Plac Cieszyński 1 (bl. 43), pok. 120-124,134-134A,

10-726 Olsztyn,

tel. 89 523 49 83, 89 523 42 30,

fax. 89 523 42 30, 89 523 36 27;

e-mail: wnz-dziekanat@uwm.edu.pl

http://www.uwm.edu.pl/wnz/

Plac Cieszyński 1 (bl. 43), pok. 120-124,134-134A,

10-726 Olsztyn,

tel. 89 523 49 83, 89 523 42 30,

fax. 89 523 42 30, 89 523 36 27;

e-mail: wnz-dziekanat@uwm.edu.pl

http://www.uwm.edu.pl/wnz/

  • BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI

    Rekrutacja

    stopień: (I) czas trwania: 3,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne
    typ studiów: I stopnia
    czas trwania: 3,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier

    Prace nad otworzeniem nowego kierunku kształcenia na Wydziale Nauki o Żywności trwały już od dłuższego czasu. "O tym myśleliśmy już od wielu lat, wiedząc, jakie jest zapotrzebowanie rynku na absolwentów, którzy znają systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności. I tak naprawdę pomysł zrodził się dwa lata temu, ale trzeba było przemyśleć program kształcenia" - przyznaje Prodziekan ds. kształcenia prof. Anna Sylwia Tarczyńska.

    W programie kształcenia na nowym kierunku bezpieczeństwo i certyfikacja żywności znajdzie się dużo ćwiczeń - laboratoryjnych i projektowych. "Cechą charakterystyczną naszych studiów jest to, że nastawiamy się na kształcenie praktyczne. Realizujemy mnóstwo zajęć produkcyjnych. Ale również dbamy o to, żeby student był właściwie ukierunkowany jeżeli chodzi o organizację praktyk. Dbamy o to, żeby studenci spotykali się z pracodawcami" - dodaje Prodziekan ds. studenckich dr inż. Adam Więk.

    A gdzie znajdą zatrudnienie absolwenci tego kierunku? "Możliwości jest bardzo wiele. Wszystkie jednostki zajmujące się certyfikacją oczekują na specjalistów w tym zakresie. Ale również wszystkie zakłady branży przemysłu spożywczego skłaniają się do tego, żeby zwrócić szczególną uwagę na bezpieczeństwo tej żywności i zabiegają o tego rodzaju absolwentów."

    WYŚWIETL WIĘCEJZWIŃ

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku bezpieczeństwo i certyfikacja żywności brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka, fizyka i astronomia, geografia, język obcy, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • GASTRONOMIA - SZTUKA KULINARNA

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 1,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne
    typ studiów: I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 1,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier magister inżynier
    Uczelnie Olsztyn - kierunek Gastronomia - sztuka kulinarna

    Swoją przyszłość wiążesz z pracą w gastronomii, chcesz zdobywać kompetencje kulinarne pod kierunkiem wybitnych specjalistów i praktyków, wiedzę w zakresie prowadzenia działalności gastronomicznej, zarówno pod kątem technologicznym, ekonomicznym, kulturowym, organizacyjnym i prawnym,  z uwzględnieniem najnowszych zaleceń i trendów żywieniowych, realizować praktyki w najlepszych zakładach gastronomicznych?

    Jeśli tak to ten kierunek spełni Twoje oczekiwania.

     

    WYŚWIETL WIĘCEJZWIŃ

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku gastronomia - sztuka kulinarna brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka, fizyka i astronomia, geografia, historia, język obcy, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    STUDIA II STOPNIA

    Kryterium kwalifikacji kandydatów na studia drugiego stopnia jest ranking ostatecznego wyniku studiów bez wyrównania do pełnej oceny, w ramach określonej liczby miejsc.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • INŻYNIERIA PRZETWÓRSTWA ŻYWNOŚCI

    Rekrutacja

    stopień: (I) czas trwania: 3,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne
    typ studiów: I stopnia
    czas trwania: 3,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier

    Interesujesz się technologią i techniką produkcji żywności, chcesz mieć realny wpływ na asortyment  i jakość produktów  rynkowych, chciałbyś opracowywać nowe wyroby z wykorzystaniem innowacyjnych rozwiązań technicznych w przetwórstwie żywności, doskonalić swoje umiejętności podczas bezpłatnych kursów projektowania i grafiki komputerowej, podjąć atrakcyjną pracę w koncernach spożywczych, laboratoriach lub biurach projektowych? 

    Jeśli tak to ten kierunek czeka na Ciebie.

    Studia na tym kierunku przygotują Cię do pracy na stanowiskach: inżynier procesu, projektant urządzeń przetwórczych, menedżer projektu, inżynier sprzedaży, kierownik produkcji.

    WYŚWIETL WIĘCEJZWIŃ

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku inżynieria przetwórstwa żywności brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka, fizyka i astronomia, geografia, język obcy, język polski, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 1,5 roku
    tryb: stacjonarne, niestacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne niestacjonarne
    typ studiów: I stopnia II stopnia I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 1,5 roku 3,5 roku 1,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier magister inżynier inżynier magister inżynier
    Uczelnie Olsztyn - kierunek Technologia żywności i żywienie czlowieka

    Interesuje Cię specjalistyczna wiedza z zakresu pozyskiwania, przetwarzania i dystrybucji żywności, chcesz praktycznie poznać uwarunkowania technologiczne przetwórstwa oraz czynniki decydujące o jakości sensorycznej, bezpieczeństwie i wartości odżywczej produktów spożywczych, poszerzyć wiedzę technologiczną w wybranym przez siebie zakresie technologii, realizować praktyki zawodowe w  zakładach produkcyjnych o ugruntowanej pozycji rynkowej?  

    Czekamy na Ciebie.

     Studia na tym kierunku przygotują Cię do pracy na stanowiskach: technolog produkcji, główny technolog, kierownik produkcji, specjalista ds. jakości, pracownik nadzoru sanitarnego i handlowego.

    WYŚWIETL WIĘCEJZWIŃ

    Wymagania rekrutacyjneSpecjalności

    Studia I stopnia stacjonarne

    • Technologia mleczarska
    • Technologia mięsa
    • Technologia produktów roślinnych
    • żywienie człowieka

    Studia II stopnia stacjonarne

    • żywienie człowieka
    • Inżynieria przetwórstwa żywności
    • Technologia żywności

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka, fizyka i astronomia, geografia, język obcy, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    STUDIA II STOPNIA

    Kryterium kwalifikacji kandydatów na studia drugiego stopnia jest ranking ostatecznego wyniku studiów bez wyrównania do pełnej oceny, w ramach określonej liczby miejsc.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • TOWAROZNAWSTWO

    Rekrutacja

    stopień: (II) czas trwania: 1,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne
    typ studiów: II stopnia
    czas trwania: 1,5 roku
    tytuł zawodowy: magister inżynier
    Uczelnie Olsztyn - kierunek Towaroznawstwo
    Absolwent II stopnia kierunku:  Towaroznawstwo, specjalności: Zarządzanie procesami w produkcji  i  uslugach posiada interdyscyplinarną wiedzę i umiejętności praktyczne w zakresie:
     
    •opracowywanie i wprowadzanie nowych procesów,  produktów czy usług w firmach sektora rolno – spożywczego  (od badań właściwych, przez planowanie, rozwój i wdrożenie, do kontroli finalnej)
    •przygotowywanie i testowanie produktów i usług  (np. tworzenie prototypów na potrzeby testów),
    •monitorowanie  parametrów jakościowych wytworzonych wyrobów / usług,
    •integracja i doskonalenie znormalizowanych systemów zarządzania w oparciu o analizę ryzyka,
    •opiniowanie i aktywne uczestnictwo w nowych projektach wdrażanych w firmach sektora rolno – spożywczego związanych z uzyskiwaniem oszczędności,
    •opracowywanie i wdrażanie nowoczesnych systemów oceny wyrobów i usług,
    •współpraca z urzędami i innymi organizacjami, np. urzędami celnymi i patentowymi,   oraz jednostkami certyfikującymi  na potrzeby zewnętrzne,
    •przygotowywanie raportów i prezentacji dla zarządu oraz na potrzeby zewnętrzne,
    •koordynowanie pracy zespołu ds. rozwoju produktów i usług.

    WYŚWIETL WIĘCEJZWIŃ

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA II STOPNIA

    Kryterium kwalifikacji kandydatów na studia drugiego stopnia jest ranking ostatecznego wyniku studiów bez wyrównania do pełnej oceny, w ramach określonej liczby miejsc.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

Informacje mogą ulec zmianie. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Opinie (0)