Food science: technology and nutrition

Food science: technology and nutrition

Dodaj do ulubionych

Food science: technology and nutrition studia - kierunek studiów

Studia na kierunku Food science: technology and nutrition to studia licencjackie, których program kształcenia zazwyczaj trwa 3 lata (studia I stopnia) i kończy się uzyskaniem dyplomu (licencjata). 
 

Studia na kierunku food science: technology and nutrition
Rok akademicki 2023/2024
Forma studiów stacjonarne
Poziom studiów studia I stopnia
Czas trwania 3 lata (studia I stopnia)

Uczelnie

Studia na kierunku lub specjalności food science: technology and nutrition możesz podjąć na 1 uczelni publicznej w trybie stacjonarnym (dziennym) | food science: technology and nutrition - uczelnie >

Opis kierunku

Studia na kierunku Food science: technology and nutrition dają studentom możliwość zdobycia wiedzy i umiejętności w zakresie m.in. nauk biologicznych, chemicznych i matematycznych, a także technologii żywności i nauk żywieniowych. Studia prowadzone są w języku angielskim.

 

Praca po studiach

Studia na kierunku Food science: technology and nutrition dają ich absolwentom możliwość znalezienia pracy m.in. przemyśle spożywczym, instytutach naukowych i badawczo-rozwojowych czy laboratoriach.

 

JAKIE PRZEDMIOTY ZDAWAĆ NA MATURZE?

Rekrutacja na studia na kierunek Food science: technology and nutrition wymaga od kandydatów egzaminów maturalnych z konkretnych przedmiotów. Poza tym, obowiązkowa jest znajomość języka angielskiego na odpowiednim poziomie.

*Wymagania mogą się różnić na poszczególnych uczelniach, dlatego koniecznie trzeba je sprawdzić na stronach rekrutacyjnych szkół wyższych.

szczegółowe wymagania na uczelniach

GDZIE STUDIOWAĆ KIERUNEK FOOD SCIENCE: TECHNOLOGY AND NUTRITION

Województwo
Miejscowość
Poziom studiów
Forma studiów

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
typ studiów
tryb studiów

Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

grupa kierunku

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Food science: technology and nutrition stopień: (I), czas trwania: 3 lata
tryb: stacjonarne

Food science: technology and nutrition - zasady rekrutacji

  • Terminy rekrutacji

  • Czas trwania

  • Przedmioty maturalne

  • Limity

  • Progi

Poziom i forma studiów

Sprawdź w jakiej formie możesz studiować na poszczególnych uczelniach:

Food science: technology and nutrition studia stacjonarne

Sprawdź na jakim poziomie znajdziesz studia na poszczególnych uczelniach:

Food science: technology and nutrition studia I stopnia

Specjalności / ścieżki kształcenia na kierunku food science: technology and nutrition

Forma studiów
Poziom studiów
Miasto
Województwo
SORTOWANIE:

Nic nie znaleziono

Wiedza, którą zdobędziesz, studiując Food science: technology and nutrition:

Kierunki studiów takie jak Food science: technology and nutrition dają studentom możliwość zdobycia wiedzy i umiejętności dotyczących m.in. zbilansowanego żywienia w utrzymaniu zdrowia czy zasad i metod organizacji produkcji i łańcucha dostaw żywności. Program studiów zakłada także, że poznają metody i techniki stosowane przy przetwarzaniu, zabezpieczaniu i badaniu żywności, a także podstawy budowy i działania maszyn i urządzeń stosowanych do przetwarzania i badania żywności.

Studenci kierunku Food science: technology and nutrition mogą również zdobyć umiejętności w zakresie dotyczącym na przykład: oceny składu i wartości energetycznej i odżywczej produktów spożywczych, określenia ich wpływu na wzrost, rozwój i funkcjonowanie organizmu czy oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia jednostek i grup osób.

Przykładowe przedmioty oferowane przez uczelnie na kierunku Food science: technology and nutrition to: general and organic chemistry, sustainable food system czy raw food materials.

 

JAK WYGLĄDAJĄ STUDIA NA KIERUNKU FOOD SCIENCE: TECHNOLOGY AND NUTRITION?

Food science: technology and nutrition to kierunek studiów oferowany przez szkoły wyższe. Studenci tego kierunku mają możliwość zdobyć wiedzę i umiejętności dotyczące m.in. procesów technologicznych i żywienia człowieka, a także identyfikowania zagrożeń chemicznych, biologicznych i fizycznych podczas produkcji, przetwarzania i przechowywania żywności.

Program studiów zakłada koncentrację na organizacji procesów technologicznych, w szczególności na realizacji procesów z wykorzystaniem nowoczesnych technik, a także na produktach wysokiej jakości. Studia prowadzone są w języku angielskim.

 

1. Typ i tryb studiów:

Studia na kierunku Food science: technology and nutrition możemy podzielić na:

1. Poziom:

2. Forma:

 

ILE TRWAJĄ STUDIA NA KIERUNKU FOOD SCIENCE: TECHNOLOGY AND NUTRITION?

Studia na kierunku Food science: technology and nutrition trwają 3 lata (studia I stopnia).

 

JAKA PRACA PO STUDIACH NA KIERUNKU FOOD SCIENCE: TECHNOLOGY AND NUTRITION

Studia na kierunku Food science: technology and nutrition dają ich absolwentom możliwość znalezienia pracy m.in. na stanowiskach inżynieryjno-technologicznych w firmach w branży spożywczej, w zakładach przetwórstwa spożywczego, a także w przedsiębiorstwach, które zajmują się zarządzaniem jakością i bezpieczeństwem w łańcuchu żywnościowym. Mogą także znaleźć zatrudnienie w przedsiębiorstwach opracowujących i dostarczających nowe rozwiązania technologiczne do zakładów przemysłu spożywczego, w firmach doradczych, laboratoriach handlowych czy instytutach badawczo-rozwojowych.

Możliwości zatrudnienia po studiach na kierunku Food science: technology and nutrition:

  • zakłady przetwórstwa spożywczego,
  • stanowiska inżynieryjno-technologiczne w firmach w branży spożywczej,
  • firmy doradcze,
  • laboratoria,
  • instytuty badawczo-rozwojowe,
  • firmy cateringowe i zajmujące się planowaniem diety,
  • placówki upowszechniające wiedzę o żywności i żywieniu,
  • firmy opracowujące i dostarczające nowe rozwiązania technologiczne do zakładów przemysłu spożywczego.

 

Zobacz inne kierunki Studia w języku obcym

Typ studiów
Województwo
SORTOWANIE:

MIASTA, KTÓRE OFERUJĄ STUDIA NA KIERUNKU FOOD SCIENCE: TECHNOLOGY AND NUTRITION

Komentarze (0)