ul. Kazimierza Królewicza 4

71-550 Szczecin

tel. +48 91 449 66 54

fax +48 91 449 66 57

e-mail: dziekanat.wnozir@zut.edu.pl

http://www.wnozir.zut.edu.pl/

ul. Kazimierza Królewicza 4

71-550 Szczecin

tel. +48 91 449 66 54

fax +48 91 449 66 57

e-mail: dziekanat.wnozir@zut.edu.pl

http://www.wnozir.zut.edu.pl/

  • MIKROBIOLOGIA STOSOWANA Stopień: I II REKRUTACJA

    Uczelnie Szczecin - kierunek Mikrobiologia stosowana

    Pracę znajdziesz w:

    • przyszpitalnych laboratoriach mikrobiologicznych,
    • laboratoriach mikrobiologicznych przy zakładach przetwórstwa żywności,
    • Zakładach Higieny Weterynaryjnej,
    • Stacjach Sanitarno Epidemiologicznych,
    • laboratoriach, w których stosowane będą metody z biologii molekularnej oraz jednostkach wykorzystujących mikroorganizmy w biotechnologii.

    Czytaj dalejZwiń

    Wymagania rekrutacyjne

     


    Studia I stopnia

     

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Mikrobiologia stosowana brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    • Język polski
    • Jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, matematyka
    • Dwa przedmioty dodatkowe

     

    Dowiedz się więcej

     


     

     


    Studia II stopnia

     

    Podstawą kwalifikacji na studia II stopnia na kierunku Mikrobiologia stosowana jest ocena na dyplomie oraz średnia ocen uzyskanych w trakcie studiów I stopnia.

     

     

    Dowiedz się więcej

  • RYBACTWO Stopień: I II REKRUTACJA

    Uczelnie Szczecin - kierunek Rybactwo

    Nauczymy Cię nowoczesnych, opartych o najnowsze zdobycze genetyki, technologii hodowli ryb użytkowych i ozdobnych, biotechnologii stosowanej w środowisku wodnym i zarządzania gospodarką rybną.

    Poznasz najnowsze technologie ochrony i monitoringu środowiska wodnego i żyjących w nim zwierząt, fascynujące tajemnice biologii morza i ekoturystyki. Nauczymy Cię najnowszych technik eksploracji zasobów mórz, jezior i rzek. Nasz dyplom umożliwi Ci uzyskanie karty wędkarskiej oraz karty łowiectwa podwodnego.

    Oferujemy kształcenie na studiach stacjonarnych I i II stopnia.

    Czytaj dalejZwiń

    Wymagania rekrutacyjneSpecjalności

    Studia I stopnia stacjonarne

    • Biotechnologia rybacka i akwakultura
    • Eksploatacja rybackich zasobów środowiska wodnego

    Studia II stopnia stacjonarne

    • Akwakultura
    • Eksploatacja biologiczna zasobów wód
    • Ochrona środowiska wodnego

     


    Studia I stopnia

     

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Rybactwo brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    • Język polski
    • Jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, matematyka
    • Dwa przedmioty do wyboru

     

    Dowiedz się więcej

     

  • TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA CZŁOWIEKA Stopień: I II REKRUTACJA

    Uczelnie Szczecin - kierunek Technologia żywności i żywienie człowieka

    Technologia żywności i żywienie człowieka jest kierunkiem, który od wielu lat cieszy się dużą popularnością. Poznasz najnowsze technologie przetwarzania surowców spożywczych, metody oceny jakości żywności oraz nauczymy Cię układania diet i jadłospisów.

    Studia I stopnia trwają 3,5 roku (stacjonarne) lub 4 lata (niestacjonarne).

    Studia II stopnia trwają 1,5 - 2 lata (stacjonarne) lub 2 lata (niestacjonarne).

     

    Czytaj dalejZwiń

    Wymagania rekrutacyjneSpecjalności

    Studia I stopnia stacjonarne

    • Technologia i żywienie
    • żywienie człowieka i dietetyka
    • Technologia żywności pochodzenia wodnego

    Studia II stopnia stacjonarne

    • Technologia i biotechnologia żywności
    • Ocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
    • Technologia rybna
    • żywienie człowieka

    Studia I stopnia niestacjonarne

    • Technologia i żywienie
    • żywienie człowieka i dietetyka
    • Technologia żywności pochodzenia wodnego

    Studia II stopnia niestacjonarne

    • Technologia i biotechnologia żywności
    • Ocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
    • Technologia rybna
    • żywienie człowieka

     


    Studia I stopnia

     

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    • Język polski
    • Jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, matematyka
    • Dwa przedmioty dodatkowe

     

    Dowiedz się więcej

     

     


     


    Studia II stopnia

     

    Podstawą kwalifikacji na studia II stopnia na kierunku Technologia żywnosci i żywienie człowieka jest ocena na dyplomie oraz średnia ocen uzyskanych w trakcie studiów I stopnia.

     

     

    Dowiedz się więcej

Opinie (1)

Witold Sosnowski Ocena

Wspaniała uczelnia.Nowoczesny sprzęt, przyjazna atmosfera i kompetentna kadra.Czas studiów na WNOZIR to najpiękniejsze lata życia.Polecam