Mikrobiologia żywności

Mikrobiologia żywności

Mikrobiologia żywności

18.06.2021

Mikrobiologia żywności

Kochasz zdrową kuchnię? Na twoim talerzu goszczą codziennie warzywa i owoce? A może chciałbyś związać z pasją swoje wykształcenie? Jest to możliwe dzięki studiom na kierunku dietetyka. Sprawdź odpowiednio wcześnie, jakie przedmioty będą na ciebie czekały w programie kształcenia. Dzięki temu nic nie będzie dla ciebie zaskoczeniem!

Mikrobiologia żywności to jeden z przedmiotów obligatoryjnych. przedstawia wykorzystanie i wpływ drobnoustrojów w procesach technologii przemysłu spożywczego. Charakteryzuje grupy drobnoustrojów pożytecznych w produkcji w żywności, przebiegu procesów zachodzących w żywności pod wpływem mikroorganizmów.

Nauka ta również przedstawia źródła zakażeń żywności mikroflorą patogeniczną i zagrożenia związane ze skażeniem żywności. Każdy student ponadto zna podstawy jakości surowców roślinnych i zwierzęcych, procedur ich przetwarzania oraz utrzymania odpowiedniego stopnia czystości mikrobiologiczne oraz potrafi właściwie posługiwać się terminologią mikrobiologiczną.

idź do kierunku DIETETYKA STUDIA WARSZAWA

Komentarze (0)