Terminy rekrutacji na studia Drzwi otwarte na uczelniach Terminy matury Terminy egzaminu ósmoklasisty
MENEDŻER JAKOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Uzupełnienie wiedzy zawodowej z zakresu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, z elementami inżynierii jakości, bromatologii, mikrobiologii i toksykologii. Przygotowanie do pracy na stanowiskach kierowników oraz pełnomocników ds. jakości i/lub bezpieczeństwa żywności (quality manager/ food safety manager) w zakładach sektora rolno-spożywczego.
Nabycie umiejętności stosowania praktycznych metod oraz narzędzi służących do łączenia zakładowych programów bezpieczeństwa żywności z narodowymi planami poprawy zdrowia publicznego. Pogłębienie wiedzy dotyczącej m.in. projektowania, wdrażania, utrzymania i weryfikacji systemów zarządzania jakością oraz bezpieczeństwem żywności (GAP, GMP/GHP, GLP, HACCP, ISO 9001, ISO 22000, FSSC 22000, BRC, IFS, SQF, ISO 19011, GLOBALGAP), w tym obrony żywności (food defense, TACCP) i oszustw żywnościowych (food fraud), w gospodarce żywnościowej oraz przygotowanie do praktycznego stosowania narzędzi doskonalenia ww. systemów.
Zwiń
ZARZĄDZANIE PRODUKCJĄ I PROCESAMI W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Nabycie, uzupełnienie i pogłębienie kwalifikacji zawodowych z zakresu zarządzania produkcją i procesami z elementami technologii żywności, inżynierii przemysłu spożywczego, inżynierii jakości oraz zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
Adresaci: szczebel kierowniczy zakładów produkcji żywności pochodzenia roślinnego i zwierzęcego (kierownicy/dyrektorzy produkcji, kierownicy zmianowi, technolodzy/główni, technolodzy, kierownicy kontroli jakości/bezpieczeństwa żywności, główni mechanicy, kierownicy ds. skupu/zaopatrzenia, kierownicy transportu, kierownicy laboratoriów zakładowych, kierownicy magazynów, kierownicy ds. rozwoju produktu, pracownicy nadzoru weterynaryjnego i sanitarnego nad produkcją żywności, operatorzy maszyn/urządzeń, nauczyciele prowadzący zajęcia z zakresu przetwórstwa roślinnego i mięsnego, prezesi i członkowie zarządu, właściciele zakładów przetwórstwa żywności).
Zwiń
ZARZĄDZANIE PRODUKCJĄ W PRZEMYŚLE MLECZARSKIM - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Charakterystyka
nabycie, uzupełnienie i pogłębienie kwalifikacji zawodowych z zakresu zarządzania produkcją z elementami technologii mleczarskiej, inżynierii mleczarskiej oraz zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
Adresaci: szczebel kierowniczy zakładów przetwórstwa mleka (kierownicy/dyrektorzy produkcji, kierownicy zmianowi, technolodzy/główni, technolodzy, serowarzy, kierownicy kontroli jakości/bezpieczeństwa żywności, główni mechanicy, kierownicy ds. skupu/zaopatrzenia, kierownicy transportu, kierownicy laboratoriów zakładowych, kierownicy magazynów, kierownicy ds. rozwoju produktu, lekarze weterynarii nadzorujący zakłady mleczarskie, operatorzy maszyn/urządzeń, nauczyciele prowadzący zajęcia z zakresu przetwórstwa mleka, prezesi i członkowie zarządu, właściciele zakładów przetwórstwa mleka).
Zwiń
ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETETYKA - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Celem studiów podyplomowych jest przedstawienie najnowszej wiedzy, opartej na faktach naukowych, związanej z żywieniem człowieka i dietetyką.
Oferta skierowana jest do absolwentów wszystkich kierunków studiów. Preferowane będą osoby po kierunkach związanych z żywnością i żywieniem, towaroznawstwem, przemysłem spożywczym, medycyną, naukami biologicznymi i innymi związanymi ze zdrowiem człowieka.
Zwiń
Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych
informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni:
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.
odpowiedz
Wybrałam tą szkołę ze względu na renomowaną kadrę naukową, która angażuje się w rozwój studentów. Cenię sobie indywidualne podejście wykładowców, którzy zawsze znajdują czas na dodatkowe konsultacje
odpowiedz
UWM regularnie przechodzi akredytacje i audyty jakości, co gwarantuje, że programy studiów spełniają najwyższe standardy edukacyjne
odpowiedz
Nie moge na nic narzekac, serio. Wykladowców mam fajnych, wymagających, ale z ludzkim podejsciem
odpowiedz
ta uczelnia to moje miejsce na ziemi, ucze sie tego, co naprawde bardzo mnie interesuje
odpowiedz
uczelnia ok, duzo fajnych zajęc a wykladowcy bardzo sie przykladają
odpowiedz
Ciekawe kierunki no i ogromny plus za to, ze wykladowcy tak sie przykladają do prowadzenia zajęć
odpowiedz
Jest ok! Poziom mi odpowiada
odpowiedz
Jesli ktoś chce naprawde sie czegoś nauczyć, rozwijać nowe umiejetnosci, to warto wziac pod uwagę ksztalcenie tutaj
odpowiedz
Ja wybralam ta uczelnie bez najmiejszego zawahania, wiem jaki maja tutaj poziom i jakich fajnych wykladowców, to mi wstarczylo
odpowiedz
Ucze sie tu od roku, jak dla mnie ok, wszystkie oczekiwania jakie mialam są spelnione, wykladowcy sie angazują, poziom kształcenia jest wysoki
odpowiedz
SKonczylam studia na tej uczelni, nauki było sporo, ale warto bylo!
odpowiedz
Uczelnia stawia na innowacyjne metody nauczania, co sprawia, że zajęcia są bardziej angażujące
odpowiedz
Spodobała mi sie oferta uczelni bardzo pomocny i mily personel
odpowiedz
Wydział naprawde super, studia na wysokim poziomie
odpowiedz
Uczelnia na poziomie, bardzo duzo nauki ale warto :)