Bezpieczeństwo wewnętrzne
Wrocław
POKAŻ
Nie znaleziono uczelni spełniających kryteria wyszukiwania
Studia na kierunku bezpieczeństwo żywności to studia inżynierskie, których program kształcenia zazwyczaj trwa 3,5 roku (studia I stopnia) i kończy się uzyskaniem dyplomu (inżyniera).
Studia na kierunku bezpieczeństwo żywności w mieście Wrocławiu | |
---|---|
Rok akademicki | 2024/2025 |
Forma studiów | |
Poziom studiów | |
Czas trwania |
Studia możesz podjąć w trybie stacjonarnym.
Opis kierunku
Studia we Wrocławiu na kierunku bezpieczeństwo żywności to studia interdyscyplinarne z zakresu szeroko rozumianej technologii produkcji i przetwarzania żywności. Program studiów dostarcza studentom wiedzy między innymi z zakresu sposobów modyfikowania składu w tym również sposobów służących wzbogacaniu żywności w dodatkowe substancje funkcjonalne. Studenci poszerzą również wiedzę z zakresu pojęć dotyczących produkcji żywności, modyfikacji genetycznych, zasad utrwalania, pakowania, przetwarzania, magazynowania oraz transportowania żywności.
Praca po studiach
Absolwenci z zakresu bezpieczeństwa żywności dzięki zdobytej wiedzy oraz kompetencjom bez problemu znajdą pracę między innymi w firmach, które zajmują się obrotem żywności, w szeroko rozumianym przemyśle spożywczym oraz w jednostkach, które zajmują się certyfikacją bezpieczeństwa żywności.
Osoby, które zastanawiają się nad wyborem kierunku bezpieczeństwo żywności, aby przystąpić do procesu rekrutacji, muszą zdać maturę na poziomie podstawowym i złożyć komplet wymaganych dokumentów.
Najczęściej wymagane przedmioty maturalne w procesie rekrutacyjnym na studia 2024/2025 na kierunku bezpieczeństwo żywności:
*Wymagania mogą się różnić na poszczególnych uczelniach, dlatego koniecznie trzeba je sprawdzić na stronach rekrutacyjnych szkół wyższych.
Studia w Warszawie na kierunku bezpieczeństwo żywności skupiają się przede wszystkim na wykształceniu cennych i potrzebnych umiejętności praktycznych, które przydadzą się i będą wykorzystywane w przyszłej pracy zawodowej.
Studenci kierunku bezpieczeństwo żywności zdobędą między innymi wiedzę z zakresu zarządzania jakością produkcji, a także znajomości krajowego prawa żywnościowego.
Dzięki możliwości uczestniczenia w ciekawych warsztatach, wykładach oraz zajęciach i ćwiczeniach studenci zdobędą praktyczną wiedzę, oraz pierwsze doświadczenie zawodowe jeszcze w trakcie trwania studiów.
Studia na kierunku bezpieczeństwo żywności możemy podzielić na:
1. Typ:
2. Tryb:
Studia we Wrocławiu na kierunku bezpieczeństwo żywności to studia skupiające się na wykształceniu praktycznych umiejętności, dzięki którym studenci zdobędą praktyczną wiedzę i kompetencje przede wszystkim z zakresu technologii produkcji i przetwarzania żywności.
Studenci będą mieli możliwość uczestniczenia w rozwijających wykładach, warsztatach praktycznych i ćwiczeniach oraz innych praktycznych zajęciach, które pozwolą na zdobycie wiedzy, dzięki której po ukończeniu studiów będą gotowi do tego, by móc podjąć pracę w zawodzie.
Program studiów dostarcza studentom między innymi wiedzę z zakresu prawa żywnościowego zarówno w Polsce, jak i w Unii Europejskiej, nadzoru sanitarnego oraz weterynaryjnego, wdrażania oraz nadzorowania systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności w przedsiębiorstwach, a także chemii żywności i nauk technicznych, ekonomicznych, żywieniowych oraz technologicznych.
Uczelnie w mieście Wrocławiu - kierunek bezpieczeństwo żywności:
Uczelnia | Forma studiów | Poziom studiów |
---|
Tabela uwzględnia uczelnie, które prowadzą studia w ramach kierunku lub specjalności
Studia na kierunku bezpieczeństwo żywności trwają 3,5 roku (studia I stopnia).
Uczelnie we Wrocławiu kładą nacisk na rozwijanie umiejętności oraz zdobywaniu kompetencji potrzebnych do rozpoczęcia pracy w zawodzie po ukończeniu studiów.
Absolwenci studiów na kierunku bezpieczeństwo żywności posiadając szeroką wiedzę oraz umiejętności z zakresu zarządzania jakością produkcji, a także znajomości krajowego prawa żywnościowego mają szerokie możliwości zatrudnienia.
Absolwenci między innymi mogą rozpocząć pracę na takich stanowiskach jak na przykład ekspert w dziedzinie jakości oraz bezpieczeństwa żywności, a także jako pracownik zarówno w laboratoriach kontroli jakości, jak i innych jednostkach kontrolno-pomiarowych.
Możliwości zatrudnienia po studiach na kierunku bezpieczeństwo żywności:
Teraz najważniejsze |
Ciekawe
|
|
gdzie studiować |
|
|
Nadchodzące wydarzenia