Dyplomowany enolog – technologia winiarska i miodosytnicza – studia podyplomowe w Krakowie

Dyplomowany enolog – technologia winiarska i miodosytnicza – studia podyplomowe w Krakowie

Dyplomowany enolog – technologia winiarska i miodosytnicza – studia podyplomowe w Krakowie
Dodaj do ulubionych

Dyplomowany enolog – technologia winiarska i miodosytnicza – studia podyplomowe w Krakowie 

Studia podyplomowe na kierunku Dyplomowany enolog – technologia winiarska i miodosytnicza adresowane są do absolwentów studiów wyższych, którzy chcą podnieść swoje kwalifikacje i poszerzyć swoją wiedzę z zakresu technologii winiarskich. Zajęcia wykładane są przez cenionych nauczycieli akademickich z Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego. 

Celem studiów podyplomowych w Krakowie na kierunku Dyplomowany enolog – technologia winiarska i miodosytnicza jest wykształcenie profesjonalnych pracowników. Podczas toku studiów słuchacze zdobędą wiedzę i umiejętności z zakresu technologii żywności oraz uprawy owoców wykorzystywanych do produkcji win. 

Program kształcenia podzielony jest na pięć modułów tematycznych taki jak: biologia i uprawa roślin winiarskich, technologia produkcji wina, mikrobiologia i biochemia wina, analiza sensoryczna wraz z elementami degustacji oraz ostatniego modułu jakim jest uwarunkowanie prawne, procesy inwestycyjne, projektowanie winiarni i kontrola jakości wina.

Zobacz, na jakich uczelniach w Krakowie jest kierunek dyplomowany enolog - technologia winiarska i miodosytniczna - studia podyplomowe

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
poziom studiów
forma studiów

Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

grupa kierunku

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

szczegółowe wymagania na uczelniach

Komentarze (0)