Jakość żywności i systemów jej gwarantowania - studia podyplomowe

Jakość żywności i systemów jej gwarantowania - studia podyplomowe

Uczelnie

Co ma wpływ na wyniki wyszukiwania i

Gotowe

Co ma wpływ na wyniki wyszukiwania?

Na liście wyników wyszukiwania znajdują się wszystkie polskie uczelnie publiczne (państwowe) oraz promowane uczelnie niepubliczne (prywatne). Kolejność profili partnerów w wynikach wyszukiwania zależy od określonych czynników. Więcej informacji o pozycjonowaniu znajdziesz w Regulaminie dostępnym tutaj

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
poziom studiów
forma studiów

Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

grupa kierunku

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

Filtrowanie
Województwo
    Miejscowość
      Status uczelni
      Typ uczelni
        Więcej filtrów
        Poziom studiów
          Forma studiów
            Czas trwania

              Co ma wpływ na wyniki wyszukiwania i

              Nie znaleziono uczelni spełniających kryteria wyszukiwania

              Gotowe

              Wyróżniony

              Profil tego partnera wyświetla się wyżej w wynikach wyszukiwania, ponieważ partner wykupił dodatkową, płatną usługę w otouczelnie.pl polegającą na pozycjonowaniu partnera w wynikach wyszukiwania.

              Jakość żywności i systemów jej gwarantowania – studia podyplomowe

               

              Dla kogo ten kierunek

              Wszelkiego rodzaju systemy gwarantujące wysoką jakość produktów spożywczych są niezwykle istotne, ponieważ zapewniają bezpieczeństwo konsumentom oraz są niezbędnym elementem pracy dla wszystkich zakładów produkujących żywność.

              Dodatkowo im wyższa jakość danego produktu, tym staje się on bardziej konkurencyjny. Jeśli ukończyłeś studia wyższe w obszarze nauk rolniczych, biologicznych lub chemicznych oraz chciałbyś zdobyć nowe kompetencje zawodowe, to studia podyplomowe na kierunku Jakość żywności i systemów jej gwarantowania są właśnie dla Ciebie!

               

              Program studiów i przedmioty

              W ramach programu zdobędziesz wiedzę z zakresu zarządzania jakością w branży spożywczej oraz nauczysz się wpływać na poziom jakości produktów roślinnych oraz pochodzenia zwierzęcego. Nie zabraknie także czasu na poznanie obowiązujących norm w sieciach handlowych, jak również tematy poruszające kwestię modyfikowania żywności nie będą Ci obce.

              Co jeszcze? Uczęszczając na zajęcia otrzymasz niezbędną wiedzę z zakresu najnowszych metod badania produktów spożywczych oraz procesów certyfikowania, standaryzowania i akredytowania żywności. Warto również zaznaczyć, że jako student tego kierunku masz szansę uzyskać certyfikat „Asystent Systemu Zarządzania Jakością” oraz „Standardy jakościowe dla sieci handlowych”.

               

              Praca po studiach

              Jeśli zamierzasz zmienić dotychczasowe stanowisko i zastanawiasz się, gdzie możesz znaleźć zatrudnienie, to po ukończeniu studiów podyplomowych na kierunku Jakość żywności i systemów jej gwarantowania, nie powinieneś mieć trudności z podjęciem pracy w zakładach przetwórstwa spożywczego oraz zakładach produkcyjnych.

              Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś spróbował swoich sił w firmach, które zajmują się przeprowadzaniem audytów. Jeżeli rozważasz podjęcie nauki na podyplomowych studiach, nie pomiń kierunku Jakość żywności i systemów jej gwarantowania przy dokonywaniu wyboru!

              Wiedza, którą zdobędziesz, studiując Jakość żywności i systemów jej gwarantowania – studia podyplomowe

              Absolwent powinien posiadać wiedzę i umiejętności w zakresie:

              • znajomości procesu standaryzowania, certyfikowania oraz akredytowania żywności
              • przeprowadzania audytów
              • znajomości najnowszych technik badania jakości produktów spożywczych
              • identyfikowania czynników wpływających na jakość żywności
              • znajomości przepisów prawnych oraz norm obowiązujących w sieciach handlowych

              Jaka praca, czyli gdzie będziesz pracował po kierunku Jakość żywności i systemów jej gwarantowania – studia podyplomowe

              Absolwent kierunku Jakość żywności i systemów jej gwarantowania – studia podyplomowe znajdzie zatrudnienie w/jako:

              • pracownik zakładów przetwórstwa spożywczego
              • pracownik przedsiębiorstw produkcyjnych
              • pracownik firm zajmujących się prowadzeniem audytów

               

              Zobacz inne kierunki żywienie i żywność - podyplomowe

              Filtrowanie
              Województwo
                Poziom studiów

                Miasta, które oferują studia na kierunku Jakość żywności i systemów jej gwarantowania - studia podyplomowe

                Teraz najważniejsze

                kalkulator maturalny

                matura 2025

                arkusze maturalne

                wyniki matur 2025

                rekrutacja na studia

                studia

                kierunki studiów

                studia podyplomowe

                 

                Ciekawe

                 


                gdzie studiować

                 

                 

                Nadchodzące wydarzenia

                Komentarze (0)