Studia I stopnia |
W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Biotechnologia brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
Studia II stopnia |
Podstawą kwalifikacji na studia II stopnia na kierunku Biotechnologia jest posiadanie tytułu zawodowego inżyniera.
Kierunek ma na celu nowoczesne kształcenie ekspertów w dziedzinie usług gastronomicznych. Obejmuje innowacyjny system studiowania, zakładający równoczesne zdobywanie wiedzy teoretycznej na poziomie akademickim w uczelni i doświadczenia praktycznego w zakresie technologii i organizacji gastronomii (TOG) podczas staży u przedsiębiorcóww z branży hotelarskiej, restauracyjnej i cateringowej. Celem powoĹania kierunku jest dostosowanie ksztaĹcenia do aktualnych polskich potrzeb społeczno-gospodarczych. W proces tworzenia i realizacji programu studiów zostanały zaangażowane przedsiębiorstwa sektora HoReCa (hotelarstwo-gastronomia-catering), w których studenci będą zdobywali głównie umiejętności praktyczne.
Studia na kierunku Technologia i organizacja gastronomii pozwalają zdobyć niezbędną dla technologów i managerów gastronomii wiedzę z zakresu towaroznawstwa, technologii i bezpieczeństwa żywności oraz żywienia człowieka i dietetyki. Realizowane w trakcie studiów przedmioty umożliwiają zdobycie podstawowej wiedzy dotyczącej produkcji, a także przetwarzania żywności, ze szczególnym uwzględnieniem metod i technik stosowanych w nowoczesnej gastronomii.
Przygotowują do pracy w różnych dziedzinach gospodarki związanych z żywnością i żywieniem, przede wszystkim w zakładach gastronomicznych i zakładach żywienia zbiorowego, ale także m.in., w jednostkach doradztwa żywieniowego, hotelarstwie, placówkach zajmujących się edukacją żywieniową w ośrodkach wypoczynkowych, sportowych i rekreacyjnych i zakładach przemysłu spożywczego.
Studia I stopnia |
Przeprowadzony zostanie egzamin wstępny sprawdzający umiejętności praktyczne i motywacje kandydata
Studia I stopnia |
W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
Studia II stopnia |
Podstawą kwalifikacji na studia II stopnia na kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka jest posiadanie tytułu inżyniera zawodowego.
Studia I stopnia |
W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
Studia II stopnia |
Podstawą kwalifikacji na studia II stopnia na kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności jest posiadanie tytułu inżyniera zawodowego.
Studia I stopnia |
W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Żywienie człowieka i dietetyka brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
Studia II stopnia |
Podstawą kwalifikacji na studia II stopnia na kierunku Żywienie człowieka jest posiadanie tytułu inżyniera zawodowego.
Świadomość jak ważne jest to co jemy jaką zdobyłem studiując żywienie człowieka i dietetyka bardzo wpłynęły na mój dotychczasowy niezdrowy styl życia, polecam
biotechnologia - duże wymagania, ale ułatwia to później znalezienie pracy
dzięki studiowaniu tutaj robię to co lubię i jestem mega zadowolona
Duża ilość zajęć praktycznych bardzo pomogła w dalszym rozwoju mojej kariery. Polecam
Bardzo uprzejmi ludzie i chcący pomagać, nawet Panie w dziekanacie są miłe
Studiuje tutaj już drugi kierunek, ponieważ Wydział ten cechuje profesjonalne podejście i daje duże możliwości rozwoju
Miła i przyjemna atmosfera, która panuje na tym Wydziale umila godziny spędzone tutaj
Od zawsze moją pasją był sport, a w połączeniu z dietetyką mogę się lepiej rozwijać, więc wybór żywienia człowieka i dietetyka był wprost idealny
Profesjonalna kadra wykładowców, która współpracuje ze studentami. Polecam
Studia I stopnia:
Studia II stopnia: