FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION

FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION

Dodaj do ulubionych

FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION studia – kierunek studiów

Studia na kierunku food technology and human nutrition to studia magisterskie, których program kształcenia zazwyczaj trwa 1,5 roku (studia II stopnia) i kończy się uzyskaniem dyplomu (magistra).

Opis kierunku

Program kształcenia na kierunku food technology and human nutrition będzie oscylował wokół nauk rolniczych, przyrodniczych, biologicznych i nauk o zdrowiu. W ramach kształcenia studenci dowiedzą się więcej na temat szeroko pojętej technologii żywności i żywienia człowieka, co z powodzeniem wykorzystają w swojej codziennej pracy zawodowej. Ponadto poznają zasady prawidłowego przetwarzania i przechowywania żywności.

 

Praca po studiach

Absolwenci powyższych studiów magisterskich mogą podjąć zatrudnienie w zakładach przemysłu spożywczego, zakładach produkcyjnych i przetwórczych, laboratoriach oraz w instytucjach naukowo-badawczych. Dobrym rozwiązaniem będzie także założenie własnej działalności gospodarczej.

WYMAGANIA REKRUTACYJNE

Aplikując na studia magisterskie na kierunku food technology and human nutrition należy zapoznać się z informacjami rekrutacyjnymi zawartymi na oficjalnej stronie uczelni wyższej. Tym samym można znacznie zwiększyć swoje szanse na tle innych kandydatów i pozytywnie przejść cały proces rekrutacyjny.

Najczęstsze wymagania rekrutacyjne na studia na kierunku food technology and human nutrition to:

  • dyplom ukończenia studiów na pokrewnym kierunku
  • znajomość języka angielskiego.

*Wymagania mogą się różnić na poszczególnych uczelniach, dlatego koniecznie trzeba je sprawdzić na stronach rekrutacyjnych szkół wyższych.

szczegółowe wymagania na uczelniach

GDZIE STUDIOWAĆ KIERUNEK FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION

Województwo
Miejscowość
Poziom studiów
Forma studiów

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
    poziom studiów
    forma studiów

    Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

    grupa kierunku

      Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

      Nie znaleziono żadnej uczelni

      FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION - zasady rekrutacji

      • Terminy rekrutacji

      • Czas trwania

      • Przedmioty maturalne

      • Limity

      • Progi

      Poziom i forma studiów

      Specjalności / ścieżki kształcenia na kierunku food technology and human nutrition

      Forma studiów
      Poziom studiów
      Miasto
      Województwo
      SORTOWANIE:

      Nic nie znaleziono

      JAK WYGLĄDAJĄ STUDIA NA KIERUNKU FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION?

      Studia na kierunku food technology and human nutrition wyróżniają się interdyscyplinarnym programem nauczania oscylującym wokół nauk biologicznych, medycznych, rolniczych i nauk o żywieniu. Dzięki temu studenci mają szansę zdobyć wszechstronną wiedzę i rozwinąć umiejętności praktyczne, które z powodzeniem wykorzystają w przyszłej pracy zawodowej. Jako że zajęcia będą prowadzone w całości w języki angielskim, skupią się na doskonaleniu kompetencji językowych i tym samym zwiększą swoje szanse na karierę w środowisku międzynarodowym.

       

      1. Typ i tryb studiów:

      Studia na kierunku food technology and human nutrition możemy podzielić na:

      1. Poziom:

      2. Forma:

       

      2. Zdobywana wiedza i umiejętności

      Osoby, które aplikują na studia na kierunku food technology and human nutrition zyskają wszechstronną wiedzę z zakresu nauk biologicznych i chemicznych. W planie znajdą się zajęcia z biotechnologii, żywienia człowieka i technologii żywności. Ponadto studenci zyskają

      umiejętność przechowywania, przetwarzania i dystrybucji różnego rodzaju żywności, a także poznają zasady prawidłowego żywienia. Co więcej będą mieli szansę uczęszczać na warsztaty z mikrobiologii ogólnej, zarządzania procesem produkcyjnym, projektowania produktów oraz marketingu. Studenci poznają również terminologię branżową i nauczą się komunikacji w języku angielskim.

      ILE TRWAJĄ STUDIA NA KIERUNKU FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION?

      Studia na kierunku food technology and human nutrition trwają 1,5 roku (studia II stopnia).

      JAKA PRACA PO STUDIACH NA KIERUNKU FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION?

      Absolwenci studiów magisterskich na kierunku food technology and human nutrition nie powinni mieć problemów ze znalezieniem zatrudnienia zarówno na polskim, jak i międzynarodowym rynku pracy. Po zakończeniu nauki znajdą zatrudnienie w laboratoriach, zakładach żywienia zbiorowego, instytucjach badawczych oraz w zakładach produkcyjnych. Równie ciekawą opcją może być praca w biurach projektowych, firmach związanych z badaniem żywności oraz doradztwem spożywczym. Absolwenci z powodzeniem założą również własna działalność lub podejmą zatrudnienie na arenie międzynarodowej.

      Możliwości zatrudnienia po studiach na kierunku food technology and human nutrition:

      • zakłady produkcji i przetwórstwa żywności

      • laboratoria

      • instytucje i ośrodki badawcze

      • zakłady żywienia zbiorowego

      • firmy zajmujące się doradztwem żywieniowym

      • biura projektowe

      • własna działalność gospodarcza.

      Zobacz inne kierunki Żywienie i żywność - podyplomowe

      Typ studiów
      Województwo
      SORTOWANIE:

      MIASTA, KTÓRE OFERUJĄ STUDIA NA KIERUNKU FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION

      Komentarze (0)

      wsaib

      Teraz najważniejsze

      matura 2023

      zmiany na maturze 2023

      arkusze maturalne

      wyniki matur 2023

      rekrutacja na studia

      studia

      kierunki studiów

      studia podyplomowe

       

      Ciekawe

       


      gdzie studiować

       

       

      Nadchodzące wydarzenia