• DIETETYKA Stopień: I II REKRUTACJA

    Uczelnie Łódź - kierunek studiów dietetyka

    Zdrowy styl życia przezywa prawdziwy renesans. Świadomość społeczna związana ze zdrowym odżywianiem jest coraz wyższa. Ponadto dynamicznie rozwija się branża spożywcza, co sprawia, że wzrasta rynkowy popyt na absolwentów, którzy ukończyli studia dietetyczne.

    Jeżeli:

    • interesują Cię zasady zdrowego żywienia,
    • chcesz zdobyć interdyscyplinarną wiedzę z zakresu: nauk medycznych, nauk o zdrowiu oraz nauk o kulturze fizycznej,
    • pragniesz uzyskać kompetencje, które umożliwią Ci przygotowywanie kompleksowych planów żywienia,
    • marzysz o pracy dietetyka – zarówno samodzielnej, jak i w placówce medycznej, oświatowej, sportowej,
    • myślisz o podjęciu pracy w branży gastronomicznej – np. w zakładzie produkującym artykuły spożywcze,
    • oczekujesz kompleksowego wykształcenia, które pozwoli Ci zdobyć i pogłębić wiedzę w zakresie zdrowego żywienia, biochemii żywności czy toksykologii…

    … studia na kierunku dietetyka będą dobrym rozwiązaniem dla Ciebie.

    Studia dietetyczne na UMED – najważniejsze informacje

    Dietetyka to kierunek studiów, który na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi jest prowadzony zarówno w ramach studiów I stopnia, jak i studiów magisterskich uzupełniających. Nauka odbywa się w trybie dziennym, a jej program obejmuje zarówno przedmioty ogólne związane z naukami medycznymi i o zdrowiu, jak i przedmioty specjalistyczne przygotowujące do pracy dietetyka.

    STACJONARNE

    • studia I stopnia (czas trwania 3 lata)
    • studia II stopnia (czas trwania 2 lata)

    Czytaj dalejZwiń

    Wymagania rekrutacyjne

     


    Studia I stopnia

     

    W postępowaniu rekrutacyjnym na studia I stopnia brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:

    • matematyka (dowolny poziom)
    • język polski (dowolny poziom)
    • język obcy (dowolny poziom)
    • biologia lub chemia (dowolny poziom)

    Dowiedz się więcej

     


     


    Studia II stopnia

     

    Wymagania rekrutacyjne na studia II stopnia:

    • dyplom ukończenia studiów I stopnia na kierunku dietetyka albo biotechnologia lub dyplom ukończenia studiów magisterskich z obszaru nauk medycznych i nauk o zdrowiu oraz nauk o kulturze fizycznej
    • rozmowa kwalifikacyjna

    Dowiedz się więcej

Opinie (1)

Bartosz Ocena

To, co mi się najbardziej podoba w dietetyce to połączenie kompetencji technologa żywienia i lekarza. Dzięki temu mogę pracować zarówno w ośrodkach zdrowia, ale także w gastronomii, którą też mocno się interesuję. Dietetyka to złożony kierunek, który dają znacznie więcej możliwości niż się wydaje.


STACJONARNE


Studia I stopnia:

Studia II stopnia: