywieniowe i sportowe
    • potrafi wykorzystać wskaźniki antropometryczne i ogólnolekarskie przy ocenie stanu odżywiania klienta
    • potrafi dobrać rodzaj aktywności fizycznej do zastosowanego planu żywieniowego i wskazać korzyści z dostosowania do nowych wytycznych
    • potrafi dokonać oceny postępów wdrożenia zaleconego postępowania dietetycznego oraz wprowadzić w razie konieczności modyfikację w sposobie żywienia
    • współpracuje ze specjalistami odpowiedzialnymi za wdrożenie i nadzór nad aktywnością fizyczną klienta
    • kompetentnie realizuje zadania wynikające z wcześniej zdiagnozowanych potrzeb klienta

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • DIETETYKA KLINICZNA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU DIETETYKA KLINICZNA:

    • zna etapy planowania i wdrażania planów żywieniowych pod kierunkiem lekarza specjalisty
    • zna i charakteryzuje rodzaje diet leczniczych, wspomagających leczenie chorób przewlekłych
    • rozumie wzajemne relacje między chorobami przewlekłymi, a stanem odżywienia i potrafi zaplanować i zastosować żywienie właściwe do zaburzeń metabolicznych spowodowanych chorobą
    • potrafi dokonać wyboru prawidłowej diety ze względu na stan kliniczny diagnozowanej osoby
    • diagnozuje zmiany w funkcjonowaniu organizmu w sytuacji zaburzenia jego homeostazy
    • potrafi samodzielnie rozwiązać problem interakcji leków z pożywieniem, witaminami, składnikami mineralnymi, suplementami diety oraz używkami
    • potrafi wdrożyć procedury z zakresu dietoprofilaktyki i dietoterapii wybranych chorób niezakaźnych i żywieniowo zależnych
    • jest świadomy własnych ograniczeń, potrafi zwrócić się o pomoc do innych specjalistów w trosce o dobro klienta oraz potrafi skutecznie zasugerować klientowi potrzebę konsultacji medycznej
    • rozumie potrzebę ciągłego doskonalenia zawodowego

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • EDUKACJA ZDROWOTNA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Absolwent studiów podyplomowych na kierunku edukacja zdrowotna:

    • zna i prawidłowo definiuje pojęcia dotyczące zdrowia oraz założenia edukacji zdrowotnej i promocji zdrowia;
    • prezentuje wiedzę nt. epidemiologii i prewencji chorób cywilizacyjnych, w tym związanych ze stylem życia, sposobem żywienia oraz innymi czynnikami ryzyka zdrowotnego;
    • ma wiedzę z zakresu strategii stosowanych na różnych poziomach oddziaływań profilaktycznych oraz promocji zdrowia;
    • posiada umiejętność rozpoznawania i właściwego interpretowania złożonych uwarunkowań zdrowia i choroby człowieka oraz ich wzajemnych powiązań;
    • potrafi dostrzec oraz wykorzystać psychologiczne i socjologiczne podłoże zachowań wobec zdrowia, ze szczególnym uwzględnieniem stosunku do aktywności fizycznej i racjonalnego odżywiania;
    • identyfikuje bariery w edukacji zdrowotnej danej grupy, co pozwala mu na dobór właściwych metod komunikacji w procesie informacyjno-edukacyjnym;
    • potrafi zastosować w praktyce wiedzę dotyczącą zasad profilaktyki oraz kształtowania i zmiany zachowań zdrowotnych;
    • potrafi formułować i przedstawiać opinie na temat rozwoju i osiągnięć w obszarze edukacji zdrowotnej.

    Dowiedz się więcej

     

    Wyświetl więcejZwiń

  • FOOD DESIGN - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Absolwent studiów podyplomowych na kierunku food design:

    • posiada szczegółową wiedzę o grupach składników żywności oraz opisuje ich cechy fizykochemiczne                      
    • definiuje, opisuje i analizuje kierunki przemian oraz interakcje pomiędzy składnikami żywności na wszystkich etapach produkcji, przechowywania i przetwarzania żywności
    • zna metody i techniki oraz ich praktyczne zastosowanie w analizie instrumentalnej i sensorycznej produktów spożywczych
    • stosuje odpowiednią procedurę przygotowania próbki produktu spożywczego do badań, a także metodę analizy w celu rozwiązania określonego złożonego problemu związanego z produkcją i kontrolą jakości żywności
    • rozróżnia mechanizmy i skutki reakcji chemicznych i biochemicznych zachodzących w żywności oraz ich wpływ na funkcjonalne i sensoryczne cechy produktów spożywczych                  
    • posiada umiejętność posługiwania się aparaturą laboratoryjną, a także maszynami i narzędziami wykorzystywanymi w procesie produkcji, a także badania i oceny jakości artykułów spożywczych, jak również służących do ich obróbki kulinarnej
    • posiada umiejętność pracy z przepisami i normami polskimi oraz międzynarodowymi, odnoszącymi się do produkcji i dystrybucji artykułów spożywczych, w celu zapewnienia najwyższej jakości projektowanych i/lub oferowanych preparatów
    • potrafi wykorzystać nabytą w czasie procesu kształcenia wiedzę dla wzmocnienia i ugruntowania swojej pozycji w branży spożywczej                                    
    • dzięki umiejętności myślenia i działania w sposób przedsiębiorczy potrafi samodzielnie rozwijać różne formy działalności w obszarze technologii, produkcji, dystrybucji oraz badań artykułów spożywczych

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • GASTRONOMIA I DIETETYKA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Absolwent studiów podyplomowych na kierunku gastronomii i dietetyki:

    • Zna i rozumie zagadnienia z zakresu podstaw żywienia człowieka oraz dietetyki.
    • Zna i rozumie zagadnienia towaroznawcze dotyczące surowców i produktów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.
    • Zna i opisuje tradycyjne i nowoczesne technologie przygotowywania i serwowania potraw, a także ich wpływ na jakość wyrobów oraz metody oceny jakości.
    • Potrafi ocenić sposób żywienia człowieka oraz projektować jadłospisy oraz diety specjalne
    • Potrafi wykorzystać nowoczesne i tradycyjne technologie i techniki wytwarzania potraw dobierając niezbędne metody, urządzenia i surowce
    • Potrafi określić zmiany surowców i produktów żywnościowych pod wpływem procesów technologicznych oraz warunków przechowywania
    • Potrafi realizować działania z zachowaniem zasad BHP i ergonomii
    • Ma umiejętność krytycznej oceny posiadanej wiedzy oraz zasięgania opinii ekspertów w celu zapewnienia odpowiedniej jakości życia i poszanowania środowiska
    • Ma świadomość odpowiedzialności za standardy jakościowe i zdrowotne przygotowywanych potraw oraz jadłospisów

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • HIGIENA I EPIDEMIOLOGIA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Absolwent studiów podyplomowych na kierunku higieny i epidemiologii:

    • Zna i rozumie fizyczne, biologiczne i psychologiczne uwarunkowania stanu zdrowia oraz metody oceny stanu zdrowia jednostki i populacji 
    • Zna i definiuje sposoby identyfikacji czynników ryzyka rozwoju chorób oraz działań profilaktycznych 
    • Zna i opisuje zasady, zadania oraz główne kierunki działań w zakresie promocji zdrowia
      potrafi dokonać oceny stanu zdrowia i potrzeb zdrowotnych populacji w oparciu o dostępne informacje 
    • Potrafi określić znaczenie poszczególnych czynników środowiskowych i społecznych w kształtowaniu sytuacji zdrowotnej 
    • Potrafi ocenić zespół czynników warunkujących zdrowie jednostki i społeczeństwa 
    • Potrafi planować działania zmierzające do poprawy stanu zdrowia populacji
    • Bierze czynny udział w kształtowaniu polityki zdrowotnej w oparciu o współczesną wiedzę
    • Jest gotów do przyjęcia odpowiedzialności związanej z decyzjami podejmowanymi w ramach działalności zawodowej, w tym w kategoriach bezpieczeństwa własnego i innych osób

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • HIGIENA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja
    • Absolwent studiów podyplomowych na kierunku higieny żywności i żywienia:
    • zna grupy surowców i substancji wykorzystywanych w procesie produkcji produktów o określonych właściwościach użytkowych oraz metody ich pozyskiwania
    • ma wiedzę o metodach analitycznych wykorzystywanych w procesie analizy jakości i bezpieczeństwa surowców, półproduktów, jak i gotowych produktów
    • rozumie znaczenie pojęć właściwych dla zdrowia, w tym zagadnień dotyczących promocji zdrowia i edukacji zdrowotnej, a także wyjaśnia ich znaczenie dla prawidłowej komunikacji z otoczeniem społeczno-gospodarczym i interesariuszami wew.
    • dokonuje analizy ilościowej i jakościowej surowców/ substancji, półproduktów, gotowych produktów przy zastosowaniu znanych mu procedur analitycznych
    • stosuje odpowiednią procedurę przygotowania próbki produktu do badań, w celu rozwiązania określonego problemu związanego z produkcją i kontrolą jakości
    • posiada umiejętność proponowania rozwiązań i udziału w tworzeniu i wdrażaniu projektów i działań w obszarze ochrony zdrowia w przedsiębiorstwach produkujących produkty o określonych właściwościach użytkowych
    • przewiduje wpływ cech fizykochemicznych oraz potencjalnie występujących interakcji podczas produkcji, dystrybucji i przechowywania, na jakość, trwałość i bezpieczeństwo produktu
    • nie przedkłada własnych ambicji ponad dobro całego zespołu i przedsiębiorstwa, dla którego świadczy pracę
    • potrafi inicjować działania na rzecz środowiska społecznego i interesu publicznego

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO PRODUKTÓW KOSMETYCZNYCH - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Absolwent studiów podyplomowych na kierunku jakości i bezpieczeństwa produktów kosmetycznych:

    • posiada wiedzę o surowcach kosmetycznych, procesach ich pozyskiwania oraz cechach fizykochemicznych, jak również substancjach funkcyjnych stosowanych w produktach kosmetycznych
    • Ma interdyscyplinarną wiedzę, pozwalającą mu na samodzielną ocenę bezpieczeństwa produktów kosmetycznych
    • Ma wiedzę z zakresu usługowej działalności na rynku preparatów kosmetycznych
    • posiada umiejętność właściwej oceny bezpieczeństwa i doboru surowców kosmetycznych na etapie tworzenia i optymalizacji receptury kosmetyku
    • Posiada umiejętność oceny bezpieczeństwa toksykologicznego i mikrobiologicznego produktów o zadanych deklaracjach marketingowych
    • Posiada umiejętność posługiwania się profesjonalną aparaturą i sprzętem laboratoryjnym oraz instrumentalnym, stosowanymi w badaniach i ocenie jakości i bezpieczeństwa produktów kosmetycznych
    • Posiada umiejętność pracy z aktami prawnymi odnoszącymi się do wprowadzania produktów kosmetycznych na rynek 
    • Potrafi wykorzystać nabytą w czasie procesu kształcenia wiedzę dla wzmocnienia i ugruntowania swojej pozycji w branży kosmetycznej
    • dzięki umiejętności logicznego myślenia i działania w sposób przedsiębiorczy potrafi samodzielnie rozwijać różne formy działalności w obszarze technologii, produkcji, dystrybucji oraz badań produktów kosmetycznych

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • KOSMETOLOGIA BIOESTETYCZNA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU KOSMETOLOGIA BIOESTETYCZNAA:

    • zna i opisuję etapy prawidłowo przeprowadzonego wywiadu kosmetycznego,
    • definiuje wskazania i przeciwskazania do wykonania zabiegów kosmetologicznych, wskazując konieczne do zaangażowania środki specjalistyczne i sprzęt,
    • zna, opisuje i charakteryzuje zabiegi opóźniające procesy starzenia się skóry,
    • potrafi zaprojektować łączone terapie kosmetologiczne w zależności od indywidualnych potrzeb i oczekiwań klienta,
    • samodzielnie wdraża i wykorzystuje metody aparaturowe polegające na zwiększeniu przenikania przeznaskórkowego oraz stymulację tkanek,
    • samodzielnie wykonuje zabiegi mające za zadanie wymodelowanie ciała klienta, poprawę jego jędrności i ogólny wygląd,
    • na podstawie przeprowadzonego wywiadu kosmetycznego dobiera odpowiedni rodzaj preparatów kosmetycznych oraz właściwe techniki aplikacyjne z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb klienta,
    • jako członek zespołu konsultacyjnego potrafi współpracować z lekarzami różnych specjalizacji,
    • posługuje się fachową terminologią właściwą do pracowników branży beauty.

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • KOSMETOLOGIA HOLISTYCZNA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU KOSMETOLOGIA HOLISTYCZNA:

    • zna i opisuje etapy oraz cele holistycznego zabiegi kosmetologicznego
    • posiada szczegółową wiedzę o produktach kosmetycznych i innych niezbędnych materiałach mających zastosowanie w terapiach holistycznych
    • rozumie znaczenie promocji zdrowia i profilaktyki zdrowotnej dla zdrowia i kondycji jednostek i wybranych grup społecznych
    • >potrafi przeprowadzić holistyczną diagnostykę kosmetologiczną u klienta, również z widocznymi zmianami chorobowymi skóry i jej przydatków oraz w specyficznych stanach organizmu
    • potrafi dobrać i konstruować holistyczne terapie kosmetologiczne pod względem wskazań i przeciwwskazań, co do ich realizacji
    • posiada umiejętność właściwego doboru produktów kosmetycznych i innych niezbędnych środków, w zależności od indywidualnych potrzeb klienta oraz zamierzonych do osiągniecia celów zabiegowych
    • potrafi w atrakcyjny i przystępny sposób przedstawić korzyści płynące ze zdrowego trybu życia oraz regularnych kontroli stanu zdrowia; potrafi dostosować formę i sposób przekazu do wymogów grupy docelowej
    • jest zorientowany na ustawiczne podnoszenie swoich kompetencji i pogłębianie wiedzy specjalistycznej
    • współpracuje z fachowcami różnych specjalności jako członek zespołu konsultacyjnego

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • KOSMETOLOGIA KLINICZNA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU KOSMETOLOGIA KLINICZNA:

    • posiada wiedzę z zakresu patologii wynikających z nieprawidłowego funkcjonowania poszczególnych układów oraz metodach ich diagnozowania
    • posiada wiedzę z zakresu zasad pielęgnacji skóry zdrowej, jak i zmienionej chorobowo, co rozpoznaje dzięki diagnostyce kosmetologicznej skóry
    • zna i rozumie społeczno-gospodarcze uwarunkowania działalności w obszarze świadczonych usług kosmetologicznych
    • posiada praktyczne umiejętności wykonywania zabiegów kosmetologicznych, w zależności od potrzeb, jak również indywidualnych wskazań i przeciwwskazań
    • potrafi samodzielnie zaprojektować zabieg kosmetologiczny, w tym dobrać odpowiednie preparaty kosmetyczne, aparaturę i narzędzia w zależności od typu skóry
    • potrafi rozróżnić defekty skóry od stanów chorobowych, które wymagają konsultacji dermatologa lub lekarza innej specjalności
    • wykonuje swoją pracę w sposób bezpieczny, zgodny z zasadami BHP oraz innymi przepisami, określającymi proces przygotowania oraz przebiegu konkretnego zabiegu kosmetologicznego, związanymi z obsługą aparatury i narzędzi wykorzystywanych do realizacji zadań
    • dostrzega konieczność ciągłego rewidowania swojej wiedzy, śledzenia nowinek technicznych i aktualności branżowych
    • demonstruje postawę promującą zdrowy styl życia, jest świadomy zasadności oraz wagi działań profilaktycznych w przypadku chorób cywilizacyjnych oraz nowotworowych

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • KOSMETOLOGIA OD PODSTAW - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU KOSMETOLOGIA OD PODSTAW:

    • posiada wiedzę z zakresu budowy i funkcjonowania organizmu ludzkiego na poziomie komórek, tkanek, narządów i układów
    • zna metody diagnostyki zaburzeń oraz zmian chorobowych występujących przede wszystkim w obrębie skóry, włosów i paznokci
    • ma wiedzę o bezpieczeństwie i skuteczności zabiegów upiększających, pielęgnacyjnych i aparaturowych
    • potrafi przeprowadzić diagnostykę skóry, włosów i paznokci oraz udzielić indywidualnej porady kosmetologicznej
    • posiada elementarne umiejętności w zakresie planowania, projektowania i realizacji wybranego zabiegu kosmetologicznego z zakresu kosmetologii upiększającej, pielęgnacyjnej i aparaturowej
    • potrafi posługiwać się sprzętem, aparaturą i narzędziami niezbędnymi w pracy kosmetologa
    • przestrzega procedur obowiązujących w gabinecie kosmetologicznym, stosując się przy tym do wszystkich wymogów higieniczno-sanitarnych
    • potrafi krytycznie oceniać działania własne i cudze oraz akceptować opinie innych specjalistów
    • potrafi wyznaczać sobie kierunki własnego rozwoju i podejmować samodzielnie działania pozwalające na rozwój osobisty oraz zawodowy

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • MARKETING HEALTH & BEAUTY - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU MARKETING HEALTH & BEAUTY:

    • rozumie znaczenie zastosowania w praktyce posiadanej wiedzy teoretycznej, przejawiającej się również w czasie organizacji działalności marketingowej w branży health&beauty
    • ma wiedzę o zastosowaniu instrumentów marketingowych, w opracowywaniu i wdrażaniu strategii marketingowej dla przedstawicieli środowiska społeczno-gospodarczego, reprezentujących branżę health&beauty
    • w pogłębionym stopniu rozumie związek oraz opisuje zależności pomiędzy działalnością marketingową przedsiębiorstwa, a efektywnością jego rozwoju i przewagą konkurencyjną
    • samodzielnie analizuje i rozwiązuje dylematy decyzyjne pojawiające się na etapie konstruowania i wdrażania strategii marketingowej, kierując się przy tym aspektami prawnymi i oczekiwanymi rezultatami
    • posiada umiejętności planowania i kreowania efektywnych, spójnych i usystematyzowanych kampanii marketingowych i public relations, a także wydarzeń branżowych dedykowanych dla branży health&beauty
    • dostrzega i weryfikuje błędy we wdrożonej strategii marketingowej oraz wdraża w razie konieczności niezbędne działania naprawcze
    • potrafi samodzielnie planować i realizować własne uczenie się, a także inspirować innych do samorozwoju, uwzględniając przy tym świadomość dynamicznych zmian w gospodarce krajowej i globalnej
    • ma świadomość wystąpienia ewentualnych negatywnych skutków błędnie skonstruowanej narracji marketingowej, a także skłonności branży health&beauty do ograniczoności zasobów i skłonności do ryzyka
    • potrafi wykorzystać nabytą w czasie procesu kształcenia wiedzę dla wzmocnienia i ugruntowania swojej pozycji zawodowej

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • OBESITOLOGIA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Absolwent studiów podyplomowych na kierunku obesitologii

    • Ma pogłębioną wiedzę o czynnikach warunkujących wystąpienia nadwagi i otyłości
      zna i opisuje konsekwencje zdrowotne długotrwałej lub nieleczonej nadwagi i otyłości 
    • Ma rozszerzoną wiedzę w zakresie konstruowania planów żywieniowych dla osób zmagających się z nadwagą i otyłością, również przy wykorzystaniu specjalistycznego oprogramowania informatycznego
    • Ma umiejętność przeprowadzania profesjonalnej diagnostyki dietetycznej, pozwalającej na zidentyfikowanie rzeczywistych przyczyn występowania nadwagi i otyłości
    • Ma umiejętność konstruowania planów żywieniowych dla osób zmagających się z nadwagą i otyłością 
    • Ma umiejętność wykorzystania aparatury niezbędnej do przeprowadzenia profesjonalnej diagnostyki dietetycznej oraz oprogramowania komupterowego wspomagającego proces układania planów żywieniowych 
    • Wykazuje się zdolnościami organizacyjnymi pracy własnej oraz zespołu
      dokonuje krytycznej oceny posiadanej wiedzy oraz jej znaczenia dla rozwiązywania problemów poznawczych i praktycznych, a w przypadku pojawiających się trudności potrafi się zwrócić o opinię do ekspertów
    • Ma świadomość wystąpienia ewentualnych negatywnych skutków błędnie dobranego planu żywieniowego i aktywności fizycznej na zdrowie i bezpieczeństwo osoby zmagającej się z nadwagą lub otyłością

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • ONKOKOSMETOLOGIA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Absolwent studiów podyplomowych na kierunku onkokosmetologii:

    • posiada wiedzę w zakresie zmian organicznych, czynnościowych i metabolicznych zachodzących w ustroju pod wpływem choroby i towarzyszących im zaburzeń w funkcjonowaniu skóry;
    • zna i wskazuje czynniki mające negatywny wpływ na stan i kondycję skóry;
    • posiada pogłębioną wiedzę z zakresu zasad pielęgnacji skóry pacjenta w trakcie i po leczeniu onkologicznym;
    • posiada praktyczne umiejętności wykonywania zabiegów kosmetologicznych, w zależności od potrzeb, jak również indywidualnych wskazań i przeciwwskazań pacjenta;
    • potrafi samodzielnie zaprojektować zabieg kosmetologiczny, w tym dobrać odpowiednie preparaty kosmetyczne, aparaturę i narzędzia w zależności od potrzeb skóry pacjenta onkologicznego.
    • potrafi rozróżnić defekty skóry od stanów chorobowych, które wymagają konsultacji onkologa lub lekarza innej specjalności
    • potrafi zidentyfikować potrzeby klienta na podstawie wywiadu diagnostycznego, z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb, a ponadto udzielić profesjonalnej porady, dzięki nadbudowanym umiejętnościom interpersonalnym

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • ORGANIZACJA I ZARZĄDZANIE W OCHRONIE ZDROWIA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU ORGANIZACJA I ZARZĄDZANIE W OCHRONIE ZDROWIA:

    • ma wiedzę o nowoczesnych metodach, procesach i zasadach zarządzania jakością w ochronie zdrowia
    • poprawnie definiuje główne zagadnienia z zakresu marketingu oraz wykazuje się zrozumieniem społecznej roli działań marketingowych
    • potrafi ocenić skalę problemów zdrowotnych oraz wskazać priorytety zdrowotne i określić ich znaczenie w polityce zdrowotnej
    • posługuje się wynikami analiz do przedstawienia praktycznych rozwiązań w sektorze ochrony zdrowia
    • stosuje podstawowe narzędzia ekonomiczne i finansowe, co pozwala mu na analizę wpływu czynników ekonomicznych na zarządzanie sektorem ochrony zdrowia
    • samodzielnie proponuje rozwiązania konkretnego problemu i przeprowadzenia procedury podjęcia rozstrzygnięć w zakresie zarządzania w ochronie zdrowia
    • zna poziom swoich kompetencji i jest gotów do korzystania z pomocy ekspertów
    • posiada umiejętność inicjowania oraz udziału w tworzeniu i wdrażaniu lokalnych projektów i działań w obszarze ochrony zdrowia publicznego

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • PERFUMIARSTWO - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Absolwent studiów podyplomowych na kierunku perfumiarstwo:

    • zna i charakteryzuje technologie i zasady produkcji wyrobów i produktów perfumeryjnych;
    • zna i rozumie funkcjonowanie aparatury wykorzystywanej zarówno w procesie produkcyjnym wyrobów i produktów perfumeryjnych, jak i prowadzonych badań;
    • posiada wiedzę o surowcach i komponentach kompozycji zapachowych, procesach ich pozyskiwania oraz cechach fizykochemicznych;
    • prawidłowo dobiera odpowiednie składniki konieczne do zastosowania przy wytwarzaniu wyrobów i produktów perfumeryjnych;
    • potrafi skompletować dokumentację produktu perfumeryjnego od etapu receptury, badań, oceny bezpieczeństwa, po proces produkcji i wdrożonych działań marketingowych;
    • prawidłowo analizuje i ocenia jakość wyrobów i produktów perfumeryjnych;
    • projektując produkt kosmetyczny potrafi dostosować się zarówno do powszechnie znanych standardów produkcji, jak i zasad mających na celu ochronę środowiska.

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • PODOLOGIA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU PODOLOGIA:

    • ma elementarną wiedzę z zakresu pokrewnych dyscyplin naukowych w zakresie niezbędnym dla pracy podologa,
    • posiada wiedzę z zakresu diagnozowania chorób i deformacji stóp,
    • zna i opisuje poszczególne etapy planowania i wykonywania zabiegów podologicznych,
    • potrafi planować, projektować i realizować wybrany rodzaj zabiegu podologicznego,
    • potrafi posługiwać się specjalistycznym sprzętem, aparaturą i narzędziami stosowanymi w codziennej pracy podologa,
    • potrafi dobrać kosmetyki podologiczne niezbędne w odpowiednio zaplanowanej terapii,
    • potrafi organizować i zarządzać pracą gabinetu podologicznego,
    • potrafi współpracować z lekarzem specjalistą oraz postępować zgodnie z jego zaleceniami,
    • wykazuje się tolerancją i zrozumieniem dla potrzeb swoich klientów spowodowanych chorobą, wiekiem, uwarunkowaniami społecznymi, kulturowymi i religijnymi.

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • PSYCHODIETETYKA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU PSYCHODIETETYKA:

    • zna i rozumie psychologiczne mechanizmy kierujące zachowaniami człowieka, w tym zachowaniami związanymi z odżywianiem
    • rozumie aspekty terapeutyczne w relacji dietetyka z klientem
    • prezentuje wiedzę dotyczącą wpływu stylu życia w prewencji wybranych chorób
    • potrafi rozpoznać motywację pacjentów do działań prozdrowotnych, w tym do zmiany wzorców odżywiania się
    • potrafi rozpoznać przyczyny nieprawidłowej masy ciała klienta, udzielić wsparcia oraz edukować w zakresie prawidłowego żywienia i promocji zdrowego stylu życia
    • potrafi opracować plan żywieniowy odpowiadający potrzebom klienta, przy uwzględnieniu nie tylko potrzeb fizycznych, ale i uwarunkowań psychologicznych
    • potrafi wykorzystać w praktyce techniki wspierające, monitorujące i motywujące klienta
    • lepiej rozpoznaje swoje emocje w relacjach z klientami oraz we współpracy z innymi specjalistami
    • ma świadomość i potrafi upowszechniać wiedzę na temat ważności właściwej oceny psychologicznej własnej sylwetki i przestrzegania zasad racjonalnego żywienia

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • TECHNOLOGIA I MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Absolwent studiów podyplomowych na kierunku zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności:

    • rozumie znaczenie zastosowania w praktyce zawodowej posiadanej wiedzy teoretycznej, w tym przede wszystkim wykorzystywanej w procesie wnioskowania opartego na eksperymencie i obserwacji
    • ma pogłębioną wiedzę o poszczególnych grupach składników żywności i dodatkach do żywności, a także o interakcjach zachodzących pomiędzy nimi pod wpływem podstawowych procesów technologicznych na wszystkich etapach produkcji, przechowywania i przetwarzania żywności
    • zna zasady planowania eksperymentu i prawidłowej weryfikacji wiarygodności uzyskanych wyników, również przy wykorzystaniu specjalistycznego oprogramowania komputerowego
    • potrafi w praktyce zastosować odpowiednią procedurę przygotowania próbki produktów żywnościowych do badań, a także dobrać właściwą metodę analizy oraz niezbędny sprzęt, mając na celu rozwiązanie określonego problemu związanego z produkcją i kontrolą jakości i bezpieczeństwa żywności
    • samodzielnie analizuje oznaczenia produktów żywnościowych, odnosząc się przy tym do przepisów i norm obowiązujących producentów i dystrybutorów na rynkach spożywczych w kraju i na terytorium UE
    • potrafi przewidzieć wpływ cech fizykochemicznych oraz potencjał wystąpienia interakcji podczas produkcji, dystrybucji i przechowywania produktów żywnościowych na ich jakość, trwałość i bezpieczeństwo
    • potrafi ocenić ryzyko wystąpienia zagrożenia dla zdrowia i życia konsumentów korzystających z produktów żywnościowych o określonych właściwościach użytkowych
    • potrafi wykorzystać nabytą w czasie procesu kształcenia wiedzę dla wzmocnienia i ugruntowania swojej pozycji na rynku pracy
    • potrafi inicjować działania na rzecz środowiska społecznego i interesu publicznego, aktywnie przy tym promując zachowania prozdrowotne i proekologiczne

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • TECHNOLOGIA PRODUKCJI KOSMETYKÓW - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU TECHNOLOGIA PRODUKCJI KOSMETYKÓW :

    • zna i charakteryzuje technologie oraz zasady produkcji preparatów kosmetycznych,
    • posiada wiedzę o surowcach kosmetycznych, procesach ich pozyskiwania oraz cechach fizykochemicznych,
    • posiada wiedzę o specyfice pracy w zakładach produkujących produkty kosmetyczne,
    • posługuje się wiedzą o recepturowaniu kosmetyku, uwzględniając przy tym właściwości gotowego produktu i oczekiwania potencjalnych klientów,
    • potrafi samodzielnie skompletować dokumentację kosmetyku od etapu receptury, badań, oceny bezpieczeństwa, po proces produkcji,
    • posiada umiejętność posługiwania się aparaturę laboratoryjna, stosując się przy tym do przepisów określających zasady eksploatowania i konserwacji,
    • wykorzystuje swoją wiedzę z zakresu przemysłowej produkcji kosmetyków oraz receptury kosmetycznej do wyboru najlepszych metod analitycznych i fizykochemicznych do oceny jakości produktu,
    • potrafi ustalić cel/ rezultat działań w zakresie produkcji/ technologii kosmetyku,
    • posiada zdolność obiektywnej oceny oraz opiniowania poszczególnych aspektów swojej działalności zawodowej.

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • TRYCHOLOGIA KOSMETOLOGICZNA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU TRYCHOLOGIA KOSMETOLOGICZNA:

    • zna i posługuje się specjalistyczną terminologią właściwą dla trychologa,
    • zna i opisuje procedury zabiegów trychologicznych z uwzględnieniem wskazań i przeciwskazań do ich wykonywania,
    • zna i definiuje najczęstsze dolegliwości w obszarze skóry głowy i włosów,
    • potrafi przeprowadzić profesjonalną diagnostykę trychologiczną,
    • potrafi zaplanować i wykonać łączone terapie trychologiczne wspomagające leczenie problemów skórnych i/lub pozwalające na uzyskanie rezultatów pielęgnacyjnych/ upiększających,
    • potrafi obsługiwać specjalistyczną aparaturę, mającą zastosowanie w gabinetach trychologicznych,
    • potrafi samodzielnie dobrać preparaty kosmetyczne w z uwzględnieniem koniecznych do uzyskania rezultatów i potrzeb klienta,
    • koncentruje się na potrzebach klienta, dbając przy tym o jego dobro i respektując przysługujące mu prawa,
    • organizuje i zarządza pracę w gabinecie trychologicznym.

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • WELL-BEING AND HEALTH AT WORK - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Wyświetl więcejZwiń

  • WELL-BEING I ZDROWIE W MIEJSCU PRACY - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Kierunek ten jest odpowiedzą na podniesienie świadomości wpływu stanu psychicznego na poziom życia.

    Powstał pod patronatem Fundacji Life Balance, organizatora ogólnopolskiego programu Poznaj depresję, poznaj siebie, skierowanego do uczniów i studentów, wśród których problem depresji w ostatnim czasie stał powszechnym (więcej informacji….)

    W pracę nad programem studiów w znacznym stopniu zaangażowała się Magdalena Cieśla – Prezes Fundacji.

    Jako certyfikowany coach, trener stylów myślenia FRIS i DISC, terapeuta RTZ, autorka modelu RRSS (Rozwój i Realizacja Silnych Stron) i nauczyciel akademicki  zadbała o merytoryczny aspekt programu, bazując na swojej wiedzy i doświadczeniu. Pani Prezes jest doktorantką na UM w Poznaniu, gdzie zajmuje się badaniem wpływu Technik Redukcji Stresu oraz medytacji na depresję, wypalenie zawodowe, uwagę, pamięć i koncentrację. Jest również twórcą i redaktorem naczelnym czasopisma „ Żyj naturalnie” oraz portalu www.kierunekzdrowie.info.

    Dowiedz się więcej

     

    Wyświetl więcejZwiń

  • ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Absolwent studiów podyplomowych na kierunku zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności:

    • ma zaawansowaną wiedzę w zakresie obowiązujących przepisów prawa polskiego i prawa międzynarodowego regulujących kwestie produkcji i kontroli produktów żywnościowych
    • ma zaawansowaną wiedzę z zakresu technologii produkcji różnych grup produktów żywnościowych oraz oceny wartości odżywczej i właściwości fizyko-chemicznymi różnych grup produktów spożywczych
    • ma zaawansowaną wiedzę z zakresu problematyki występowania zagrożeń mikrobiologicznych, fizycznych i chemicznych w łańcuchu żywnościowym i żywności, w tym źródeł ich występowania i powstawania, jak i metod zapewniania bezpieczeństwa żywności i zarządzania jej bezpieczeństwem
    • potrafi samodzielnie opracować dokumentację niezbędną w procesie zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, w tym spełniającą wymogi formalno-prawne aktów prawa krajowego i unijnego
    • potrafi w praktyce wykorzystać poznane metody i techniki audytowania systemów zarządzania jakością w zakładach przetwórstwa spożywczego
    • posiada niezbędne umiejętności pracy w laboratorium badawczym, w tym przeprowadzania walidacji i weryfikacji poznanych metod, jak również pobierania próbek do analiz oraz raportowania wyników
    • potrafi dokonać krytycznej analizy danych dotyczących osiągnięć w dziedzinie produkcji produktów spożywczych, prezentowanych w mass mediach oraz samodzielnie dostrzec zależności i poprawnie wyciągnąć wniosku, które przedstawia w formie ustnej lub pisemnej
    • dokonuje krytycznej oceny posiadanej wiedzy oraz jej znaczenia dla rozwiązywania problemów poznawczych i praktycznych, a w przypadku pojawiających się trudności potrafi się zwrócić o opinię do ekspertów
    • potrafi wykorzystać nabytą w czasie procesu kształcenia wiedzę dla wzmocnienia i ugruntowania swojej pozycji na rynku pracy

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • ZIELONA CHEMIA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Absolwent studiów podyplomowych na kierunku zielona chemia:

    • ma wiedzę niezbędną do zrozumienia problematyki zagrożenia środowiska naturalnego oraz sposobów podniesienia bezpieczeństwa      
    • posiada pogłębioną wiedzę o przyjaznych środowisku nowoczesnych technologiach przemysłowych
    • ma wiedzę niezbędna do zrozumienia następstw natury społecznej, ekonomicznej i prawnej wynikających z zaniedbań w ochronie środowiska
    • potrafi dokonać oceny procesów technologicznych pod względem ich zgodności z zasadami zielonej chemii, bezpieczeństwa oraz oddziaływania na środowisko
    • stosuje poznane metody statystyczne i numeryczne oraz techniki i narzędzia informatyczne do opisu procesów chemicznych i analizy danych eksperymentalnych
    • potrafi planować i wykonywać badania eksperymentalne oraz rozwiązywać proste problemy z chemii o charakterze jakościowym i ilościowym
    • posiada umiejętność opracowywania i prezentacji wyników prowadzonych badań, w tym z obszaru zielonej chemii                                  
    • potrafi analizować i krytycznie oceniać nowe obszary w technologiach ochrony środowiska, w tym ich innowacyjność i techniczną wykonalność
    • potrafi inicjować działania na rzecz środowiska społecznego i interesu publicznego, aktywnie przy tym promując zachowania proekologiczne

    Dowiedz się więcej

     

    Wyświetl więcejZwiń

Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Opinie (2)

Natalia Ocena odpowiedz

Robię magisterkę na dietetyce. Zajęcia ciekawe i dobrze przygotowują od strony praktycznej do wykonywania zawodu. Praktyki załatwione przez uczelnię, więc tu też duży plus. Miejsce pracy też już właściwie czeka na mnie. Moim zdaniem 5/5. Polecam każdemu zainteresowanemu tematem.

Ania Ocena odpowiedz

Jestem po studiach dyplomowych o profilu dietetyka. Pracę zaczęłam juz w trakcie studiów, teraz razem z koleżanką z roku prowadzimy własną działalność. Także mogę śmiało polecić. Pan Tomek od praktyk był bardzo pomocny w tym temacie.