Plac Cieszyński 1 (bl. 43), pok. 120-124,134-134A,

10-726 Olsztyn,

tel. 89 523 49 83, 89 523 42 30,

fax. 89 523 42 30, 89 523 36 27;

e-mail: wnz-dziekanat@uwm.edu.pl

http://www.uwm.edu.pl/wnz/

Plac Cieszyński 1 (bl. 43), pok. 120-124,134-134A,

10-726 Olsztyn,

tel. 89 523 49 83, 89 523 42 30,

fax. 89 523 42 30, 89 523 36 27;

e-mail: wnz-dziekanat@uwm.edu.pl

http://www.uwm.edu.pl/wnz/

  • BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI

    Rekrutacja

    stopień: (I) czas trwania: 3,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne
    typ studiów: I stopnia
    czas trwania: 3,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier

    Studia w Olsztynie - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie - kierunek studiów bezpieczeństwo i certyfikacja żywności

    JEST DLA OSÓB, KTÓRE…

    pasjonuje żywność, są zainteresowane aspektem wytwarzania żywności bezpiecznej, jak najlepszej jakości oraz wartości odżywczej, chcą  poznać tajniki kształtowania smaku i innych cech sensorycznych żywności a także są zainteresowane  procesami pozyskiwania, przetwarzania i dystrybucji żywności.

    POSZUKUJĄ …

    programu studiów, który pozwoli zdobyć wiedzę i umiejętności w zakresie produkcji żywności, ze szczególnym uwzględnieniem regulacji prawnych w zakresie bezpieczeństwa, jakości i certyfikacji żywności, systemów gwarantujących jakość i zasad urzędowej kontroli żywności, aspektów środowiskowych pozyskiwania surowców spożywczych i ich przetwarzania, programu, w którym uwzględniono  realizację  praktyk zawodowych w wiodących przedsiębiorstwach łańcucha żywnościowego oraz jednostkach nadzoru i jednostkach certyfikujących .

    WYŚWIETL WIĘCEJZWIŃ

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku bezpieczeństwo i certyfikacja żywności brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka, geografia, język obcy, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • GASTRONOMIA - SZTUKA KULINARNA

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 1,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne
    typ studiów: I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 1,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier magister inżynier
    Studia w Olsztynie - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie - kierunek studiów gastronomia - sztuka kulinarna
    Programy studiów na kierunku GASTRONOMIA – SZTUKA KULINARNA,  na studiach pierwszego stopnia (studia inżynierskie – 3,5 roku)  zostały opracowany z myślą o zdobywaniu doświadczenia akademickiego i praktycznego, w oparciu o ekspercką wiedzę pracowników Wydziału Nauki o Żywności, a także dzięki silnej współpracy  wydziału z  praktykami i ekspertami w dziedzinie sztuki kulinarnej. 
    W trakcie studiów studenci realizują  praktyki zawodowe w renomowanych zakładach gastronomicznych, restauracjach, kawiarniach, cukierniach, które to doświadczenie dodatkowo umożliwia rozwijanie swoich kompetencji w realnych warunkach  pracy na różnych stanowiskach pod okiem doświadczonych szefów kuchni.
    Nowatorski charakter kierunku, innowacyjność i wszechstronność programu nauczania, wysoka jakość prowadzonych zajęć, doskonale przygotowana do pracy kadra pracowników naukowo-dydaktycznych, w tym specjalistów w zakresie technologii gastronomicznej a także związek kształcenia z potrzebami rynku pracy i współpraca z pracodawcami, zostały docenione przez w III edycji Ogólnopolskiego Konkursu i Programu Akredytacji Kierunków Studiów. W 2018 roku kierunek Gastronomia – sztuka kulinarna uzyskał prestiżowy certyfikat „STUDIA Z PRZYSZŁOŚCIĄ”, a w tym roku przeszedł pomyślnie proces akredytacji przez PKA.

    WYŚWIETL WIĘCEJZWIŃ

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku gastronomia - sztuka kulinarna brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka, geografia, historia, język obcy, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    STUDIA II STOPNIA

    Kryterium kwalifikacji kandydatów na studia drugiego stopnia jest ranking ostatecznego wyniku studiów bez wyrównania do pełnej oceny, w ramach określonej liczby miejsc.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 1,5 roku
    tryb: stacjonarne, niestacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne niestacjonarne
    typ studiów: I stopnia II stopnia I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 1,5 roku 3,5 roku 1,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier magister inżynier inżynier magister inżynier
    Studia w Olsztynie - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie - kierunek studiów technologia żywnoście i żywienie człowieka 
    JEST DLA OSÓB, KTÓRE…
    pasjonuje żywność, są zainteresowane zrozumieniem złożoności procesów pozyskiwania, przetwarzania i dystrybucji żywności, chcą  poznać tajniki smaku i innych cech sensorycznych żywności, a także są zainteresowane aspektem wytwarzania żywności bezpiecznej, jak najlepszej jakości oraz wartości odżywczej
    POSZUKUJĄ …
    programu, który zapewni im umiejętności niezbędne do wpływania na rynek żywności oraz pomoże poprawić jakość życia ludzi, dzięki dogłębnemu zrozumieniu procesów związanych z wytwarzaniem żywności i wprowadzaniem jej na rynek.

    WYŚWIETL WIĘCEJZWIŃ

    Wymagania rekrutacyjneSpecjalności

    Studia I stopnia stacjonarne

    • Technologia mleczarska
    • Technologia mięsa
    • Technologia produktów roślinnych
    • żywienie człowieka

    Studia II stopnia stacjonarne

    • żywienie człowieka
    • Inżynieria przetwórstwa żywności
    • Technologia żywności
    • Food engineering

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka, geografia, język obcy, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    STUDIA II STOPNIA

    Kryterium kwalifikacji kandydatów na studia drugiego stopnia jest ranking ostatecznego wyniku studiów bez wyrównania do pełnej oceny, w ramach określonej liczby miejsc.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • TOWAROZNAWSTWO

    Rekrutacja

    stopień: (II) czas trwania: 1,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne
    typ studiów: II stopnia
    czas trwania: 1,5 roku
    tytuł zawodowy: magister inżynier
    Studia w Olsztynie - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie - kierunek studiów towaroznawstwo
    Absolwent II stopnia kierunku:  Towaroznawstwo, specjalności: Zarządzanie procesami w produkcji  i  uslugach posiada interdyscyplinarną wiedzę i umiejętności praktyczne w zakresie:
     
    •opracowywanie i wprowadzanie nowych procesów,  produktów czy usług w firmach sektora rolno – spożywczego  (od badań właściwych, przez planowanie, rozwój i wdrożenie, do kontroli finalnej)
    •przygotowywanie i testowanie produktów i usług  (np. tworzenie prototypów na potrzeby testów),
    •monitorowanie  parametrów jakościowych wytworzonych wyrobów / usług,
    •integracja i doskonalenie znormalizowanych systemów zarządzania w oparciu o analizę ryzyka,
    •opiniowanie i aktywne uczestnictwo w nowych projektach wdrażanych w firmach sektora rolno – spożywczego związanych z uzyskiwaniem oszczędności,
    •opracowywanie i wdrażanie nowoczesnych systemów oceny wyrobów i usług,
    •współpraca z urzędami i innymi organizacjami, np. urzędami celnymi i patentowymi,   oraz jednostkami certyfikującymi  na potrzeby zewnętrzne,
    •przygotowywanie raportów i prezentacji dla zarządu oraz na potrzeby zewnętrzne,
    •koordynowanie pracy zespołu ds. rozwoju produktów i usług.

    WYŚWIETL WIĘCEJZWIŃ

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA II STOPNIA

    Kryterium kwalifikacji kandydatów na studia drugiego stopnia jest ranking ostatecznego wyniku studiów bez wyrównania do pełnej oceny, w ramach określonej liczby miejsc.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

Informacje mogą ulec zmianie. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Opinie (0)