FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION

FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION

Dodaj do ulubionych

FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION studia – kierunek studiów

Studia na kierunku food technology and human nutrition to studia magisterskie, których program kształcenia zazwyczaj trwa 2 lata (studia II stopnia) i kończy się uzyskaniem dyplomu magistra.

Studia na kierunku food technology and human nutrition
Rok akademicki 2022/2023
Forma studiów stacjonarne
Poziom studiów studia II stopnia
Czas trwania 1,5 roku (studia II stopnia)

Terminy rekrutacji

Rekrutacja na uczelnie, które prowadzą studia na kierunku food technology and human nutrition rozpocznie się 1 czerwca 2022 r. i potrwa do 1 sierpnia 2022 r. | food technology and human nutrition - terminy rekrutacji >

Uczelnie

Studia na kierunku lub specjalności food technology and human nutrition możesz podjąć na 1 uczelni publicznej w trybie stacjonarnym (dziennym) | food technology and human nutrition - uczelnie >

Opis kierunku

Program kształcenia na kierunku food technology and human nutrition będzie oscylował wokół nauk rolniczych, przyrodniczych, biologicznych i nauk o zdrowiu. W ramach kształcenia studenci dowiedzą się więcej na temat szeroko pojętej technologii żywności i żywienia człowieka, co z powodzeniem wykorzystają w swojej codziennej pracy zawodowej. Ponadto poznają zasady prawidłowego przetwarzania i przechowywania żywności.

 

Praca po studiach

Absolwenci powyższych studiów magisterskich mogą podjąć zatrudnienie w zakładach przemysłu spożywczego, zakładach produkcyjnych i przetwórczych, laboratoriach oraz w instytucjach naukowo-badawczych. Dobrym rozwiązaniem będzie także założenie własnej działalności gospodarczej.

WYMAGANIA REKRUTACYJNE

Aplikując na studia magisterskie na kierunku food technology and human nutrition należy zapoznać się z informacjami rekrutacyjnymi zawartymi na oficjalnej stronie uczelni wyższej. Tym samym można znacznie zwiększyć swoje szanse na tle innych kandydatów i pozytywnie przejść cały proces rekrutacyjny.

Najczęstsze wymagania rekrutacyjne na studia na kierunku food technology and human nutrition to:

  • dyplom ukończenia studiów na pokrewnym kierunku

  • znajomość języka angielskiego.

*Wymagania mogą się różnić na poszczególnych uczelniach, dlatego koniecznie trzeba je sprawdzić na stronach rekrutacyjnych szkół wyższych.

szczegółowe wymagania na uczelniach

GDZIE STUDIOWAĆ KIERUNEK FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION

Województwo
Miejscowość
Typ studiów
Tryb studiów

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
typ studiów
tryb studiów

Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

grupa kierunku

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Jednostka prowadząca

Food technology and human nutrition stopień: (II), czas trwania: 1,5 roku
tryb: stacjonarne

FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION - zasady rekrutacji

  • Terminy rekrutacji

  • Czas trwania

  • Przedmioty maturalne

  • Limity

  • Progi

Poziom i tryb studiów

Sprawdź w jakim trybie możesz studiować na poszczególnych uczelniach:

FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION STUDIA STACJONARNE

Sprawdź jakiego typu znajdziesz studia na poszczególnych uczelniach:

FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION STUDIA II STOPNIA

Specjalności / ścieżki kształcenia na kierunku food technology and human nutrition

Tryb studiów
Typ studiów
Miasto
Województwo
SORTOWANIE:

Nic nie znaleziono

JAK WYGLĄDAJĄ STUDIA NA KIERUNKU FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION?

Studia na kierunku food technology and human nutrition wyróżniają się interdyscyplinarnym programem nauczania oscylującym wokół nauk biologicznych, medycznych, rolniczych i nauk o żywieniu. Dzięki temu studenci mają szansę zdobyć wszechstronną wiedzę i rozwinąć umiejętności praktyczne, które z powodzeniem wykorzystają w przyszłej pracy zawodowej. Jako że zajęcia będą prowadzone w całości w języki angielskim, skupią się na doskonaleniu kompetencji językowych i tym samym zwiększą swoje szanse na karierę w środowisku międzynarodowym.

 

1. Typ i tryb studiów:

Studia na kierunku food technology and human nutrition możemy podzielić na:

1. Typ

• Studia II stopnia (magisterskie)

2. Tryb:

• studia stacjonarne

 

2. Zdobywana wiedza i umiejętności

Osoby, które aplikują na studia na kierunku food technology and human nutrition zyskają wszechstronną wiedzę z zakresu nauk biologicznych i chemicznych. W planie znajdą się zajęcia z biotechnologii, żywienia człowieka i technologii żywności. Ponadto studenci zyskają

umiejętność przechowywania, przetwarzania i dystrybucji różnego rodzaju żywności, a także poznają zasady prawidłowego żywienia. Co więcej będą mieli szansę uczęszczać na warsztaty z mikrobiologii ogólnej, zarządzania procesem produkcyjnym, projektowania produktów oraz marketingu. Studenci poznają również terminologię branżową i nauczą się komunikacji w języku angielskim.

ILE TRWAJĄ STUDIA NA KIERUNKU FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION?

Studia na kierunku food technology and human nutrition trwają 2 lata (studia II stopnia).

JAKA PRACA PO STUDIACH NA KIERUNKU FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION?

Absolwenci studiów magisterskich na kierunku food technology and human nutrition nie powinni mieć problemów ze znalezieniem zatrudnienia zarówno na polskim, jak i międzynarodowym rynku pracy. Po zakończeniu nauki znajdą zatrudnienie w laboratoriach, zakładach żywienia zbiorowego, instytucjach badawczych oraz w zakładach produkcyjnych. Równie ciekawą opcją może być praca w biurach projektowych, firmach związanych z badaniem żywności oraz doradztwem spożywczym. Absolwenci z powodzeniem założą również własna działalność lub podejmą zatrudnienie na arenie międzynarodowej.

Możliwości zatrudnienia po studiach na kierunku food technology and human nutrition:

  • zakłady produkcji i przetwórstwa żywności

  • laboratoria

  • instytucje i ośrodki badawcze

  • zakłady żywienia zbiorowego

  • firmy zajmujące się doradztwem żywieniowym

  • biura projektowe

  • własna działalność gospodarcza.

Zobacz inne kierunki Żywienie i żywność

Typ studiów
Województwo
SORTOWANIE:

MIASTA, KTÓRE OFERUJĄ STUDIA NA KIERUNKU FOOD TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION

Komentarze (0)

Popularne

studia

matura 2022

 

 

Ciekawe

 


gdzie studiować

 

 

Nadchodzące wydarzenia

  • Ul. Akademicka 2A,, 44-100 Gliwice https://www.google.com/maps/embed/v1/place?q=place_id:ChIJ7SgLGv4wEUcRcKOnM_fST0c https://www.otouczelnie.pl/assets/uploads/uczelnia/72cc7-politechnika-slaska.jpg Politechnika Śląska w Gliwicach
  • Drzwi otwarte https://www.google.com/maps/embed/v1/place?q=place_id:ChIJCfrvDjdbBEcRrivuGR14ZRg https://www.otouczelnie.pl/assets/uploads/uczelnia/927e4-wsjo-studia-poznan.jpg Wyższa Szkoła Języków Obcych im. Samuela Bogumiła Lindego w Poznaniu
  • ul. Wieniawskiego 1, 61-712 Poznań https://www.google.com/maps/embed/v1/place?q=place_id:ChIJz4c7yzVbBEcRHBHjFGivWoo https://www.otouczelnie.pl/assets/uploads/uczelnia/71e16-UAM-KIERUNKI.jpg Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu