1. Typ i tryb studiów
Kierunek master in food system jest obecnie dostępny tylko w trybie stacjonarnym. W praktyce oznacza to, że zajęcia będą odbywać się od poniedziałku do piątku. To rozwiązanie jest skierowane do osób, które mogą sobie pozwolić na pełne poświęcenie nauce i zdobywaniu wykształcenia.
Studia na kierunku master in food systems możemy podzielić na:
1. Poziom:
2. Forma:
Program kształcenia na powyższych studiach będzie związany z naukami o zarządzaniu.
2. Program studiów i przedmioty
Przykładowe przedmioty w programie studiów na kierunku master in food system: produkcja roślinna i zwierzęca, chemia, ogrodnictwo, inżynieria chemiczna i procesowa, przetwórstwo żywności.
Jako student kierunku master in food system rozwiniesz swoją dotychczasową wiedzę z zakresu zarządzania, nauk o zdrowiu i żywieniu, logistyki czy ekonomii. Ponadto będziesz miał dostęp do zróżnicowanej oferty zajęć akademickich powiązanych z powyższą tematyką. W planie znajdą się między innymi następujące przedmioty:
-
Management of Innovation & Technology
-
Food System Marketing
-
Designing Innovative and Sustainable Value Chains for Food System
-
Personalised Nutrition and the Consumer
3. Nabywane umiejętności
Aplikują na powyższy kierunek rozwiniesz wiele istotnych umiejętności praktycznych. Przede wszystkim rozwiniesz swoje zdolności z zakresu zarządzania jakością, produkcją oraz zasobami ludzkimi. Ponadto dowiesz się, w jaki sposób analizować wybrane zjawiska społeczne, gospodarcze i ekonomiczne.
Studenci poznają również zasady tworzenia specjalistycznych raportów finansowych, co z powodzeniem wykorzystają w swojej przyszłej pracy zawodowej. Jako że zajęcia będą w całości prowadzone w języku angielskim, będziesz miał okazję rozwinąć zdolności językowe i tym samym zwiększyć swoje szanse na karierę w środowisku międzynarodowym.
4. Dla kogo ten kierunek
Współcześnie, coraz więcej ludzi przykłada dużą wagę do swoich codziennych wyborów żywieniowych, starając się wyselekcjonować ze wszystkich dostępnych produktów, tylko te jak najbardziej ekologiczne i zdrowe. Podyktowane jest to zarówno dbaniem o własną kondycje zdrowotną, jak i stan całego środowiska.
Jako że jedzenie i różnorodne, związane z nim wybory, należą do jednych z najbardziej powszechnych czynności, to nieustannie rośnie zapotrzebowanie na specjalistów o rozwiniętej wiedzy i kompetencjach z zakresu technologii i produkcji żywności oraz innych, powiązanych z tym aspektów.
Odpowiedzią na tego typu potrzeby jest nowoczesny, niezwykle perspektywiczny i innowacyjny kierunek: master in food system. Program studiów skierowany jest do wszystkich osób o dużych zdolnościach językowych oraz chcących związać się zawodowo z prężnie rozwijającą się branżą spożywczą. Jeżeli wiec należysz do tego grona, to koniecznie weź udział w rekrutacji na te interesujące studia!