Jakość żywności i systemów jej gwarantowania – studia podyplomowe

Jakość żywności i systemów jej gwarantowania – studia podyplomowe

Jakość żywności i systemów jej gwarantowania – studia podyplomowe

 

Dla kogo ten kierunek

Wszelkiego rodzaju systemy gwarantujące wysoką jakość produktów spożywczych są niezwykle istotne, ponieważ zapewniają bezpieczeństwo konsumentom oraz są niezbędnym elementem pracy dla wszystkich zakładów produkujących żywność. Dodatkowo im wyższa jakość danego produktu, tym staje się on bardziej konkurencyjny. Jeśli ukończyłeś studia wyższe w obszarze nauk rolniczych, biologicznych lub chemicznych oraz chciałbyś zdobyć nowe kompetencje zawodowe, to studia podyplomowe na kierunku Jakość żywności i systemów jej gwarantowania są właśnie dla Ciebie!

 

Program studiów i przedmioty

W ramach programu zdobędziesz wiedzę z zakresu zarządzania jakością w branży spożywczej oraz nauczysz się wpływać na poziom jakości produktów roślinnych oraz pochodzenia zwierzęcego. Nie zabraknie także czasu na poznanie obowiązujących norm w sieciach handlowych, jak również tematy poruszające kwestię modyfikowania żywności nie będą Ci obce. Co jeszcze? Uczęszczając na zajęcia otrzymasz niezbędną wiedzę z zakresu najnowszych metod badania produktów spożywczych oraz procesów certyfikowania, standaryzowania i akredytowania żywności. Warto również zaznaczyć, że jako student tego kierunku masz szansę uzyskać certyfikat „Asystent Systemu Zarządzania Jakością” oraz „Standardy jakościowe dla sieci handlowych”.

 

Praca po studiach

Jeśli zamierzasz zmienić dotychczasowe stanowisko i zastanawiasz się, gdzie możesz znaleźć zatrudnienie, to po ukończeniu studiów podyplomowych na kierunku Jakość żywności i systemów jej gwarantowania, nie powinieneś mieć trudności z podjęciem pracy w zakładach przetwórstwa spożywczego oraz zakładach produkcyjnych. Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś spróbował swoich sił w firmach, które zajmują się przeprowadzaniem audytów. Jeżeli rozważasz podjęcie nauki na podyplomowych studiach, nie pomiń kierunku Jakość żywności i systemów jej gwarantowania przy dokonywaniu wyboru!

GDZIE STUDIOWAĆ KIERUNEK JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI I SYSTEMÓW JEJ GWARANTOWANIA – STUDIA PODYPLOMOWE

Województwo
Miejscowość
Typ studiów
Tryb studiów

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
    typ studiów
    tryb studiów

    Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

    grupa kierunku

      Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

      Nie znaleziono żadnej uczelni

      Specjalności / ścieżki kształcenia na kierunku jakość żywności i systemów jej gwarantowania - studia podyplomowe

      Tryb studiów
      Typ studiów
      Miasto
      Województwo
      SORTOWANIE:

      Nic nie znaleziono

      Zobacz inne kierunki Żywienie i żywność

      Typ studiów
      Województwo
      SORTOWANIE:

      Wiedza, którą zdobędziesz, studiując Jakość żywności i systemów jej gwarantowania – studia podyplomowe

      Absolwent powinien posiadać wiedzę i umiejętności w zakresie:

      • znajomości procesu standaryzowania, certyfikowania oraz akredytowania żywności
      • przeprowadzania audytów
      • znajomości najnowszych technik badania jakości produktów spożywczych
      • identyfikowania czynników wpływających na jakość żywności
      • znajomości przepisów prawnych oraz norm obowiązujących w sieciach handlowych

      Czas trwania studiów na kierunku jakość żywności i systemów jej gwarantowania – studia podyplomowe na poszczególnych uczelniach

      Tryb studiów
      Typ studiów
      Miejscowość
      Województwo
      SORTOWANIE:
      I stopnia II stopnia jednolite

      Brak wyników

      Szczegółowe informacje na temat czasu trwania należy sprawdzić na stronie uczelni poprzez kliknięcie przycisku: "Dowiedz się więcej"

      Jaka praca, czyli gdzie będziesz pracował po kierunku Jakość żywności i systemów jej gwarantowania – studia podyplomowe

      Absolwent kierunku Jakość żywności i systemów jej gwarantowania – studia podyplomowe znajdzie zatrudnienie w/jako:

      • pracownik zakładów przetwórstwa spożywczego
      • pracownik przedsiębiorstw produkcyjnych
      • pracownik firm zajmujących się prowadzeniem audytów

       

      MIASTA, KTÓRE OFERUJĄ STUDIA NA KIERUNKU JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI I SYSTEMÓW JEJ GWARANTOWANIA – STUDIA PODYPLOMOWE

      Komentarze (0)