Terminy rekrutacji na studia Drzwi otwarte na uczelniach Terminy matury Terminy egzaminu ósmoklasisty
Podczas rekrutacji na kierunek browarnictwo i słodownictwo na większości
uczelni publicznych najczęściej punktowane są następujące przedmioty maturalne:
biologia, chemia, fizyka i astronomia, język łaciński i kultura antyczna, język obcy nowożytny, matematyka.
Z kolei uczelnie niepubliczne przyjmują kandydatów zazwyczaj na podstawie kolejności zgłoszeń i złożenia
wymaganych dokumentów w terminie, aż do wyczerpania limitu miejsc.
Przedmioty maturalne brane pod uwagę w procesie rekrutacji na kierunek browarnictwo i słodownictwo na poszczególnych uczelniach
Uczelnie
Uczelnia | Przedmioty wymagane | Przedmioty dodatkowe | Kryteria dodatkowe | |
---|---|---|---|---|
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie |
Przedmioty maturalne: Wymagane przedmioty: |
Dowiedz się więcej |
Szczegółowe informacje na temat wymagań rekrutacyjnych należy sprawdzić na stronie uczelni poprzez kliknięcie przycisku: "Dowiedz się więcej".
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.
Studia ukierunkowane na browarnictwo, ale radzę dokładnie zapoznać się z programem studiów i mieć na uwadze dużą ilość przedmiotów związanych z chemią i innymi zagadnieniami z dziedziny technologii żywności, więc jeśli nie czujecie się dobrze w tym obszarze, to nie będzie łatwo i przyjemnie. Poza tym, tak jak w poprzedniej opinii ja również radzę zrobić przegląd rynku pracy, bo niestety zapotrzebowanie jest nikłe w tak niszowej branży, a wynagrodzenia pozostawiają wiele do życzenia, oczywiście da się i dobrze zarobić, ale to wyjątki. Podsumowując, z chłodną głową podejmujcie decyzję, żeby nie być zawiedzionym i w późniejszym czasie rozczarowanym branżą browarniczą w Polsce.