Terminy rekrutacji na studia Drzwi otwarte na uczelniach Terminy matury Terminy egzaminu ósmoklasisty
Podczas rekrutacji na studia 2026/2027 na kierunek zarządzanie i inżynieria produkcji w Krakowie na większości uczelni publicznych najczęściej punktowane są następujące przedmioty maturalne: matematyka, fizyka, informatyka, chemia, geografia, język obcy nowożytny.
Dodatkowe przedmioty maturalne punktowane przez uczelnie: wiedza o społeczeństwie, język łaciński i kultura antyczna, biologia.
Z kolei uczelnie niepubliczne przyjmują kandydatów zazwyczaj na podstawie kolejności zgłoszeń i złożenia wymaganych dokumentów w terminie, aż do wyczerpania limitu miejsc.
Progi punktowe na kierunek zarządzanie i inżynieria produkcji na poszczególnych uczelniach
| I stopnia | II stopnia | jednolite | |||
|---|---|---|---|---|---|
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w KrakowieWydział Zarządzania AGH |
stacjonarne |
I stopnia: 501 |
II stopnia: zapytaj uczelnię |
jednolite: - |
Dowiedz się więcej |
| niestacjonarne |
I stopnia: 100 |
II stopnia: zapytaj uczelnię |
jednolite: - |
Dowiedz się więcej | |
Uniwersytet Ekonomiczny w KrakowieKolegium Nauk o Zarządzaniu i Jakości UE w Krakowie |
stacjonarne |
I stopnia: 107,2 |
II stopnia: zapytaj uczelnię |
jednolite: - |
Dowiedz się więcej |
| niestacjonarne |
I stopnia: zapytaj uczelnię |
II stopnia: zapytaj uczelnię |
jednolite: - |
Dowiedz się więcej | |
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w KrakowieWydział Inżynierii Produkcji i Energetyki URK |
stacjonarne |
I stopnia: 35,12 |
II stopnia: zapytaj uczelnię |
jednolite: - |
Dowiedz się więcej |
| niestacjonarne |
I stopnia: 25,08 |
II stopnia: zapytaj uczelnię |
jednolite: - |
Dowiedz się więcej |
Szczegółowe informacje na temat progów należy sprawdzić na stronie uczelni poprzez kliknięcie przycisku: "Dowiedz się więcej".
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.