Terminy rekrutacji na studia Drzwi otwarte na uczelniach Terminy matury Terminy egzaminu ósmoklasisty
Studia na kierunku Zarządzanie w produkcji i przetwórstwie mleka to studia magisterskie, których program kształcenia zazwyczaj trwa 1,5 roku (studia II stopnia) i kończy się uzyskaniem dyplomu (magistra).
Opis kierunku
Zarządzanie w produkcji i przetwórstwie mleka to studia skierowane do absolwentów studiów wyższych, którzy chcieliby rozwinąć wiedzę na temat żywienia, technologii żywności oraz przetwórstwa oraz wykorzystać ją w swojej przyszłej praktyce zawodowej. W ramach kształcenia nauczą się zarządzania produkcją oraz nadzorowania procesu produkcji przetworów mlecznych. Co więcej poznają zasady zagospodarowania odpadów powstałych po produkcji żywności.
Absolwenci będą mogli podjąć pracę w zakładach przetwórstwa żywności, laboratoriach chemicznych, jednostkach kontrolujących jakość żywności oraz w instytucjach badawczych.
Przed złożeniem aplikacji na kierunek zarządzanie w produkcji i przetwórstwie mleka należy zapoznać się z wymogami obowiązującymi na danej uczelni wyższej. Dzięki temu przyszli studenci wyróżnią się na tle innych kandydatów i zwiększą swoje szanse na pozytywne rozpatrzenie aplikacji.
Najczęstsze wymagania rekrutacyjne na studia na kierunku zarządzanie w produkcji i przetwórstwie mleka to:
dyplom ukończenia studiów wyższych o pokrewnej tematyce.
*Wymagania mogą się różnić na poszczególnych uczelniach, dlatego koniecznie trzeba je sprawdzić na stronach rekrutacyjnych szkół wyższych.
Terminy rekrutacji
Czas trwania
Przedmioty maturalne
Limity
Progi
Dalsza część artykułu pod reklamą
Zarządzanie w produkcji i przetwórstwie mleka to studia, które realizują program o tematyce związanej różnymi dyscyplinami naukowymi, między innymi zarządzaniem, naukami o zdrowiu, bezpieczeństwem żywności, naukami chemicznymi, czy biologicznymi. Dzięki temu studenci zyskają wszechstronną wiedzę oraz kompleksowe przygotowanie zawodowe, zwiększając swoje szanse na zdobycie ciekawej i perspektywicznej pracy w branży.
Studia na kierunku Zarządzanie w produkcji i przetwórstwie mleka możemy podzielić na:
1. Poziom:
2. Forma:
W ramach kształcenia na kierunku zarządzanie w produkcji i przetwórstwie mleka studenci będą mieli okazję dowiedzieć się więcej na temat przetwórstwa żywności oraz rozwinąć wszechstronną wiedzę na temat żywienia, nauk o zdrowiu, produkcji żywności, czy nauk pokrewnych. Poza wiedzą teoretyczną rozwiną również szereg umiejętności praktycznych. Przede wszystkim nauczą się zastosowania nowoczesnych technologii w procesie produkcji mleka, zarządzania procesem produkcji, zagospodarowania odpadów i ścieków poprodukcyjnych, czy rozwiązywania problemów i konfliktów pojawiających się podczas zarządzania przetwórstwem. W planie znajdą się zajęcia z procesów biotechnologicznych w mleczarstwie, oceny surowca mleczarskiego, czy chemii i biochemii mleka.
Dalsza część artykułu pod reklamą
Studia na kierunku zarządzanie w produkcji i przetwórstwie mleka trwają 1,5 roku (studia II stopnia).
Dalsza część artykułu pod reklamą
Po zakończeniu nauki na kierunku zarządzanie w produkcji i przetwórstwie mleka można znaleźć ciekawą i dobrze płatną pracę. Absolwenci znajdą zatrudnienie w zakładach przetwórstwa żywności oraz w zakładach produkcyjnych. Ponadto mogą związać swoją przyszłość z zakładami mleczarskimi, instytucjami badawczymi, laboratoriami, czy jednostkami kontrolującymi jakość produktów mlecznych. Dobrym rozwiązaniem będzie też założenie własnej firmy.
Możliwości zatrudnienia po studiach na kierunku zarządzanie w produkcji i przetwórstwie mleka:
Dalsza część artykułu pod reklamą
Dalsza część artykułu pod reklamą
Dalsza część artykułu pod reklamą
Miasta, które oferują studia na kierunku ZARZĄDZANIE W PRODUKCJI I PRZETWÓRSTWIE MLEKA
Dalsza część artykułu pod reklamą
Teraz najważniejsze |
Ciekawe
|
|
gdzie studiować |
|
|
Nadchodzące wydarzenia