Jakość i bezpieczeństwo żywności - przedmioty maturalne

Jakość i bezpieczeństwo żywności - przedmioty maturalne

Dalsza część pod reklamą

Jakość i bezpieczeństwo żywności - jakie przedmioty zdawać na maturze

Podczas rekrutacji na studia 2026/2027 na kierunek jakość i bezpieczeństwo żywności na większości uczelni publicznych najczęściej punktowane są następujące przedmioty maturalne: język obcy nowożytny, biologia, matematyka, fizyka, chemia, język polski.

Jakość i bezpieczeństwo żywności - przedmioty maturalne wymagane na uczelniach

Uczelnie

Filtrowanie
Województwo
Miejscowość
Status uczelni
Poziom studiów
Więcej filtrów
Forma studiów
Uczelnia Przedmioty wymagane Przedmioty dodatkowe Kryteria dodatkowe
Politechnika Koszalińska Politechnika Koszalińska Przedmioty maturalne:

Wymagane przedmioty:
1 przedmiot do wyboru z: biologia, chemia, fizyka i astronomia, język obcy nowożytny, język polski, matematyka.

1 przedmiot do wyboru z: biologia, chemia, fizyka i astronomia, język obcy nowożytny, język polski, matematyka
Dowiedz się więcej
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Przedmioty maturalne:

Wymagane przedmioty:
język polski, język obcy nowożytny oraz 1 przedmiot do wyboru z: biologia, chemia, fizyka i astronomia, matematyka.

język polski, język obcy nowożytny oraz 1 przedmiot do wyboru z: biologia, chemia, fizyka i astronomia, matematyka
Dowiedz się więcej

Szczegółowe informacje na temat wymagań rekrutacyjnych należy sprawdzić na stronie uczelni poprzez kliknięcie przycisku: "Dowiedz się więcej".
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Komentarze (1)

Hania odpowiedz

Po maturze miałam plany pójścia na studia związane z zarządzniem jakością, ale wybrałm bezpieczeństwo narodowe. Koniec końców i tak w zawodzie nie pracowałam więc postawnoiłam się przebranżowić i wybrałam studia na WSKZ Bezpieczeństwo żywności. W końcu podjęłam pracę, która mnie ciekawi.