Zarządzanie i inżynieria produkcji żywności

Zarządzanie i inżynieria produkcji żywności

Zarządzanie i inżynieria produkcji żywności

Studia w Krakowie

zarządzanie i inżynieria produkcji żywności

Odkryj studia zarządzanie i inżynieria produkcji żywności w Krakowie i sprawdź, gdzie możesz studiować

Zarządzanie i inżynieria produkcji żywności studia Kraków - specjalność / ścieżka kształcenia

Wytwórstwo spożywcze stanowi jedną z najpotężniejszych gałęzi przemysłowych. Dlatego należy dbać o jego nieustanne usprawnianie i wprowadzanie nowych rozwiązań technologicznych. W praktyce oznacza to, że w branży wciąż potrzebni są specjaliści właśnie z tego obszaru. Uczelnie w Krakowie wychodzą naprzeciw tym oczekiwaniom i przygotowują propozycję kształcenia taką jak zarządzanie i inżynieria produkcji żywności.

Została ona stworzona z myślą o studentach, którzy chcieliby wyspecjalizować swoje kwalifikacje zawodowe. W siatce programowej odnajdą oni między innymi przedmioty takie jak: projektowanie produktów żywnościowych, informatyczne narzędzia wspomagania produkcji żywności, czy zarządzanie projektem i innowacjami. Warto podkreślić, że studenci muszą otrzymać pogłębioną wiedzę z zakresu nie tylko zarządzania, lecz także ekonomii i prawa.

Szerokie kwalifikacje pozwolą bowiem na świadome zarządzanie przedsiębiorstwem produkcyjnym. Abiturienci nie powinni obawiać się o swoje zatrudnienie. Czekać na nich będą wszelkie przedsiębiorstwa łańcucha żywnościowego, czy instytucje doradcze w zakresie inżynierii produkcji i żywności.

Zobacz, na jakich uczelniach w Krakowie jest specjalność / ścieżka kształcenia Zarządzanie i inżynieria produkcji żywności

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
poziom studiów
forma studiów

Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

grupa kierunku

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

Zarządzanie i inżynieria produkcji stopień: (I)  (II), czas trwania: 3,5 roku • 1,5 roku
tryb: stacjonarne, niestacjonarne

Komentarze (0)