Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Wydział Nauki o Żywności UWM

Plac Cieszyński 1

10-726 Olsztyn

89 523 34 01

89 523 49 83

wnz-dziekanat@uwm.edu.pl

http://www.uwm.edu.pl/wnz/

Wydział Nauki o Żywności UWM

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Plac Cieszyński 1

10-726 Olsztyn

89 523 34 01

89 523 49 83

wnz-dziekanat@uwm.edu.pl

http://www.uwm.edu.pl/wnz/

  • BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI

    Rekrutacja

    stopień: (I) czas trwania: 3,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne
    poziom studiów: I stopnia
    czas trwania: 3,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier

    Studia w Olsztynie - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie - kierunek studiów bezpieczeństwo i certyfikacja żywności

    Bezpieczeństwo żywności, jej jakość, pochodzenie i przydatność konsumpcji – po ukończeniu tego kierunku staniesz się ekspertem w tych dziedzinach. Podczas studiów dowiesz się m.in. jakie wymogi stawiane są żywności ekologicznej, tradycyjnej czy tzw. nowej żywności oraz jak produkować żywność zgodnie z wymogami prawa, międzynarodowych systemów dotyczących zarządzania jakością w łańcuchu żywnościowym oraz różnych systemów certyfikacyjnych.

    Przygotujemy Cię do zawodu podczas licznych zajęć praktycznych, laboratoryjnych i terenowych, prowadzonych przez wysokiej klasy kadrę akademicką Wydziału Nauki o Żywności, a także wybitnych praktyków i ekspertów.

    Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności na UWM – co dalej?

    Po ukończeniu bezpieczeństwa i certyfikacji żywności możesz pracować jako:

    • specjalista ds. jakości,
    • specjalista ds. bezpieczeństwa żywności,
    • analityk żywności,
    • specjalista w firmach doradczych i badawczo-rozwojowych związanych z łańcuchem żywnościowym,
    • specjalista ds. certyfikacji żywności i systemów zarządzania jakością,
    • inspektor nadzoru sanitarnego i handlowego w łańcuchu żywnościowym.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz na stronie uczelni.

    Wyświetl więcejZwiń

    Wymagania rekrutacyjne Progi punktowe

    STUDIA I STOPNIA

    Wymagane przedmioty:
    3 przedmioty do wyboru z: biologia, chemia, fizyka, fizyka i astronomia, geografia, język obcy nowożytny, matematyka.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    Sprawdź
    przeliczniki punktów Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

  • GASTRONOMIA - SZTUKA KULINARNA

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 1,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne
    poziom studiów: I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 1,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier magister inżynier
    Studia w Olsztynie - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie - kierunek studiów gastronomia - sztuka kulinarna

    Marzysz o zostaniu mistrzem w sztuce kulinarnej? Zacznij od studiów! Naucz się, jak komponować dania w tradycyjnej i supernowoczesnej odsłonie, z dbałością o detale, takie jak: odpowiedni surowiec, techniki kulinarne czy prezentacja dania na talerzu.

    Podczas studiów nauczysz się oceny towaroznawczej surowców, umiejętnego przyrządzania potraw ze szczególnym uwzględnieniem dań regionalnych, a nawet prowadzenia zakładu gastronomicznego, zarówno od strony technologicznej, ekonomicznej, jak i organizacyjno-prawnej. Dowiesz się, jak planować racjonalne żywienie różnych grup ludności, rozpoznawać czynniki ryzyka chorób dietozależnych i zapobiegać tym chorobom. Zostań mistrzem nie tylko w swojej kuchni, ale w branży HoReCa!

    Gastronomia i sztuka kulinarna na UWM – i co dalej?

    Po ukończeniu gastronomii i sztuki kulinarnej możesz pracować jako:

    • profesjonalny kucharz,
    • szef kuchni,
    • właściciel restauracji,
    • profesjonalny cukiernik,
    • właściciel kawiarni,
    • menedżer restauracji,
    • menedżer kawiarni.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz na stronie uczelni.

    Wyświetl więcejZwiń

    Wymagania rekrutacyjne Progi punktowe

    STUDIA I STOPNIA

    Wymagane przedmioty:
    3 przedmioty do wyboru z: biologia, chemia, fizyka, fizyka i astronomia, geografia, historia, język obcy nowożytny, matematyka.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    Sprawdź
    przeliczniki punktów Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

    STUDIA II STOPNIA

    Kryterium kwalifikacji kandydatów na studia drugiego stopnia jest ranking ostatecznego wyniku studiów bez wyrównania do pełnej oceny, w ramach określonej liczby miejsc.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 1,5 roku
    tryb: stacjonarne, niestacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne niestacjonarne
    poziom studiów: I stopnia II stopnia I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 1,5 roku 3,5 roku 1,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier magister inżynier inżynier magister inżynier
    Studia w Olsztynie - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie - kierunek studiów technologia żywnoście i żywienie człowieka 

    Jeśli fascynuje Cię świat żywności i dbanie o zdrowie człowieka – to kierunek dla Ciebie. Poznaj sposoby opracowywania receptur oraz produkcji dowolnego rodzaju żywności spełniającej oczekiwania konsumenta i mającej pozytywny wpływ na jego organizm. Dowiedz się, jak kontrolować i prowadzić procesy technologiczne w zakładach przetwórczych, a po ukończeniu studiów zajmij stanowisko inżynierskie lub kierownicze w wybranym przez Ciebie przedsiębiorstwie lub w innych jednostkach łańcucha żywnościowego.

    Zakresy oferowane na studiach stacjonarnych:

    • technologia mięsa
    • technologia produktów roślinnych
    • żywienie człowieka
    • technologia mleczarska

    Zakres oferowany na studiach niestacjonarnych:

    • technologia żywności i żywienie człowieka

    Technologia żywności i żywienie człowieka na UWM – i co dalej?

    Po ukończeniu technologia żywności i żywienia człowieka możesz pracować:

    • na stanowiskach inżynierskich oraz kierowniczych jako menedżer ds. rozwoju produktu,
    • jako pracownik nadzoru sanitarnego i handlowego,
    • w zakładach przemysłu spożywczego tj. mleczarnie, zakłady mięsne, zakłady przetwórstwa roślinnego.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz na stronie uczelni.

    Wyświetl więcejZwiń

    Wymagania rekrutacyjne Specjalności Progi punktowe

    Studia I stopnia stacjonarne

    • Technologia mięsa
    • Technologia produktów roślinnych
    • żywienie człowieka
    • Technologia mleczarska

    Studia II stopnia stacjonarne

    • żywienie człowieka
    • Technologia żywności
    • Menedżer produktów żywnościowych
    • Food engineering

    Studia I stopnia niestacjonarne

    • technologia żywności i żywienie człowieka

    Studia II stopnia niestacjonarne

    • technologia żywności i żywienie człowieka

    STUDIA I STOPNIA

    Wymagane przedmioty:
    3 przedmioty do wyboru z: biologia, chemia, fizyka, fizyka i astronomia, geografia, język obcy nowożytny, matematyka.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    Sprawdź
    przeliczniki punktów Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

    STUDIA II STOPNIA

    Kryterium kwalifikacji kandydatów na studia drugiego stopnia jest ranking ostatecznego wyniku studiów bez wyrównania do pełnej oceny, w ramach określonej liczby miejsc.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Opinie (15)

Oliwka Ocena odpowiedz

Wybrałam tą szkołę ze względu na renomowaną kadrę naukową, która angażuje się w rozwój studentów. Cenię sobie indywidualne podejście wykładowców, którzy zawsze znajdują czas na dodatkowe konsultacje

Monika Ocena odpowiedz

UWM regularnie przechodzi akredytacje i audyty jakości, co gwarantuje, że programy studiów spełniają najwyższe standardy edukacyjne

Paulina Ocena odpowiedz

Nie moge na nic narzekac, serio. Wykladowców mam fajnych, wymagających, ale z ludzkim podejsciem

Wenus Ocena odpowiedz

ta uczelnia to moje miejsce na ziemi, ucze sie tego, co naprawde bardzo mnie interesuje

aśka Ocena odpowiedz

uczelnia ok, duzo fajnych zajęc a wykladowcy bardzo sie przykladają

Paulina Ocena odpowiedz

Ciekawe kierunki no i ogromny plus za to, ze wykladowcy tak sie przykladają do prowadzenia zajęć

Daria Ocena odpowiedz

Jest ok! Poziom mi odpowiada

Renata Ocena odpowiedz

Jesli ktoś chce naprawde sie czegoś nauczyć, rozwijać nowe umiejetnosci, to warto wziac pod uwagę ksztalcenie tutaj

Iga Ocena odpowiedz

Ja wybralam ta uczelnie bez najmiejszego zawahania, wiem jaki maja tutaj poziom i jakich fajnych wykladowców, to mi wstarczylo

Sara Ocena odpowiedz

Ucze sie tu od roku, jak dla mnie ok, wszystkie oczekiwania jakie mialam są spelnione, wykladowcy sie angazują, poziom kształcenia jest wysoki

Michalina Ocena odpowiedz

SKonczylam studia na tej uczelni, nauki było sporo, ale warto bylo!

Basia Ocena odpowiedz

Uczelnia stawia na innowacyjne metody nauczania, co sprawia, że zajęcia są bardziej angażujące

Kaja Ocena odpowiedz

Spodobała mi sie oferta uczelni bardzo pomocny i mily personel

Kornelia Ocena odpowiedz

Wydział naprawde super, studia na wysokim poziomie

Lea Ocena odpowiedz

Uczelnia na poziomie, bardzo duzo nauki ale warto :)