Studia podyplomowe na kierunku Menedżer produktów żywnościowych adresowane są do absolwentów studiów wyższych, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę z zakresu projektowania i doskonalenia produktów żywnościowych. Zajęcia prowadzone są przez cenionych wykładowców akademickich z uczelni publicznych w Krakowie.
Celem studiów podyplomowych w Krakowie na kierunku Menedżer produktów żywnościowych jest profesjonalne przygotowanie studentów do pracy w zawodzie. Podczas toku studiów słuchacze zdobędą wiedzę z zakresu nowoczesnych metod wdrażania innowacyjnych produktów w przemyśle spożywczym, a także projektowania i rozwoju produktów żywnościowych.
Program kształcenia obejmuje różne formy zajęć dydaktycznych. W siatce zajęć znajdują się przedmioty takie jak: design w projektowaniu żywności, wymagania prawne w zakresie wprowadzania na rynek nowych produktów oraz nowoczesne technologie w produkcji żywności. W programie znajdują się zajęcia teoretyczne i praktyczne z przewagą godzinową ćwiczeń.
szczegółowe wymagania na uczelniach