DIETETYKA⋮ |
Rekrutacja |
stopień: (I) czas trwania: 3 lata
tryb: stacjonarne, niestacjonarne
Pokaż więcej
Dietetyka jest intensywnie rozwijającą się dziedziną, która zajmuje się żywieniem zarówno zdrowego, jak i chorego człowieka. Od kilku lat popularność tej dyscypliny rośnie, ponieważ coraz więcej ludzi zwraca uwagę na to w jaki sposób się odżywiają i co niesie za sobą zarówno prawidłowe, jak i nieprawidłowe żywienie. Dietetyka to także popularny kierunek studiów, który obejmuje zagadnienia związane z medycyną, biologią, farmakologią, czy chemią żywności. Gdzie można studiować Dietetykę? W Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie.
Kształcenie na kierunku Dietetyka w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie umożliwia pozyskanie szerokiej wiedzy z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego oraz technologii przygotowywania potraw. Studenci poznają zasady planowania, nadzorowania i wdrażania żywienia indywidualnego, zbiorowego oraz leczniczego w różnych grupach ludności, jak również zasady oceny stanu odżywienia, sposobu żywienia i zapotrzebowania na składniki odżywcze pacjentów. Ponadto, zaznajamiają się z zagadnieniami dotyczącymi kontrolowania jakości produktów żywnościowych oraz warunków ich przechowywania, a także prowadzenia edukacji żywieniowej.
ZWIŃ
Wymagania rekrutacyjneŚcieżki kształcenia
Studia I stopnia stacjonarne
Studia I stopnia niestacjonarne
STUDIA I STOPNIA
Szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ
Informacje mogą ulec zmianie. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie