Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Wydział Technologii Żywności SGGW

ul. Nowoursynowska 159c

02-776 Warszawa, budynek 32

tel. (22) 59 37 510

e-mail: dwnoz@sggw.pl

http://wnoz.sggw.pl/

Wydział Technologii Żywności SGGW

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

ul. Nowoursynowska 159c

02-776 Warszawa, budynek 32

tel. (22) 59 37 510

e-mail: dwnoz@sggw.pl

http://wnoz.sggw.pl/

  • BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI

    Rekrutacja

    stopień: (I) czas trwania: 3,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne
    poziom studiów: I stopnia
    czas trwania: 3,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier
    Studia w Warszawie - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - kierunek studiów bezpieczeństwo żywności
    Kierunek łączący nauki biologiczne, biotechnologiczne, chemiczne i techniczne. Studenci zdobywają wiedzę w zakresie zapewniania oraz oceny bezpieczeństwa i jakości żywności. Poznają proces produkcji uwzględniający minimalizowanie występujących w żywności zagrożeń oraz spełnianie przez nią norm bezpieczeństwa. Studia na tym kierunku uczą identyfikować zagrożenia chemiczne, biologiczne i fizyczne podczas produkcji żywności, jej przetwarzania oraz w czasie dystrybucji i przechowywania.
    Absolwenci kierunku są przygotowani do pracy na stanowiskach inżynierskich w przedsiębiorstwach działających w ramach gospodarki żywnościowej, w zakładach przetwórczych przemysłu spożywczego, a także w przedsiębiorstwach zajmujących się zarządzaniem jakością i bezpieczeństwem w łańcuchu żywnościowym.

    Wyświetl więcejZwiń

    Wymagania rekrutacyjne Progi punktowe Ceny

    STUDIA I STOPNIA

    Wymagane przedmioty:
    1 przedmiot do wyboru z: biologia, chemia, matematyka.

    Przedmioty dodatkowe:
    język obcy nowożytny.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    Sprawdź
    przeliczniki punktów Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

    Studia stacjonarne:

    bezpłatne (limit: 45)

    Dowiedz się więcej

    Źródło: Strony internetowe uczelni (06.06.2024)

    Szczegółowe informacje odnoszące się do wysokości opłat za studia, płatności ratalnych, opłat rekrutacyjnych, a także ewentualnych promocji i zniżek znajdziesz na stronach internetowych uczelni klikając powyższy link "Dowiedz się więcej". Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

  • FOOD SCIENCE – TECHNOLOGY AND NUTRITION

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3 lata • 2 lata
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne
    poziom studiów: I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3 lata 2 lata
    tytuł zawodowy: licencjat magister

    Ready to explore the challenges and solutions shaping tomorrow’s food industry? Join our Food Science – Technology and Nutrition program and become an expert in sustainable food production, cutting-edge technologies, and human nutrition. This two-year, English-taught master’s program combines advanced knowledge with practical training. You'll use modern research equipment, innovative labs, and simulations to gain practical experience in food technology and nutrition. Explore topics like food processing, quality control, and consumer behavior, while participating in research projects and internships with leading companies and international institutions.

    With opportunities to study abroad through Erasmus+ and the UNIgreen alliance, you'll connect with global leaders in sustainable food systems
    and green biotechnology. Flexible elective courses and professional internships let you tailor your education to your interests, whether in research labs, the food industry, or consulting firms. 

    Why Choose This Program?
    - Gain deep knowledge in food processing, nutrition, and qualitymanagement.
    - Tailor your learning with flexible electives and internships.
    - Participate in research projects and international exchange programs.
    - Prepare for a career in the global food industry, research, or consulting.

    Wyświetl więcejZwiń

    Wymagania rekrutacyjne Progi punktowe

    STUDIA I STOPNIA

     

    Wymagane przedmioty:1 przedmiot do wyboru z: biologia, chemia, matematyka.

     

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    Sprawdź
    przeliczniki punktów Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

    STUDIA II STOPNIA

    Szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 4 lata • 1,5 roku
    tryb: stacjonarne, niestacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne niestacjonarne
    poziom studiów: I stopnia II stopnia I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 1,5 roku 4 lata 1,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier magister inżynier inżynier magister inżynier
    Studia w Warszawie - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - kierunek studiów technologia żywności i żywienie człowieka
    W programie studiów znajdują się m.in. projektowanie produktu z procesem technologicznym i produkcyjnym, kompleksowa ocena przydatności technologicznej surowców, przetwarzanie czy utrwalanie i przechowywanie żywności. Absolwenci potrafią organizować proces technologiczny, dbając o wysoką jakość produktów i realizację procesów z wykorzystaniem najnowocześniejszych technik.
    Z sukcesem znajdują pracę w przedsiębiorstwach opracowujących i dostarczających nowe rozwiązania technologiczne do zakładów przemysłu spożywczego, firmach konsultingowych, laboratoriach komercyjnych, jednostkach zajmujących się dystrybucją żywności, a także w instytutach badawczo-rozwojowych, placówkach upowszechniających profesjonalną wiedzę o żywności oraz w wielu innych instytucjach łańcucha żywnościowego.

    Wyświetl więcejZwiń

    Wymagania rekrutacyjne Progi punktowe

    STUDIA I STOPNIA

    Wymagane przedmioty:
    1 przedmiot do wyboru z: biologia, chemia, matematyka.

    Przedmioty dodatkowe:
    język obcy nowożytny.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    Sprawdź
    przeliczniki punktów Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

    STUDIA II STOPNIA

    O przyjęcie na studia II stopnia mogą ubiegać się osoby mające dyplom ukończenia studiów. W Systemie Obsługi Kandydatów (SOK) kandydaci nie mogą wybrać kierunku, na którym uzyskali tytuł magistra lub magistra inżyniera. Przyjęcia kandydatów na studia odbywają się na podstawie list rankingowych powstałych w wyniku postępowania kwalifikacyjnego.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • TOWAROZNAWSTWO I MARKETING ŻYWNOŚCI

    Rekrutacja

    stopień: (I) czas trwania: 3,5 roku
    tryb: stacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne
    poziom studiów: I stopnia
    czas trwania: 3,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier
    Studia w Warszawie - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - kierunek studiów towaroznawstwo i marketing żywności
    Kierunek obejmuje zagadnienia z zakresu właściwości użytkowych surowców przemysłu spożywczego oraz gotowych produktów, procesów w produkcji żywności i zarządzania jakością żywności w powiązaniu z analizą potrzeb konsumentów i ich segmentacją. W programie studiów znajdują się przedmioty dotyczące wdrażania nowych produktów na rynek oraz obrotu gotowymi produktami.
    Studenci pogłębiają wiedzę w obszarach mikroekonomii, makroekonomii, podstaw zarządzania i marketingu, strategii rynkowych, strategii innowacyjnych w przedsiębiorstwach, marketingu w erze cyfrowej, marketingowego opracowania produktu, psychologii reklamy i konsumenta, projektowania graficznego czy technik komputerowych w obrocie towarowym.
    Absolwenci podejmują pracę w charakterze towaroznawców i specjalistów ds. jakości i rozwoju marki lub zarządzania produktem. Są przygotowani do pracy w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego oraz gospodarki żywnościowej, przede wszystkim na stanowiskach zajmujących się marketingiem żywności, sprzedażą oraz analizą i logistyką rynku żywności.

    Wyświetl więcejZwiń

    Wymagania rekrutacyjne Progi punktowe

    STUDIA I STOPNIA

    Wymagane przedmioty:
    1 przedmiot do wyboru z: biologia, chemia, matematyka.

    Przedmioty dodatkowe:
    język obcy nowożytny.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    Sprawdź
    przeliczniki punktów Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Opinie (0)