Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii UP w Lublinie

ul. Skromna 8

20-704LUBLIN

tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76

http://www.up.lublin.pl/foodscience/

Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii UP w Lublinie

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

ul. Skromna 8

20-704LUBLIN

tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76

http://www.up.lublin.pl/foodscience/

  • BIOTECHNOLOGIA

    Rekrutacja

    stopień: (I) czas trwania: 3,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne
    typ studiów: I stopnia
    czas trwania: 3,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier

    Studia w Lublinie - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie - kierunek studiów biotechnologia

    Biotechnologia to kierunek dający możliwość zdobycia interdyscyplinarnej wiedzy z nauk przyrodniczych ze szczególnym uwzględnieniem technologii i współczesnych metod biologii eksperymentalnej. 

    Na studia stacjonarnych prowadzone są następujące specjalizacje: biotechnologia roślin, biotechnologia zwierząt, biotechnologia żywności i leków, biotechnologia przemysłowa i środowiska.

    Biotechnologia to kierunek dający możliwość zdobycia interdyscyplinarnej wiedzy z nauk przyrodniczych ze szczególnym uwzględnieniem technologii i współczesnych metod biologii eksperymentalnej.

    WYŚWIETL WIĘCEJZWIŃ

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku biotechnologia brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka i astronomia, informatyka, język obcy, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • DIETETYKA

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3 lata • 3,5 roku • 2 lata
    tryb: stacjonarne, niestacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne niestacjonarne
    typ studiów: I stopnia II stopnia I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3 lata 2 lata 3,5 roku 2 lata
    tytuł zawodowy: licencjat magister licencjat magister

    Studia w Lublinie - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie - kierunek studiów dietetyka

    Dietetyka jako dziedzina nauki integruje wiedzę z zakresu zasad żywienia z podstawami medycznymi i biochemicznymi oraz technologii gastronomicznych.

    Kierunek dietetyka powołano 1.10.2011 roku, realizowany jest w systemie studiów stacjonarnych i niestacjonarnych I stopnia. Studia stacjonarne trwają 3 lata (6 semestrów) natomiast studia niestacjonarne trwają 3,5 roku (7 semestrów). Absolwent tych studiów uzyskuje dyplom licencjata. 

    Studia II stopnia powołano 29.05.2016 r. i będą realizowane na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych. Studia te trwają 2 lata.  Dla studiów stacjonarnych rekrutacja odbywa sie latem, zaś dla niestacjonarnych – zimą.

    WYŚWIETL WIĘCEJZWIŃ

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku dietetyka brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka i astronomia, geografia, informatyka, język obcy, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    STUDIA II STOPNIA

    Przyjęcia kandydatów na studia drugiego stopnia odbywają się na podstawie list rankingowych powstałych w wyniku postępowania kwalifikacyjnego obejmującego średnią ocen z egzaminów i zaliczeń.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • GASTRONOMIA I SZTUKA KULINARNA

    Rekrutacja

    stopień: (I) czas trwania: 3,5 roku • 4 lata
    tryb: stacjonarne, niestacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne niestacjonarne
    typ studiów: I stopnia I stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 4 lata
    tytuł zawodowy: inżynier inżynier

    Studia w Lublinie - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie - kierunek studiów gastronomia i sztuka kulinarna

    Gastronomia i sztuka kulinarna to kierunek umożliwiający zdobycie specjalistycznej wiedzy  i umiejętności z zakresu sztuki przygotowywania  i serwowania potraw oraz projektowania i zarządzania placówkami prowadzącymi działalność gastronomiczną.  Treści kształcenia zawarte w programach nauczania dotyczą zarówno tradycyjnych aspektów procesu świadczenia usług gastronomicznych, jak również innowacyjnego podejścia do zaspokajania różnorodnych, szybko zmieniających się potrzeb konsumentów.

    WYŚWIETL WIĘCEJZWIŃ

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku gastronomia i sztuka kulinarna brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka i astronomia, geografia, informatyka, język obcy, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 4 lata • 1,5 roku • 2 lata
    tryb: stacjonarne, niestacjonarne
    Pokaż więcej

    tryb studiów: stacjonarne niestacjonarne
    typ studiów: I stopnia II stopnia I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 1,5 roku 4 lata 2 lata
    tytuł zawodowy: inżynier magister inżynier magister

    Studia w Lublinie - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie - kierunek studiów technologia żywności i żywienie człowieka

    Technologia żywności i żywienie człowieka to kierunek integrujący wiedzę z zakresu chemii żywności oraz nauk technicznych, technologicznych, żywieniowych i ekonomicznych. Inżynier technologii żywności opracowuje i wykorzystuje technologie otrzymywania produktów żywnościowych wysokiej jakości, estetycznie opakowanych, smacznych, zdrowych. Absolwent kierunku jest specjalistą w zakresie przetwarzania, utrwalania, przechowywania i kontroli jakości żywności.

    Student ma możliwość wyboru jednego z bloków tematycznych dotyczących technologii żywności pochodzenia zwierzęcego lub roślinnego. Zdobywa wiedzę w ramach trzech podstawowych bloków przedmiotów obowiązkowych: ogólnych, kierunkowych podstawowych i kierunkowych zawodowych. Kształcenie obejmuje również blok  przedmiotów ekonomicznych.

    WYŚWIETL WIĘCEJZWIŃ

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    biologia, chemia, fizyka i astronomia, geografia, informatyka, język obcy, matematyka

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    STUDIA II STOPNIA

    Przyjęcia kandydatów na studia drugiego stopnia odbywają się na podstawie list rankingowych powstałych w wyniku postępowania kwalifikacyjnego obejmującego średnią ocen z egzaminów i zaliczeń.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

Informacje mogą ulec zmianie. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Opinie (0)