ŻYWIENIE, DIETETYKA I SZTUKA KULINARNA - STUDIA PODYPLOMOWE

ŻYWIENIE, DIETETYKA I SZTUKA KULINARNA - STUDIA PODYPLOMOWE

Uczelnie

Co ma wpływ na wyniki wyszukiwania i

Gotowe

Co ma wpływ na wyniki wyszukiwania?

Na liście wyników wyszukiwania znajdują się wszystkie polskie uczelnie publiczne (państwowe) oraz promowane uczelnie niepubliczne (prywatne). Kolejność profili partnerów w wynikach wyszukiwania zależy od określonych czynników. Więcej informacji o pozycjonowaniu znajdziesz w Regulaminie dostępnym tutaj

Studia na kierunku żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna możesz podjąć na 1 uczelni publicznej oraz 1 niepublicznej (prywatnej) szkole wyższej w trybie online

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
poziom studiów
forma studiów

Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

grupa kierunku

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

Filtrowanie
Województwo
Miejscowość
Status uczelni
Typ uczelni
    Więcej filtrów
    Poziom studiów
    Forma studiów
    Czas trwania

      Co ma wpływ na wyniki wyszukiwania i

      Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego we Wrocławiu

      Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego we Wrocławiu

      Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

      Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

      Gotowe

      Wyróżniony

      Profil tego partnera wyświetla się wyżej w wynikach wyszukiwania, ponieważ partner wykupił dodatkową, płatną usługę w otouczelnie.pl polegającą na pozycjonowaniu partnera w wynikach wyszukiwania.

      Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna - studia podyplomowe

      Studia na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna to studia podyplomowe, których program kształcenia zazwyczaj trwa 1,5 roku.

      Studia na kierunku żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna - studia podyplomowe
      Rok akademicki 2025/2026
      Forma studiów zjazdy, online
      Poziom studiów studia podyplomowe

      Uczelnie

      Studia na kierunku żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna możesz podjąć na 1 uczelni publicznej oraz 1 niepublicznej (prywatnej) szkole wyższej w trybie online | żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna - studia podyplomowe - uczelnie >

      Studia możesz podjąć w trybie niestacjonarnym.

      Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna to propozycja kształcenia podyplomowego, która adresowana jest do osób o różnych zainteresowaniach. Na studiach odnajdą się osoby pasjonujące się między innymi poradnictwem żywieniowym, gastronomią czy sztuką kulinarną. Oprócz tego, że proces kształcenia pozwala pozyskać wiedzę między innymi na temat toksykologii i bezpieczeństwa żywności, psychodietetyki czy technologii gastronomii umożliwia również uzyskanie kompetencji do nauczania i prowadzenia zajęć.

       

      Jakie wymagania rekrutacyjne?

      Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna to kierunek reprezentujący obszar studiów podyplomowych. Jak sama nazwa podpowiada, są to studia przeznaczone dla osób, które mają za sobą już pewien etap kształcenia i posiadają dyplom ukończenia studiów co najmniej pierwszego stopnia. Ponadto, kandydaci chcący zdobyć przygotowanie dydaktyczne muszą posiadać przygotowanie merytoryczne, psychologiczno- pedagogiczne, w zakresie podstaw dydaktyki i emisji głosu oraz dydaktyczne do nauczania przedmiotu lub prowadzenia zajęć.

      *Wymagania mogą się różnić na poszczególnych uczelniach, dlatego koniecznie trzeba je sprawdzić na stronach rekrutacyjnych szkół wyższych

       

      szczegółowe wymagania na uczelniach

      Jak wyglądają studia na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna?

      Studia podyplomowe na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna to trzysemestralny proces kształcenia, realizowany w formie wykładów, warsztatów, ćwiczeń i seminariów.

      1. Typ i tryb studiów:

      Studia na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna możemy podzielić na:

      1. Typ:

      2. Tryb:

      2. Zdobywana wiedza i umiejętności

      Słuchacze studiów podyplomowych na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna zdobywają wiedzę z zakresu poradnictwa żywieniowego, żywienia zbiorowego różnych grup ludności, dietetyki oraz gastronomi. W toku kształcenia poruszają się po zagadnieniach: biologii, psychologii odżywiania, edukacji żywieniowej, anatomii i fizjologii układu pokarmowego, bezpieczeństwa żywności czy też bezpieczeństwa i higieny pracy w w gastronomii i zakładach żywienia zbiorowego.

      Przykładowe przedmioty dla kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna:

      • podstawy dietetyki
      • gastronomia dietetyczna
      • technologia gastronomii z elementami wyposażenia zakładów gastronomicznych i towaroznawstwa
      • toksykologia i bezpieczeństwo żywności
      • psychodietetyka

       

      Ile trwają studia na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna?

      Kształcenie na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna realizowane jest w ciągu trzech semestrów, a zatem studia trwają 1,5 roku.

       

      Jaka praca po studiach na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna?

      Absolwenci studiów podyplomowych na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna przygotowani są do prowadzenia poradnictwa żywieniowego, a także nauczania przedmiotów zawodowych z zakresu żywienia człowieka i gastronomii w szkołach ponadpodstawowych.

       

      Zobacz inne kierunki żywienie i żywność - podyplomowe

      Filtrowanie
      Województwo
      Poziom studiów

      Miasta, które oferują studia na kierunku ŻYWIENIE, DIETETYKA I SZTUKA KULINARNA - STUDIA PODYPLOMOWE

      Teraz najważniejsze

      kalkulator maturalny

      matura 2025

      arkusze maturalne

      wyniki matur 2025

      rekrutacja na studia

      studia

      kierunki studiów

      studia podyplomowe

       

      Ciekawe

       


      gdzie studiować

       

       

      Nadchodzące wydarzenia

      Komentarze (0)