Uniwersytet Andrzeja Frycza Modrzewskiego w Krakowie

ul. Gustawa Herlinga-Grudzińskiego 1

30-705 Kraków

 

Rekrutacja na studia: 12 252 44 00; 12 252 44 04

rekrutacja@uafm.edu.pl

 

Rekrutacja na studia podyplomowe: 12 252 45 46

podyplomowe@uafm.edu.pl

Uniwersytet Andrzeja Frycza Modrzewskiego w Krakowie

ul. Gustawa Herlinga-Grudzińskiego 1

30-705 Kraków

 

Rekrutacja na studia: 12 252 44 00; 12 252 44 04

rekrutacja@uafm.edu.pl

 

Rekrutacja na studia podyplomowe: 12 252 45 46

podyplomowe@uafm.edu.pl

  • DIETETYKA

    Rekrutacja

    stopień: (I) czas trwania: 3 lata
    tryb: stacjonarne, niestacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne niestacjonarne
    poziom studiów: I stopnia I stopnia
    czas trwania: 3 lata 3 lata
    tytuł zawodowy: licencjat licencjat

    Studia na kierunku Dietetyka na Uniwersytecie Andrzeja Frycza Modrzewskiego w Krakowie to propozycja dla osób, które chcą zdobyć rzetelną wiedzę z zakresu żywienia człowieka i nowoczesnych terapii dietetycznych, by profesjonalnie wspierać zdrowie pacjentów i społeczeństwa. Jako absolwent możesz pracować w publicznych i prywatnych placówkach ochrony zdrowia, w poradniach dietetycznych, zespołach leczenia żywieniowego, a także prowadzić własną działalność w zakresie doradztwa żywieniowego czy usług cateringowych.

    Czego się nauczysz?

    • Wiedza teoretyczna i praktyczna- od anatomii, fizjologii, chemii i biochemii, po planowanie diet i żywienie kliniczne.
    • Leczenie żywieniowe – kierunek wyróżnia przedmiot prowadzony przez klinicystów na co dzień zajmujących się pacjentami wymagającymi żywienia do- i pozajelitowego. To unikatowy komponent programu, rekomendowany przez Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego (POLSPEN).
    • Praca z pacjentem – nauczysz się oceniać stan odżywienia, planować indywidualne jadłospisy, kwalifikować pacjentów do leczenia dietetycznego i wspierać proces zdrowienia poprzez odpowiednio dobraną terapię żywieniową.
    • Praktyka – przygotowywanie potraw, analiza jakości żywności, ocena ryzyka związanego z żywieniem.

    Co nas wyróżnia?

    • Profil praktyczny – zajęcia prowadzone przez specjalistów pracujących w szpitalach, poradniach i zespołach żywieniowych.
    • Doświadczenie – kierunek prowadzony jest od 2013 roku, z sukcesem kształcąc kolejne roczniki dietetyków gotowych do pracy w systemie ochrony zdrowia.
    • Nowoczesna edukacja – program oparty na aktualnych standardach i wytycznych, z uwzględnieniem potrzeb starzejącego się społeczeństwa i rosnącej skali chorób dietozależnych.

    Wyświetl więcejZwiń

    Wymagania rekrutacyjne Ceny

    STUDIA I STOPNIA

    Szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    Studia stacjonarne:

    9000 zł

    Studia niestacjonarne:

    9000 zł

    Dowiedz się więcej

    Źródło: Strony internetowe uczelni (10.06.2024)

    Szczegółowe informacje odnoszące się do wysokości opłat za studia, płatności ratalnych, opłat rekrutacyjnych, a także ewentualnych promocji i zniżek znajdziesz na stronach internetowych uczelni klikając powyższy link "Dowiedz się więcej". Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Uniwersytet Andrzeja Frycza Modrzewskiego w Krakowie.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Opinie (0)