Żywność funkcjonalna i wygodna

Żywność funkcjonalna i wygodna

Żywność funkcjonalna i wygodna

18.06.2021

Żywność funkcjonalna i wygodna

Kierunek taki jak dietetyka cieszy się dziś dużą popularnością. Coraz częściej bowiem szukamy porad u specjalistów, którzy wiedzą, że zdrowe żywienie jest niezwykle ważne. Warto jednak zadbać o jakość swojego wykształcenia i wybrać studia dietetyczne. Podczas wszystkich semestrów kształcenia czeka cię wiele różnorodnych zajęć. Sprawdź, na co się przygotować!

Żywność funkcjonalna i wygodna to jedna z propozycji kształcenia dla studentów. Jej naczelną ideą jest zapoznanie z definicjami i rodzajami żywności funkcjonalnej, substancjami bioaktywnymi stosowanymi w produkcji żywności funkcjonalnej wraz z ich korzystnym oddziaływaniem, gotowymi produktami dla różnych grup konsumentów.

Poza tym każdy student definiuje podstawowe pojęcia związane z żywnością funkcjonalną. Potrafi wymienić i scharakteryzować substancje bioaktywne stosowane w produkcji żywności funkcjonalnej wraz z ich korzystnym oddziaływaniem na organizm człowieka.

idź do kierunku DIETETYKA STUDIA WARSZAWA

Komentarze (0)