Studia w Warszawie na kierunku bezpieczeństwo żywności skupiają się przede wszystkim na wykształceniu cennych i potrzebnych umiejętności praktycznych, które przydadzą się i będą wykorzystywane w przyszłej pracy zawodowej.
Studenci kierunku bezpieczeństwo żywności zdobędą między innymi wiedzę z zakresu zarządzania jakością produkcji, a także znajomości krajowego prawa żywnościowego.
Dzięki możliwości uczestniczenia w ciekawych warsztatach, wykładach oraz zajęciach i ćwiczeniach studenci zdobędą praktyczną wiedzę, oraz pierwsze doświadczenie zawodowe jeszcze w trakcie trwania studiów.
1. Tryb i typ studiów
Studia na kierunku bezpieczeństwo żywności możemy podzielić na:
1. Typ:
-
Studia I stopnia (inżynierskie)
2. Tryb:
Zdobywana wiedza i umiejętności
Studia we Wrocławiu na kierunku bezpieczeństwo żywności to studia skupiające się na wykształceniu praktycznych umiejętności, dzięki którym studenci zdobędą praktyczną wiedzę i kompetencje przede wszystkim z zakresu technologii produkcji i przetwarzania żywności.
Studenci będą mieli możliwość uczestniczenia w rozwijających wykładach, warsztatach praktycznych i ćwiczeniach oraz innych praktycznych zajęciach, które pozwolą na zdobycie wiedzy, dzięki której po ukończeniu studiów będą gotowi do tego, by móc podjąć pracę w zawodzie.
Program studiów dostarcza studentom między innymi wiedzę z zakresu prawa żywnościowego zarówno w Polsce, jak i w Unii Europejskiej, nadzoru sanitarnego oraz weterynaryjnego, wdrażania oraz nadzorowania systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności w przedsiębiorstwach, a także chemii żywności i nauk technicznych, ekonomicznych, żywieniowych oraz technologicznych.