• DIETETYKA Stopień: I II REKRUTACJA

    Uczelnie Łódź - kierunek studiów dietetyka

    Absolwenci dietetyki to specjaliści do spraw żywienia – dbają o prawidłową dietę osób w każdym wieku, zdrowych i chorych, amatorów wysiłku fizycznego i profesjonalnych sportowców oraz osób chcących stracić na wadze. Łączą kompetencje technologa żywienia i lekarza, co daje różnorodne możliwości podjęcia pracy. Świadomość społeczna związana ze zdrowym odżywianiem jest coraz wyższa. W związku z tym branża spożywcza i gastronomia dynamicznie się rozwijają i zmieniają. Dietetyka to studia z przyszłością!

    Kandydat musi posiadać wyniki matury z następujących przedmiotów: matematyka, j. obcy, j. polski oraz do wyboru biologia lub chemia – na poziomie co najmniej podstawowym.

    STACJONARNE

    • studia I stopnia (czas trwania 3 lata)
    • studia II stopnia (czas trwania 2 lata)
    Wymagania rekrutacyjne

     


    Studia I stopnia

     

    W postępowaniu rekrutacyjnym na studia I stopnia brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:

    • matematyka (dowolny poziom)
    • język polski (dowolny poziom)
    • język obcy (dowolny poziom)
    • biologia lub chemia (dowolny poziom)

    Dowiedz się więcej

     


     


    Studia II stopnia

     

    Wymagania rekrutacyjne na studia II stopnia:

    • dyplom ukończenia studiów I stopnia na kierunku dietetyka albo biotechnologia lub dyplom ukończenia studiów magisterskich z obszaru nauk medycznych i nauk o zdrowiu oraz nauk o kulturze fizycznej
    • rozmowa kwalifikacyjna

    Dowiedz się więcej

Opinie (1)

Bartosz Ocena

To, co mi się najbardziej podoba w dietetyce to połączenie kompetencji technologa żywienia i lekarza. Dzięki temu mogę pracować zarówno w ośrodkach zdrowia, ale także w gastronomii, którą też mocno się interesuję. Dietetyka to złożony kierunek, który dają znacznie więcej możliwości niż się wydaje.


STACJONARNE


Studia I stopnia:

Studia II stopnia: