Studia podyplomowe na kierunku Technologia piwowarstwa adresowane są do absolwentów studiów wyższych, którzy chcą podnieść swoje kwalifikacje. Kierunek ten przeznaczony jest dla osób chcących poszerzyć swoją wiedzę z zakresu technologii produkcji piwa.
Celem studiów podyplomowych we Wrocławiu na kierunku Technologia piwowarstwa jest profesjonalne przygotowanie studentów do pracy w zawodzie. Podczas toku studiów słuchacze zdobędą wiedzę między innymi z: systemu zarządzania jakością w browarze, organizacji i funkcjonowania minibrowaru, a także technologii słodu. Po ukończeniu tego kierunku studenci znają technologie produkcji piw dolnej i górnej fermentacji oraz charakterystykę surowców podstawowych i pomocniczych stosowanych w browarnictwie.
Program kształcenia obejmuje różne formy zajęć dydaktycznych. W siatce zajęć znajdują się przedmioty związane z: technologią piwa, piwowarstwem domowym, marketingiem piwa oraz analizą sensoryczną i instrumentalną. Przedmioty prowadzone są przez cenionych wykładowców akademickich uczelni wyższych.
szczegółowe wymagania na uczelniach