Studia na kierunku browarnictwo i słodownictwo to studia inżynierskie lub magisterskie, których program kształcenia zazwyczaj trwa 3,5 roku (studia I stopnia) lub 1,5 roku (studia II stopnia) i kończy się uzyskaniem dyplomu (inżyniera lub magistra inżyniera).
Studia możesz podjąć w trybie stacjonarnym (dziennym).
szczegółowe wymagania na uczelniach
I stopnia i jednolite | II stopnia | Dodatkowa rekrutacja | |||
---|---|---|---|---|---|
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie |
Termin rekrutacji I stopnia: od 01.06.2020 do 17.08.2020 |
Termin rekrutacji II stopnia: od 01.06.2020 |
Termin dodatkowej rekrutacji: do 30.09.2020 |
Dowiedz się więcej |
Terminy rekrutacji mogą się różnić w zależności od wybranego kierunku. Uczelnie mogą prowadzić także dodatkowe nabory, które z reguły trwają do 30 września lub 15 października. Szczegółowe informacje znajdziesz klikając powyższy przycisk "Dowiedz się więcej".
Nic nie znaleziono
Kierunek browarnictwo i słodownictwo można obecnie realizować tylko w trybie stacjonarnym. W praktyce oznacza to, że zajęcia będą odbywać się od poniedziałku do piątku, co będzie odpowiednim wyborem dla osób, które mogą w pełni poświęcić się zdobywaniu wykształcenia.
Studia na kierunku browarnictwo i słodownictwo możemy podzielić na:
1. Typ:
2. Tryb:
Studenci, którzy aplikują na powyższe studia zdobędą wszechstronne wykształcenie z zakresu nauk chemicznych oraz nauk o żywności.
Jako student kierunku browarnictwo i słodownictwo zdobędziesz wszechstronną wiedzę z zakresu nauk chemicznych, technicznych oraz nauk o żywności. W planie zajęć znajdzie się wiele ciekawych przedmiotów związanych z powyższą teamtyką, między innymi:
W czasie studiów skupisz się na rozwijaniu wiedzy chemicznej i biologicznej, co będzie stanowić podstawę do zdobywania dalszego wykształcenia. Ponadto poznasz szczegółową historię browarnictwa oraz dowiesz się więcej na temat mikrobiologii żywności oraz biochemii.
Jako student kierunku browarnictwo i słodownictwo zdobędziesz szereg cennych umiejętności praktycznych. Przede wszystkim, nauczysz się obsługiwać profesjonalne maszyny i urządzenia stosowane na co dzień w browarnictwie oraz słodownictwie.
Ponadto, poznasz technologie rozlewu piwa oraz dowiesz się jak projektować produkty browarnicze. Studenci dowiedzą się także jak zarządzać różnorodnymi aspektami funkcjonowania biznesu browarniczego. W czasie studiów rozwiniesz także zdolności językowe i poznasz specjalistyczną terminologie branżową.
Popularne uczelnie na których można studiować kierunek browarnictwo i słodownictwo:
Sprawdź w jakim trybie możesz studiować na poszczególnych uczelniach:
Studia na kierunku browarnictwo i słodownictwo trwają 3,5 roku (studia I stopnia) lub 1,5 roku (studia II stopnia).
Kierunek browarnictwo i słodownictwo można realizować zarówno na pierwszym, jak i drugim stopniu kształcenia. Jeżeli zdecydujesz się na pierwszą opcję na naukę poświęcisz trzy i pół roku, czyli siedem semestrów. Po tym czasie otrzymasz tytuł inżyniera. Natomiast studia drugiego stopnia trwają dwa lata i kończą się nadaniem tytułu magistra inżyniera.
Czas trwania studiów na kierunku browarnictwo i słodownictwo na poszczególnych uczelniach
I stopnia | II stopnia | jednolite | |||
---|---|---|---|---|---|
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie | stac. |
I stopnia: 3,5 roku (inżynier) |
II stopnia: 1,5 roku (magister inżynier) |
jednolite: - |
Dowiedz się więcej |
Szczegółowe informacje na temat czasu trwania należy sprawdzić na stronie uczelni poprzez kliknięcie przycisku: "Dowiedz się więcej"
Sprawdź jakiego typu znajdziesz studia na poszczególnych uczelniach:
Przedmioty maturalne brane pod uwagę w procesie rekrutacji na kierunek browarnictwo i słodownictwo na poszczególnych uczelniach
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie |
Przedmioty: biologia, chemia, fizyka i astronomia, matematyka |
Dowiedz się więcej |
Szczegółowe informacje na temat wymagań rekrutacyjnych należy sprawdzić na stronie uczelni poprzez kliknięcie przycisku: "Dowiedz się więcej"
Orientacyjne limity miejsc na kierunku browarnictwo i słodownictwo na poszczególnych uczelniach
I stopnia | II stopnia | jednolite | |||
---|---|---|---|---|---|
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie | stac. |
I stopnia: 30 |
II stopnia: 30 |
jednolite: - |
Dowiedz się więcej |
niestac. |
I stopnia: - |
II stopnia: - |
jednolite: - |
Dowiedz się więcej |
Szczegółowe informacje na temat limitów należy sprawdzić na stronie uczelni poprzez kliknięcie przycisku: "Dowiedz się więcej"
Progi punktowe na kierunek browarnictwo i słodownictwo na poszczególnych uczelniach
I stopnia | II stopnia | jednolite | |||
---|---|---|---|---|---|
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie | stac. |
I stopnia: zapytaj uczelnię |
II stopnia: zapytaj uczelnię |
jednolite: - |
Dowiedz się więcej |
niestac. |
I stopnia: - |
II stopnia: - |
jednolite: - |
Dowiedz się więcej |
Szczegółowe informacje na temat progów należy sprawdzić na stronie uczelni poprzez kliknięcie przycisku: "Dowiedz się więcej"
MIASTA, KTÓRE OFERUJĄ STUDIA NA KIERUNKU BROWARNICTWO I SŁODOWNICTWO