ANALITYKA I BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE ŻYWNOŚCI - STUDIA PODYPLOMOWE

ANALITYKA I BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE ŻYWNOŚCI - STUDIA PODYPLOMOWE

Dodaj do ulubionych

Analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności - studia podyplomowe

Studia na kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności to studia podyplomowe, których program kształcenia zazwyczaj trwa 1 rok.

Studia na kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności - studia podyplomowe
Rok akademicki 2022/2023
Forma studiów zjazdy
Poziom studiów studia podyplomowe

Uczelnie

Studia na kierunku lub specjalności analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności - studia podyplomowe możesz podjąć na 1 uczelni publicznej | analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności - studia podyplomowe - uczelnie >

Kierunek przeznaczony jest dla wszystkich zainteresowanych analityką i bezpieczeństwem żywności, a w szczególności absolwentów kierunków przyrodniczych, rolniczych i biologicznych. Studia będą także odpowiednie dla osób pracujących w przedsiębiorstwach zajmujących się przetwórstwem produktów rolno-spożywczych. Ze względu na tematykę kierunku zainteresowani treściami przekazywanymi podczas zajęć mogą być również absolwenci kierunków technicznych, takich jak np. biotechnologia czy technologia żywności i żywienia człowieka.

 

JAKIE WYMAGANIA REKRUTACYJNE?

Kandydaci planujący rekrutację na kierunek analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności przeważnie muszą się legitymować tytułem magistra, inżyniera lub licencjata. Zwykle nie jest wymagane ukończenie konkretnej specjalizacji ani posiadanie doświadczenie, jednak przydatna może być wiedza związana z tematyką kierunku np. przyrodnicza czy rolnicza. O akceptacji kandydata może decydować kolejność zgłoszeń Warto wcześniej sprawdzić terminy rekrutacji, gdyż w grupach może obowiązywać limit miejsc. Studia mogą się wiązać z dodatkowymi opłatami. Należy także pamiętać, że w przypadku zbyt małej ilości chętnych kierunek może nie zostać otworzony.

*Wymagania mogą się różnić na poszczególnych uczelniach, dlatego koniecznie trzeba je sprawdzić na stronach rekrutacyjnych szkół wyższych.

 

szczegółowe wymagania na uczelniach

GDZIE STUDIOWAĆ KIERUNEK ANALITYKA I BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE ŻYWNOŚCI - STUDIA PODYPLOMOWE

Województwo
Miejscowość
Poziom studiów
Forma studiów

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
typ studiów
tryb studiów

Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

grupa kierunku

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

Uniwersytet Rzeszowski

Uniwersytet Rzeszowski

JAK WYGLĄDAJĄ STUDIA NA KIERUNKU ANALITYKA I BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE ŻYWNOŚCI?

Zajęcia na kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności realizowane są w trybie niestacjonarnym. W wyjątkowych sytuacji część zajęć może odbywać się online za pomocą narzędzi do nauki zdalnej i platform przeznaczonych do e-learningu. Wiedzę teoretyczną studenci zdobywają podczas wykładów prowadzonych przeważnie przez wykwalifikowaną kadrę uczelni. W programie przewidziane są także często laboratoria, podczas których słuchacze będą mogli poszerzyć swoje umiejętności praktyczne.

 

1. Typ i tryb studiów:

Studia na kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności możemy podzielić na:

1. Typ

 

2. Tryb:

 

2. Zdobywana wiedza i umiejętności

Zadaniem studiów na kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności jest pomoc studentom w zdobyciu i uaktualnieniu wiedzy z zakresu analizy i bezpieczeństwa żywności. Studenci poznają nowoczesne metody analityczne stosowane w badaniach oraz uczą się je stosować w praktyce. Przyszli pracownicy m.in. przedsiębiorstw rolno-spożywczych mogą przygotować się do  pracy na stanowiskach analitycznych poprzez trening technik pomiarowych i umiejętności diagnostycznych w badaniu żywności. Mogą także dowiedzieć się, jak przekazywać wiedzę związaną z wynikami badań społeczeństwu.

 

ILE TRWAJĄ STUDIA NA KIERUNKU ANALITYKA I BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE ŻYWNOŚCI?

Studia na kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności trwają przeważnie 1 rok (studia podyplomowe).

 

JAKA PRACA PO STUDIACH NA KIERUNKU ANALITYKA FINANSOWA I CONTROLLING PROCESÓW PRZEMYSŁOWYCH?

Absolwenci kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności przygotowani są do pracy w różnych miejscach związanych z żywnością. Mogą szukać zatrudnienia m.in. w laboratoriach biologicznych czy chemicznych przy zakładach przetwórczych, a także prowadzić działalność naukową w ośrodkach badawczych w sektorze rolno-spożywczym. Inną możliwością jest praca w instytucjach państwowych np. stacjach sanitarno-epidemiologicznych. Absolwenci mogą także spróbować swoich sił na stanowiskach związanych z informowaniem ludzi o sprawach związanych z bezpieczeństwem żywności. Zdobyte umiejętności mogą również przyczynić się do awansu na wyższe stanowiska w dotychczasowym miejscu zatrudnienia.

Możliwości zatrudnienia po ukończeniu kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności to m.in.:

  • specjalista ds. bezpieczeństwa żywności
  • analityk żywności

 

Zobacz inne kierunki Ochrona i bezpieczeństwo - podyplomowe

Typ studiów
Województwo
SORTOWANIE:

Zobacz inne kierunki Ochrona i bezpieczeństwo

Typ studiów
Województwo
SORTOWANIE:

Komentarze (0)

wsaib

Popularne

studia

matura 2022

 

Teraz najważniejsze

matura 2023

zmiany na maturze 2023

wyniki matur 2022

rekrutacja na studia

studia

kierunki studiów

studia podyplomowe

 

Ciekawe

 


gdzie studiować

 

 

Nadchodzące wydarzenia