Artykuł archiwalny
Opracowanie zawiera zasady rekrutacji na studia w roku akademickim 2022/2023 na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. W zestawieniu znajdziesz informacje na temat rekrutacji na poszczególne kierunki studiów, przeliczniki punktów, przedmioty maturalne brane pod uwagę w procesie kwalifikacji, limity miejsc oraz terminy rekrutacji 2022.
Tab. Oferta kierunków studiów pierwszego stopnia oraz jednolite studia magisterskie (stacjonarne i niestacjonarne) Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu oraz wykaz przedmiotów kwalifikacyjnych na studia w roku akademickim 2022/2023
W ustalaniu rankingu kandydatów na poszczególne kierunki studiów bierze się pod uwagę niżej wymienione przedmioty kwalifikacyjne (rekrutacyjne):
Kierunek studiów |
Przedmioty kwalifikacyjne |
|
|
obowiązkowe |
oraz jeden przedmiot obowiązkowy do wyboru spośród: |
Wydział Inżynierii i Kształtowania Środowiska i Geodezji |
||
architektura krajobrazu |
j. polski i j. obcy |
biologii, geografii, matematyki, informatyki |
budownictwo |
matematyka na poziomie podstawowym, j. polski, j. obcy, |
fizyki, matematyki (tylko poziom rozszerzony), informatyki |
geodezja i kartografia |
fizyki, geografii, matematyki (tylko poziom rozszerzony), informatyki |
|
inżynieria bezpieczeństwa |
j. polski, j. obcy |
biologii, chemii, fizyki, matematyki, informatyki |
inżynieria i gospodarka wodna |
biologii, chemii, fizyki, matematyki, informatyki |
|
inżynieria środowiska |
biologii, chemii, fizyki, matematyki, informatyki |
|
gospodarka przestrzenna |
geografii, matematyki, informatyki |
|
Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt |
||
bezpieczeństwo żywności |
j. polski i j. obcy |
biologii, chemii, fizyki, matematyki, |
bioinformatyka |
biologii, chemii, fizyki, matematyki, informatyki |
|
biologia |
|
biologii, chemii, fizyki, matematyki, |
biologia człowieka |
||
zootechnika |
||
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności |
||
biotechnologia |
j. polski i j. obcy |
biologii, chemii, fizyki, matematyki |
technologia żywności i żywienie człowieka |
||
technologia i organizacja gastronomii* |
biologii, chemii, matematyki |
|
zarządzanie jakością i analiza żywności |
biologii, chemii, fizyki, matematyki |
|
żywienie człowieka i dietetyka |
biologii, chemii, matematyki |
|
Wydział Przyrodniczo-Technologiczny |
||
agrobiznes |
j. polski i j. obcy |
biologii, chemii, fizyki, geografii, informatyki, matematyki |
agroinżynieria |
||
ekonomia* |
||
ochrona środowiska |
||
odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami |
||
ogrodnictwo |
||
rolnictwo |
||
zarządzanie i inżynieria produkcji |
Wydział Medycyny Weterynaryjnej |
|
weterynaria |
biologia i chemia na poziomie rozszerzonym zdana na min 30% |
*profil praktyczny
Artykuł ma charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Artykuł ma charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu