POLECANE DLA CIEBIE

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

WYDZIAŁ PRZYRODNICZO-TECHNOLOGICZNY

Kierunki studiów: agrobiznes, biotechnologia stosowana roślin, ekonomia, medycyna roślin, ochrona środowiska, odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami, ogrodnictwo, rolnictwo, zarządzanie i inżynieria produkcji, agroinżynieria Studia: stacjonarne, niestacjonarne
SPRAWDŹ >

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

WYDZIAŁ INŻYNIERII KSZTAŁTOWANIA ŚRODOWISKA I GEODEZJI

Kierunki studiów: architektura krajobrazu, budownictwo, geodezja i kartografia, gospodarka przestrzenna, inżynieria i gospodarka wodna, inżynieria środowiska, inżynieria bezpieczeństwa Studia: stacjonarne, niestacjonarne
SPRAWDŹ >

ul. Komandorska 118/120

53-345 Wrocław

tel.:  71 36 80 148; 71 36 72 889 

fax:  71 36 80 627

e-mail: dz-ie@ue.wroc.pl

http://www.ue.wroc.pl/wydzial_ie

  • GOSPODARKA PRZESTRZENNA

    stopień: (II) czas trwania: 2 lata
    tryb: stacjonarne, niestacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne niestacjonarne
    typ studiów: II stopnia II stopnia
    czas trwania: 2 lata 2 lata
    tytuł zawodowy: magister magister

    Wymagania rekrutacyjneSpecjalności

    Studia II stopnia stacjonarne

    • Doradztwo i inwestowanie w nieruchomości
    • Gospodarowanie nieruchomościami i pośrednictwo na rynkach nieruchomości

    Studia II stopnia niestacjonarne

    • Doradztwo i inwestowanie w nieruchomości
    • Gospodarowanie nieruchomościami i pośrednictwo na rynkach nieruchomości

    STUDIA II STOPNIA

    Szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 1,5 roku
    tryb: stacjonarne, niestacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne niestacjonarne
    typ studiów: I stopnia II stopnia I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 1,5 roku 3,5 roku 1,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier magister inżynier magister

    Wymagania rekrutacyjneSpecjalności

    Studia I stopnia stacjonarne

    • Inżynieria bioproduktów
    • Inżynieria produktów chemicznych
    • Inżynieria produktów żywnościowych

    Studia II stopnia stacjonarne

    • Przedsiębiorczość i innowatyka
    • Zarządzanie produkcją i usługami
    • Zarządzanie rozwojem
    • Zarządzanie technologią
    • Zarządzanie procesami

    Studia I stopnia niestacjonarne

    • Inżynieria bioproduktów
    • Inżynieria produktów chemicznych
    • Inżynieria produktów żywnościowych

    Studia II stopnia niestacjonarne

    • Przedsiębiorczość i innowatyka
    • Zarządzanie produkcją i usługami
    • Zarządzanie rozwojem
    • Zarządzanie technologią
    • Zarządzanie procesami

    STUDIA I STOPNIA

    Szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    STUDIA II STOPNIA

    Szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

Informacje mogą ulec zmianie. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Opinie (2)

Grzegorx Ocena odpowiedz

Spędziłem 5 wspaniałych lat na UE. Z perspektywy czasu wcale nie żałuję, że wybrałem wydział IE. Nie było łatwo, zdarzały się gorsze i lepsze oceny, ale wykładowcy naprawdę solidnie przygotowali mnie do wejścia na rynek pracy. Dzięki temu, niedługo po obronie magisterki, udało mi się znaleźć pracę z perspektywami rozwoju. IE otwiera przed studentami szerokie bramy do interesujących ofert zatrudnienia. Z całą pewnością warto na tym wydziale studiować, bez znaczenia jaką specjalność się wybierze.

Kasia Ocena odpowiedz

ZIIP moze byc wyborem dla osob które nie potrafią do końca sprecyzować swoich oczekiwań i zainteresowań. Jednocześnie specjalnosć żywnościowa jest propozycją dla osób majacych wiecej nerwów i niż znajomi z innej specjalności jaką jest chemiczna. Żywnościowka jest mniej wymagającą specjalnością niz chemiczna. Kończac studia aktualnie przychodzi mi na mysl, że gdyby nie Koła naukowe i organizacje studenckie to moje studiowanie nie mialoby sensu. Polecam każdemu kto chce poznać niesamowitych ludzi, nauczyć się wielu kompetencji miękkich żeby się odważyli i skorzystali z tych aktywności. Z podspecjalizacji na produktach żywnościowych polecam fermentacje oraz praktyki w browarze ;)