Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Wydział Żywienia Człowieka SGGW

ul. Nowoursynowska 159c,

02-776 Warszawa,  (Budynek 32), pok. A64

tel. (22) 59 37 010

fax. (22) 59 37 015

e-mail: dwnzck@sggw.pl

http://wnzck.sggw.pl/

ul. Nowoursynowska 159c,

02-776 Warszawa,  (Budynek 32), pok. A64

tel. (22) 59 37 010

fax. (22) 59 37 015

e-mail: dwnzck@sggw.pl

http://wnzck.sggw.pl/

  • PORADNICTWO ŻYWIENIOWE I DIETETYCZNE - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja
    Uczelnie Warszawa - studia podyplomowe na kierunku Poradnictwo żywieniowe i dietetyczne
    Celem studiów jest wykształcenie profesjonalnej kadry przygotowanej do samodzielnego udzielania porad żywieniowo – dietetycznych. Studia  są przeznaczone przede wszystkim dla absolwentów posiadających dyplom ukończenia studiów wyższych na następujących  kierunkach lub specjalnościach: biologia, biotechnologia, dietetyka, żywienie człowieka, technologia żywności, lekarski, pielęgniarski, stomatologia, farmacja, rehabilitacja, wychowanie fizyczne, zdrowie publiczne, psychologia, weterynaria, zootechnika oraz pokrewnych. Studia trwają trzy semestry.  Zajęcia prowadzone są w trybie niestacjonarnym. Program studiów realizowany jest w ramach 23 zjazdów i obejmuje  356 godzin zajęć prowadzonych w formie wykładów, ćwiczeń i konserwatoriów. Zajęcia prowadzone są przez profesorów i adiunktów SGGW oraz lekarzy medycyny posiadających II stopień specjalizacji lub stopień naukowy doktora. Program studiów obejmuje przedmioty:  wybrane zagadnienia z fizjologii i biochemii żywienia, wybrane zagadnienia z towaroznawstwa żywności, wybrane zagadnienia z technologii gastronomicznej, żywność funkcjonalna i dietetyczna, suplementy diety, toksykologia żywności, normowanie żywienia, ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia, metody psychologiczne i socjologiczne stosowane w poradnictwie dietetycznym, etiopatogeneza i  dietoterapia chorób dietozależnych oraz układanie jadłospisów technikami komputerowymi,  udzielanie porad dietetycznych w określonych schorzeniach  i ich zespołach. Absolwenci otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych według wzoru ustalonego przez  Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.

    Wyświetl więcejZwiń

  • ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I GASTRONOMIA

    Rekrutacja
    Uczelnie Wraszawa - studia podyplomowe na kierunku Żywienie człowieka i gastronomia
    Celem studiów jest przygotowanie nauczycieli do nauczania przedmiotów w zakresie żywienia człowieka i gastronomii w szkołach ponadpodstawowych. Program obejmuje następujące przedmioty: podstawy żywienia człowieka z elementami socjologii żywienia, towaroznawstwo i przechowalnictwo z elementami bezpieczeństwa, dietetyka, technologia gastronomiczna z elementami żywienia zbiorowego ( w tym catering), projektowanie i wyposażenie zakładów gastronomicznych, obsługa konsumenta, higiena i ochrona zdrowia z elementami mikrobiologii żywności, marketing żywności i usług gastronomicznych, metodyka nauczania przedmiotów zawodowych oraz praktyka. 

    Wyświetl więcejZwiń

Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Opinie (2)

studentka Ocena odpowiedz

Polecam Żywienie Człowieka :)

dietetyk Ocena odpowiedz

polecam dieteyke