Horeca menedżer - studia podyplomowe w Warszawie

Horeca menedżer - studia podyplomowe w Warszawie

Horeca menedżer - studia podyplomowe w Warszawie
Dodaj do ulubionych

Horeca menedżer - studia podyplomowe w Warszawie

Studia na kierunku horeca menedżer to studia podyplomowe, których program kształcenia trwa 1 rok. Studia możesz podjąć w formie niestacjonarnej.

 

Studia podyplomowe w Warszawie na kierunku horeca menedżer to program edukacyjny, który koncentruje się na kształceniu specjalistów w zarządzaniu i prowadzeniu działalności w sektorze hotelarskim, gastronomicznym oraz cateringu. Studia te są przeznaczone dla osób zainteresowanych rozwojem kariery w obszarze zarządzania obiektami i usługami związanymi z turystyką oraz gościnnością. Celem tego kształcenia jest wyposażenie studentów w umiejętności i wiedzę niezbędną do skutecznego zarządzania obiektami hotelarskimi, restauracjami oraz firmami cateringowymi. Studenci zdobywają praktyczne narzędzia i techniki zarządzania, które pozwolą im podnieść jakość usług, poprawić efektywność operacyjność oraz zwiększyć konkurencyjność swoich firm.

Absolwenci są przygotowani do pracy w różnych rolach w sektorze hotelarskim, gastronomicznym oraz cateringu. Mogą zarządzać całym hotelem, nadzorując personel, zarządzając finansami, marketingiem oraz jakością usług. Będą również zarządzać poszczególnymi działami w hotelu, np. recepcją, działem sprzątania, gastronomią czy eventami.

Zobacz, na jakich uczelniach w Warszawie jest kierunek horeca menedżer - studia podyplomowe

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
poziom studiów
forma studiów

Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

grupa kierunku

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

Akademia Leona Koźmińskiego w Warszawie

Akademia Leona Koźmińskiego w Warszawie

Jakie wymagania rekrutacyjne?

O przyjęcie na studia w Warszawie na ten kierunek mogą ubiegać się kandydaci, którzy chcą zdobyć oraz wzmocnić swoje umiejętności w zakresie zarządzania w branży HORECA. Kandydatami mogą być szczególnie właściciele lub menedżerowie restauracji, hoteli, prowadzący firmy cateringowe czy szefowie kuchni.

*Wymagania mogą się różnić na poszczególnych uczelniach, dlatego koniecznie trzeba je sprawdzić na stronach rekrutacyjnych szkół wyższych.

szczegółowe wymagania na uczelniach

Jak wyglądają studia na kierunku horeca menedżer?

Kształcenie prowadzone na studiach na tym kierunku zapewnia specjalistyczną wiedzę i umiejętności zarządzania, a także prowadzenia działalności w sektorze HORECA. Zajęcia prowadzą doświadczeni wykładowcy i specjaliści z branży. Dzięki interaktywnym warsztatom studenci mogą w praktyce zastosować zdobytą wiedzę w rzeczywistych scenariuszach.

Uczestnicy poznają strategie zarządzania hotelami i innymi obiektami noclegowymi, w tym zarządzania personelem, gośćmi oraz operacjami. Program kształcenia obejmuje także naukę zarządzania restauracjami, kawiarniami i innymi lokalami gastronomicznymi, w tym zarządzaniem menu, personelem i obsługą klienta.

Studenci uczą się również planowania i koordynowania usług cateringowych dla różnych wydarzeń. Mogą też brać udział w zajęciach z zakresu zarządzania finansami, kontroli budżetu, kosztami oraz analizy przychodów.

 

1. Typ i tryb studiów:

Studia na kierunku horeca menedżer, możemy podzielić na:

1. Typ

2. Tryb:

 

2. Zdobywana wiedza i umiejętności

Absolwenci potrafią efektywnie rekrutować, szkolić, motywować oraz oceniać pracowników. Wyróżnia ich umiejętność nadzorowania codziennych operacji w obiektach HORECA, w tym planowania, koordynacji oraz kontroli procesów. Samodzielnie analizują także koszty, kontrolują budżet, prognozują przychody oraz podejmują decyzje finansowe.

Tworzą oraz wdrażają skuteczne strategie marketingowe i promocyjne dla obiektów HORECA. Mają umiejętności analizowania trendów rynkowych, konkurencji oraz potrzeb i oczekiwań klientów.

Wiedzą, w jaki sposób zapewnić wysokiej jakości obsługę klienta, dążąc do pełnej satysfakcji gości. Ustalają i utrzymują wysokie standardy jakości w zakresie świadczonych usług.

 

Ile trwają studia na kierunku horeca menedżer?

Studia na kierunku horeca menedżer, trwają 1 rok (studia podyplomowe).

 

Jaka praca po studiach na kierunku horeca menedżer

Absolwenci mogą zarządzać całym hotelem, nadzorując personel, zarządzając finansami, marketingiem oraz jakością usług. Mogą zarządzać poszczególnymi działami w hotelu, np. recepcją czy eventami.

Będą też kierować restauracją, dbając o jakość potraw, obsługę klienta i personel. Absolwent odnajdzie się też w roli kierownika sali, który będzie odpowiedzialny za zarządzanie obsługą klienta w restauracji lub lokalu gastronomicznym.

Bez problemu znajdzie zatrudnienie również w roli menedżera cateringu, który będzie zarządzać firmami cateringowymi, planując i koordynując usługi związane z dostarczaniem jedzenia na różnego rodzaju wydarzenia.

Możliwości zatrudnienia po studiach na kierunku horeca menedżer

  • hotele i obiekty noclegowe,
  • menedżer hotelu,
  • kierownik działu hotelowego,
  • restauracje i lokale gastronomiczne,
  • menedżer restauracji,
  • kierownik sali,
  • firmy cateringowe,
  • menedżer cateringu,
  • kierownik wydarzeń,
  • konsultant HORECA.

Absolwenci są dobrze przygotowani do pracy w różnych sektorach hotelarskich i gastronomicznych. Ich zaawansowane umiejętności w zakresie zarządzania, obsługi klienta, marketingu i finansów sprawiają, że są cennymi pracownikami dla firm w tych branżach oraz mają duże możliwości rozwoju zawodowego.

Komentarze (0)