Żywienie człowieka i dietetyka

Żywienie człowieka i dietetyka

Żywienie człowieka i dietetyka – studia

 

Dla kogo ten kierunek

Studia  na kierunku Żywienie człowieka i dietetyka są przeznaczone dla osób, które posiadają już wyższe wykształcenie w podobnym obszarze i pragną dokształcić się w swojej dziedzinie. Jeśli szukasz skutecznego sposobu na podniesienie poziomu swoich kompetencji to nie mogłeś lepiej trafić! Zapoznaj się z bliższymi szczegółami i sam podejmij decyzję!

 

Program studiów i przedmioty

Na początku należy wspomnieć, że studia  na kierunku Żywienie człowieka i dietetyka trwają 3 semestry i jest to spowodowane bogatą ofertą zajęć. A co dokładnie oferuje program? Jako uczestnik tych studiów będziesz miał szansę na zdobycie wiedzy w jaki sposób należy badać żywność i jej skład oraz poznasz metody przeprowadzania oceny jakości produktów spożywczych. Uczęszczając na zajęcia zapoznasz się z prawidłowymi zasadami współpracy z klientem, budowania z nim kontaktu, jak również wykorzystaniem różnych ziół w dietetyce. Oprócz tego zostaną zaprezentowane treści dotyczące utrwalania żywności, fizjologii żywienia i patofizjologii.

 

Praca po studiach

Gdzie będziesz mógł znaleźć zatrudnienie po ukończeniu studiów? Uzyskanie dodatkowych kwalifikacji pomoże Ci w podjęciu pracy w firmach oferujących szkolenia i warsztaty z zakresu edukacji żywieniowej. Będziesz mógł również zatrudnić się w zakładach żywienia zbiorowego lub poradniach specjalistycznych. Zatem jeśli zależy Ci na uzupełnieniu wiedzy z tego obszaru to podjęcie studiów  na kierunku Żywienie człowieka i dietetyka jest idealnym rozwiązaniem!

WAŻNE TEMATY

szczegółowe wymagania na uczelniach

GDZIE STUDIOWAĆ KIERUNEK ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETETYKA

Województwo
Miejscowość
Typ studiów
Tryb studiów

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
typ studiów
tryb studiów

Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

grupa kierunku

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

UCZELNIE, GDZIE ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETETYKA JAKO SPECJALNOŚĆ / ŚCIEŻKA KSZTAŁCENIA

Specjalności na kierunku technologia żywności i żywienia człowieka

SPECJALNOŚCI / ŚCIEŻKI KSZTAŁCENIA NA KIERUNKU ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETETYKA

Tryb studiów
Typ studiów
Miasto
Województwo
SORTOWANIE:

Nic nie znaleziono

Zobacz inne kierunki Żywienie i żywność

Typ studiów
Województwo
SORTOWANIE:

Wiedza, którą zdobędziesz, studiując Żywienie człowieka i dietetykę

Absolwent powinien posiadać wiedzę i umiejętności w zakresie:
  • znajomości metod oceny jakości produktów spożywczych
  • dysponowania wiadomościami z obszaru dietetyki oraz patofizjologii
  • tworzenia programów żywieniowych
  • znajomości zagadnień związanych z fizjologią żywienia człowieka

Sprawdź w jakim trybie możesz studiować na poszczególnych uczelniach:

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETETYKA STUDIA NIESTACJONARNE

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETETYKA STUDIA STACJONARNE

Sprawdź jakiego typu znajdziesz studia na poszczególnych uczelniach:

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETETYKA STUDIA II STOPNIA

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETETYKA STUDIA I STOPNIA

Jaka praca, czyli gdzie będziesz pracował po kierunku Żywienie człowieka i dietetyka

Absolwent kierunku Żywienie człowieka i dietetyka znajdzie zatrudnienie w/jako:
  • pracownik zakładów żywienia zbiorowego
  • pracownik firm szkoleniowych
  • pracownik poradni

MIASTA, KTÓRE OFERUJĄ STUDIA NA KIERUNKU ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETETYKA

Komentarze (0)