EKOLOGIA ŻYWNOŚCI - STUDIA PODYPLOMOWE

EKOLOGIA ŻYWNOŚCI - STUDIA PODYPLOMOWE

Uczelnie

Co ma wpływ na wyniki wyszukiwania i

Gotowe

Co ma wpływ na wyniki wyszukiwania?

Na liście wyników wyszukiwania znajdują się wszystkie polskie uczelnie publiczne (państwowe) oraz promowane uczelnie niepubliczne (prywatne). Kolejność profili partnerów w wynikach wyszukiwania zależy od określonych czynników. Więcej informacji o pozycjonowaniu znajdziesz w Regulaminie dostępnym tutaj

Studia na kierunku ekologia żywności - studia podyplomowe możesz podjąć na w trybie online

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
poziom studiów
forma studiów

Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

grupa kierunku

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

Filtrowanie
Województwo
Miejscowość
Status uczelni
Typ uczelni
    Więcej filtrów
    Poziom studiów
    Forma studiów
    Czas trwania

      Co ma wpływ na wyniki wyszukiwania i

      Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy

      Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy

      Europejska Uczelnia Społeczno - Techniczna w Radomiu

      Europejska Uczelnia Społeczno - Techniczna w Radomiu

      Gotowe

      Wyróżniony

      Profil tego partnera wyświetla się wyżej w wynikach wyszukiwania, ponieważ partner wykupił dodatkową, płatną usługę w otouczelnie.pl polegającą na pozycjonowaniu partnera w wynikach wyszukiwania.

      Ekologia żywności - studia podyplomowe

      Studia na kierunku Ekologia żywności to studia podyplomowe, których program kształcenia zazwyczaj trwa 1 rok.

      Studia na kierunku ekologia żywności - studia podyplomowe
      Rok akademicki 2025/2026
      Forma studiów zjazdy, online
      Poziom studiów studia podyplomowe

      Uczelnie

      Studia na kierunku ekologia żywności - studia podyplomowe możesz podjąć na w trybie online | ekologia żywności - studia podyplomowe - uczelnie >

      Studia możesz podjąć w trybie niestacjonarnym.

      Ekologia żywności to propozycja kształcenia podyplomowego, która adresowana jest do osób zainteresowanych zdobyciem obszernej wiedzy z zakresu żywienia człowieka, technologii preparatów dietetycznych, higieny żywności, bezpieczeństwa i zagrożeń dotyczących żywności czy jakości żywności. Studia pozwalają zaznajomić się także z: działaniami związanymi z produkcją żywności, suplementami i dodatkami do żywności, jak również edukacją społeczeństwa na temat zdrowego żywienia i ochrony środowiska.

       

      Jakie wymagania rekrutacyjne?

      Ekologia żywności to kierunek należący do oferty studiów podyplomowych. Studia podyplomowe przeznaczone są wyłącznie dla osób, które mają za sobą już pewien etap wyższej edukacji i mogą pochwalić się posiadaniem dyplomu ukończenia studiów licencjackich, inżynierskich lub magisterskich.

      *Wymagania mogą się różnić na poszczególnych uczelniach, dlatego koniecznie trzeba je sprawdzić na stronach rekrutacyjnych szkół wyższych

       

      szczegółowe wymagania na uczelniach

      Jak wyglądają studia na kierunku Ekologia żywności?

      Studia podyplomowe na kierunku Ekologia żywności to dwusemestralny proces kształcenia, którego program obejmuje różnorodne zagadnienia związane z ekologią żywności, preparatami dietetycznymi, technologią żywności, skażeniem żywności czy nutrigenomiką.

      1. Typ i tryb studiów:

      Studia na kierunku Ekologia żywności możemy podzielić na:

      1. Typ:

      2. Tryb:

      2. Zdobywana wiedza i umiejętności

      Słuchacze studiów podyplomowych na kierunku Ekologia żywności poruszają się po zagadnieniach: żywienia człowieka, fizjologii żywienia, klinicznego zarysu chorób, dietoterapii i psychodietetyki, wspomagania dietetycznego w cukrzycy, wspomagania dietetycznego w chorobach układu krążenia, wspomagania dietetycznego w chorobach układu pokarmowego, higieny żywności, bezpieczeństwa i jakości żywności, witamin i mikroelementów w żywieniu człowieka, żywności funkcjonalnej i specjalnego przeznaczenia. Rozwijają umiejętności analityczne oraz technologiczne i badawcze, dzięki którym możliwe jest prowadzenie działań związanych z ekologicznym żywieniem, produkcją żywności, oceną jakości żywności oraz edukacją społeczeństwa na temat zdrowego żywienia i ochrony środowiska.

      Przykładowe przedmioty dla kierunku Ekologia żywności:

      • preparaty dietetyczne i ich technologia
      • skażenie żywności
      • metody statystyczne w żywieniu
      • ekologiczna żywność
      • podstawy ekologii

       

      Ile trwają studia na kierunku Ekologia żywności?

      Kształcenie na kierunku Ekologia żywności realizowane jest w ciągu dwóch semestrów, a zatem studia trwają 1 rok.

       

      Jaka praca po studiach na kierunku Ekologia żywności?

      Absolwenci studiów podyplomowych na kierunku Ekologia żywności posiadają wiedzę i umiejętności, które razem stanowią podstawę do pracy w dziedzinie żywienia, zdrowia i ochrony środowiska. Przygotowani są między innymi do analizowania i oceny jakości żywności, identyfikowania zagrożeń związanych ze skażeniem żywności czy też prowadzenia badań naukowych związanych z ekologią żywności oraz edukowaniem społeczeństwa w zakresie zdrowego żywienia i ochrony środowiska.

       

      Zobacz inne kierunki żywienie i żywność - podyplomowe

      Filtrowanie
      Województwo
      Poziom studiów

      Teraz najważniejsze

      kalkulator maturalny

      matura 2025

      arkusze maturalne

      wyniki matur 2024

      rekrutacja na studia

      studia

      kierunki studiów

      studia podyplomowe

       

      Ciekawe

       


      gdzie studiować

       

       

      Nadchodzące wydarzenia

      • ul. Koszykowa 86; , 02-008 Warszawa https://www.google.com/maps/embed/v1/place?q=place_id:ChIJ9fSNrpbMHkcR9efpda02X_0 https://www.otouczelnie.pl/assets/uploads/uczelnia/6fd17-polsko-japońska-akademia-technik-komputerowych.jpg Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
      • ul. Stokłosy 3, 02-787 Warszawa, tel. 22 45 72 300, fax. 22 45 72 303 https://www.google.com/maps/embed/v1/place?q=place_id:ChIJbVsxiY8yGUcRqP5BezchYwU https://www.otouczelnie.pl/assets/uploads/uczelnia/5a4be-vistula-warszawa.jpg Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
      • ul. Stokłosy 3, 02-787 Warszawa, tel. 22 45 72 300, fax. 22 45 72 303 https://www.google.com/maps/embed/v1/place?q=place_id:ChIJT8rqz9DLHkcRXVRfpPuQcfs https://www.otouczelnie.pl/assets/uploads/uczelnia/5433e-sgtih-vistula.jpg Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula w Warszawie
      • ul. Marcina Kasprzaka 49, , 01-234 Warszawa https://www.google.com/maps/embed/v1/place?q=place_id:ChIJ0Z9P6HfLHkcRaeqX_nj9aBE https://www.otouczelnie.pl/assets/uploads/uczelnia/c5f18-amnsh.jpg Akademia Medyczna Nauk Stosowanych i Holistycznych
      • Dzień Otwarty https://www.otouczelnie.pl/assets/uploads/uczelnia/34f7e-ujd-czestochowa.jpg Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
      • ul. Fredry 10, 61-701 Poznań https://www.google.com/maps/embed/v1/place?q=place_id:ChIJI9FtDzZbBEcRyR434R7X6sQ https://www.otouczelnie.pl/assets/uploads/uczelnia/aa7c5-umed-poznan.jpg Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu

      Komentarze (0)