Menedżer żywności i żywienia człowieka

Menedżer żywności i żywienia człowieka

Menedżer żywności i żywienia człowieka studia – kierunek studiów

Przyszło nam żyć w czasach ciągłego pędu i gonitwy za mniej lub bardziej określonymi celami wyższymi. Ten wieczny pośpiech przyczynia się nie tylko do konieczności spędzania większej ilości czasu poza domem, ale co za tym idzie, spożywania przynajmniej kilku posiłków dziennie w lokalach gastronomicznych. Całe szczęście zatrucia pokarmowe spowodowane jedzeniem złej jakości, przygotowanym w niewłaściwy sposób pomału przestają istnieć, dzięki pracownikom wyspecjalizowanym w prawidłowym nadzorze żywności i zespołów gastronomicznych pracujących nad jej przygotowaniem. Głównymi adresatami studiów na kierunku menedżer żywności i żywienia człowieka są przyszli studenci chcący zdobyć interdyscyplinarną wiedzę z zakresu szeroko rozumianego żywienia, produkcji oraz ekonomii i zarządzania ze szczególnym uwzględnieniem tematyki zainteresowania kierunku. Twoje wrodzone predyspozycje świetnie wspomogłyby pracę polegającą na zarządzaniu zasobami i zespołami ludzkimi? Uważasz, że sposób przygotowania żywności może być artystyczną formą wyrażenia siebie? Od zawsze przykładałeś dużą wagę do przyrządzanych przez siebie posiłków? Jeśli tak, to studia na kierunku menedżer żywności i żywienia człowieka mogą okazać się najlepszym z możliwych wyborów.

W jaką wiedzę i umiejętności zostaniesz uposażony przez studia na kierunku menedżer żywności i żywienia człowieka? Spektrum obszaru kreślonego przez tematykę kształcenia jest dość szerokie i rozpostarte pomiędzy procesem produkcyjnym poszczególnych składników i przygotowywaniem rozmaitych potraw a zarządzaniem placówkami gastronomicznymi i pracą ludzi w tej branży. Znacznie poszerzysz posiadane już umiejętności interpersonalne, co pozwoli ci na zrozumienie mechanizmów efektywnego, ekonomicznego zarządzania, czyniąc cię świetnym menedżerem. Kompleksowa wiedza dietetyczna pozwoli ci na przyrządzanie posiłków zgodnych z zaleceniami żywieniowymi i dietetycznymi zarówno osób chorych jak i zdrowych. Program studiów zakłada przyswojenie przez przyszłych absolwentów podstaw działań promocyjnych i marketingowych niezwykle przydatnych w późniejszej pracy dla różnych firm gastronomicznych oraz we własnych działalnościach gospodarczych.

Gdzie będziesz mógł pracować jako absolwent studiów na kierunku menedżer żywności i żywienia człowieka? Szerokie kompetencje menedżerskie i z zakresu zarządzania uczynią z ciebie kompetentnego pracownika zarządzającego kadrą kucharzy w gastronomii indywidualnej, systemowej i specjalnej. Z powodzeniem otworzysz własną działalność gospodarczą i wykażesz się inicjatywą w procesie przyrządzania posiłków dobranych do indywidualnych potrzeb każdego klienta. Znajomość podstawowych praw rządzących reklamą pozwoli ci rozwijać się zawodowo w mediach zajmujących się tematyką gastronomiczną. Ponadto zatrudnisz się wszędzie tam, gdzie obsługa gastronomiczna odgrywa pierwsze skrzypce – w hotelarstwie, agroturystyce, restauracjach, czy firmach kateringowych.

WAŻNE TEMATY

Co zdawać na maturze?

Żeby dostać się na studia na kierunku menedżer żywności i żywienia człowieka, w procesie rekrutacji na większości uczelni brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne: język obcy nowożytny, matematyka, biologia, chemia.

GDZIE STUDIOWAĆ KIERUNEK MENEDŻER ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA CZŁOWIEKA

Województwo
Miejscowość
Typ studiów
Tryb studiów

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
    typ studiów
    tryb studiów

    Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

    grupa kierunku

      Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

      Nie znaleziono żadnej uczelni

      Zobacz inne kierunki Gastronomia i hotelarstwo

      Typ studiów
      Województwo
      SORTOWANIE:

      Wiedza, którą zdobędziesz, studiując menedżer żywności i żywienia człowieka

      Absolwent powinien posiadać wiedzę i umiejętności w zakresie:

      • przygotowania oferty handlowej dla różnych grup odbiorców;
      • konstruowania posiłków zgodnie z zaleceniami żywieniowymi i dietetycznymi;
      • produkcji gastronomicznej w oparciu o systemy kontroli jakości;
      • działań promocyjnych i marketingowych;
      • kierowania zespołem pracowników

      Jaka praca, czyli gdzie będziesz pracował po kierunku menedżer żywności i żywienia człowieka

      Absolwent kierunku menedżer żywności i żywienia człowieka znajdzie zatrudnienie w/jako:

      • gastronomii indywidualnej, systemowej, specjalnej
      • agroturystyce
      • hotelarstwie
      • firmach kateringowych
      • własnej działalności gospodarczej
      • mediach zajmujących się tematyką gastronomiczną

      MIASTA, KTÓRE OFERUJĄ STUDIA NA KIERUNKU MENEDŻER ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA CZŁOWIEKA

      Komentarze (0)