Technologia żywności i żywienie człowieka - progi punktowe

Technologia żywności i żywienie człowieka - progi punktowe

Technologia żywności i żywienie człowieka - progi punktowe

Progi punktowe na studia to forma rankingu kandydatów ubiegających się o przyjęcie na daną uczelnię wyższą. Liczba punktów uzyskanych przez kandydata zależy od różnych czynników np. wyników z egzaminu maturalnego, dodatkowego egzaminu wstępnego, rozmowy kwalifikacyjnej, czy w przypadku studiów II stopnia ocen na dyplomie ze studiów I stopnia. Każda uczelnia posiada własny przelicznik punktów, jak również zestaw przedmiotów maturalnych, które bierze pod uwagę w procesie kwalifikacyjnym na poszczególne kierunki studiów. Oznacza to, że należy zapoznać się z zasadami punktacji na konkretnej uczelni – tej, w której chcemy studiować. Należy pamiętać, że progi puntowe są zmienne, ponieważ ustalane są dla rekrutacji w danym roku.

Progi punktowe na kierunek technologia żywności i żywienie człowieka na poszczególnych uczelniach

Wybierz rok

Uczelnie

Filtrowanie
Województwo
Miejscowość
Status uczelni
Poziom studiów
Forma studiów
I stopnia II stopnia jednolite
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wydział Technologii Żywności SGGW
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wydział Technologii Żywności SGGW
stacjonarne I stopnia:
30,6
II stopnia:
zapytaj uczelnię
jednolite:
-
Dowiedz się więcej
niestacjonarne I stopnia:
27,9
II stopnia:
zapytaj uczelnię
jednolite:
-
Dowiedz się więcej
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu UP w Poznaniu
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu UP w Poznaniu
stacjonarne I stopnia:
30
II stopnia:
zapytaj uczelnię
jednolite:
-
Dowiedz się więcej
niestacjonarne I stopnia:
zapytaj uczelnię
II stopnia:
zapytaj uczelnię
jednolite:
-
Dowiedz się więcej
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
stacjonarne I stopnia:
209
II stopnia:
zapytaj uczelnię
jednolite:
-
Dowiedz się więcej
niestacjonarne I stopnia:
-
II stopnia:
-
jednolite:
-
Dowiedz się więcej
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Wydział Nauki o Żywności UWM
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Wydział Nauki o Żywności UWM
stacjonarne I stopnia:
101
II stopnia:
zapytaj uczelnię
jednolite:
-
Dowiedz się więcej
niestacjonarne I stopnia:
zapytaj uczelnię
II stopnia:
zapytaj uczelnię
jednolite:
-
Dowiedz się więcej
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
stacjonarne I stopnia:
41,8
II stopnia:
zapytaj uczelnię
jednolite:
-
Dowiedz się więcej
niestacjonarne I stopnia:
zapytaj uczelnię
II stopnia:
zapytaj uczelnię
jednolite:
-
Dowiedz się więcej

Szczegółowe informacje na temat progów należy sprawdzić na stronie uczelni poprzez kliknięcie przycisku: "Dowiedz się więcej".
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Komentarze (0)